Strašné točenie hlavy u môjho 13-ročného dieťaťa

palmi442
30. apr 2020

Ahojte baby.

Potrebujem od vás radu. Mám 13-ročnú dcéru. Sťažuje sa mi že sa jej krúti hlava. Vodu pije asi tak každý deň cca 1 až 1,5 litra. Minule som ju poslala zavrieť okno do svojej deckej izby. Bola tam minimálne 10 minút myslela som si že sa hraje na mobile. Večer keď sme išli už spať prišla za mnou a povedala mi že keď išla zavrieť okno tak spadla na zem a zatvorili sa jej oči po minúte ich otvorila a nevedela kde je a ani sa postaviť teda nevládala. Postavila sa nejako a spadla na posteľ. Keď bola mala tak mala málo železa. Od malička je biela akože má bielu tvár ani ju neopali. Stará mama mi hovorila že keď je žena tehotná a pôjde v 3 či vo 4 mesiaci na pohreb uvidí mŕtvolu tak jej dieťa bude biele ja som bola keď som ju čakala na pohrebe. Teraz za doktormi nechcem chodiť pretože koronavirus a ona má slabú imunitu a bojím sa že by ju mohla dostať. Vedeli by ste mi pomôcť? Že čo jej by mohlo byť

iwesska
30. apr 2020

Kolkokrat si jej merala tlak? Zrejme ho ma velmi nizky. Bezne u mladych bab. Dalsia vec,cyklus. Ma MS? Pravidelny? Mozu to byt aj hormonalne zmeny. Akukolvek stratu vedomia treba vysetrit,necakat,ze korona odide.

lenka2710
30. apr 2020

@palmi442 ja by som riešila celý krvný obraz, minerály a všetko čo sa dá zistiť, podľa toho by som sa zariadila! Svagrininu dcéru zas stále bolela hlava, Dr jej na to povedal, že málo pije a nakoniec švagriná trvala na odberoch a tiež jej zistili, že ma malo nejakých minerálov

palmi442
autor
30. apr 2020

@iwesska odmala ma aj nízky tlak na digitalnych čo máme doma sa jej vôbec nedá zmerať až čo ma moja mama ortuťovy no tak jedine na tom a má ho nízky

palmi442
autor
30. apr 2020

@lenka2710 aha no skúsim ale teraz nikde nechodíme kôli korone

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tanyan
30. apr 2020

ja som mávala tlak okolo 85/60 a pár krát som odpadla, prvýkrát ako 4-ročná. dostatočný príjem energie (výživné raňajky a pestrá strava celý deň) a dostatok tekutín je základ. naučila som sa, že kamkoľvek som išla, malá fľaška s vodou a nejaká sladkosť mi robili spoločnosť.
mne pomáhal vitamín C - rozprúdi krv a zlepší okysličenie mozgu.
ako reaguje na magnézium? lebo mne pomáhalo (je na stabilizáciu tlaku, aj keď väčšina ľudí si myslí, že je len na zníženie).
upravilo sa mi to dlhodobo v dospelosti, keď som začala fajčiť (to nie je odporúčanie, ale skúsenosť - fajčenie zužuje cievy a potom je vyšší tlak). teraz už mám normálne okolo 120/80, akurát pri spontánnom mikropotrate mi po stabilizácii po kolapse bez straty vedomia lekárka namerala len 60/40. 😀

misa2704
30. apr 2020

Môže byť tlak,anemia ale aj tetania ktorá vie strašné znepríjemniť život a točenie hlavy je medzi častým príznakom. Určite choď s nou k dr kompletný krvný obraz a také somariny z toho pohrebu nepripúšťaj 🙈

palmi442
autor
30. apr 2020

@viestta no budem sa snažiť to riešiť ale teraz som celý čas doma takže mám nad ňou nejaký ten dohľad

lenka2710
30. apr 2020

@palmi442 ja si myslím, že ten odber je raz dva, pripadne tam zavolaj, či by ta na nejakú konkrétnu hodinu neobjednala, vzala krv a hotovo! Fakt to nieje sranda, môže tak spadnúť a pritom si udrieť hlavu, alebo spadnúť napríklad zo stoličky a ešte sa polámať! Ľudia nebudú chori z corony, ale z toho ze sa budu báť ísť k dr

palmi442
autor
30. apr 2020

@iwesska a áno ma MS a ma ho jeden mesiac áno a druhý nie

palmi442
autor
30. apr 2020

@lenka2710 pokúsim sa ísť čo najskôr.

palmi442
autor
30. apr 2020

@tanyan ako ona nejedáva raňajky keď chodí do školy a sem tam skoro ani večeru

tanyan
30. apr 2020

@palmi442 ak telo nemá dostatok energie, tak sa to môže takto prejavovať. ani auto s prázdnou nádržou ďaleko nezájde. a to môže ovplyvňovať aj nepravidelný cyklus. čoskoro z nej bude žena a môže si pokaziť celý život. telo si potom začne vytvárať zásoby a bude priberať aj zo vzduchu. viem o čom hovorím. keď začnem pravidelne a dostatočne jesť, tak sa moja váha okamžite začne upravovať smerom k normálu a mám aj viac energie pre život.
mineralogram, hormonálny profil... ale strava je základ!

lilien239
30. apr 2020

isla by som s dcerou k dr,neviem ako u vas ale u nas ma dr zamknutu cakaren a ked tam ideme vzdy volame ze sme tam a ona odomkne.s malou som tiez bola teraz na krvi a moci lebo mala nejake cervene usko prechadzalo jej to postupne do tvare najskor ze stipnute potom ze asi koprivka no zmizlo a na dalsi den znova cervene usko a aj hlavicka ju boli...jeden den ame volali a na druhy den na pol 8sme sli nikto tam nebol len sestricla odomkla urobila co treba a teraz cakame na vysledky....nwtreba cakat,nemusi to byt nic vazne no aj moze ja by som nevedela zit v neistote ci jej nieco nie je a cakat kym korona skonci.drzim palce nech vsrtko dobre dopadne

kittykat22
30. apr 2020

@palmi442 ak nejedava ranajky a sem tam ani veceru - tak ma ani neprekvapuje ze sa jej toci hlava a odpadava. Musi pravidelna jest - je to dieta vo vyvoji. Nedostatocna vyziva v tomto veku sa nepochybne odrazi na zdravotnom stave v dospelosti. Mozno by nebolo na skodu sa s nou porozpravat o dolezitosti pravidelnej stravy. Ak ma uzkosti z priberania, tak pripravit jedla a upravit jedalnicek k jej spokojnosti.

majamat
30. apr 2020

nemusi to nic znamenat, ale aj moze. preto je urcite lepsie dat ju vysetrit. rpicin moze byt mnoho. z tych fyziologickych moze mat vegetativnu labilitu ( su to take talesne stavy z dovodov, pri ktorych by sa bezne vyskytovat nemali - napr, pri zmenach pocasia, a ani neviem presne ake priciny su ), tiez to mozu byt hormonalne zmeny.

a potom to moze byt cokolvek z toho co pisali baby vyssie - anemia, nedostatok mineralov, tetania, pokles cukru v krvi, pripade jej organizmus moze z niecim bojovat - napr, nejaka infekcia ( take tie dlhodobe a nenapadne ) a cokolvek ine.

majamat
30. apr 2020

@kittykat22 suhlasim. aj toto moze byt dovod.

palmi442
autor
30. apr 2020

@kittykat22 no asi jej dohovorim a budem pri nej stať dokiaľ nezie raňajky a večeru.

hradnapani
30. apr 2020

v tomto veku som mavala podobne stavy aj ja, bolo to vraj aj hormonmi, rychlejsim rastom, trvalo to asi rok-dva. Dokonca som musela prestat chodit do skolskej jedalne - stacilo, ze som stala par minut v rade a uz som bola na zemi... Po case to preslo. A vyssie ti baby dobre radia.

ivetka_kamo
30. apr 2020

Ja som takto odpadavala a mala som problém s krcnou chrbticou, môj syn keď mal dva roky mi padal, veľmi rýchlo som riešila neurológiu, nič, že vraj je rozmaznana a vyžaduje si pozornost, tak sa hádže o zem. Naše zdravotníctvo 🙂 nevzdala som sa, rýchle ct na Kramároch odhalilo 5 zápalových ložísk na mozgu, nevedia z čoho, nasadili lieky a po mesiaci bol pokoj

ivetka_kamo
30. apr 2020

Tým som chcela povedať, že treba ísť k dr

nini1010
30. apr 2020

Ja som presne v tomto veku relativne casto odpadavala.Len nizky tlak a o par rokov mi zistili neurogennu tetaniu.Nic ine,nic hrozne.Casom som sa naucila rozpoznat kedy to na mna ide (taky divny tlak v hlave,divny pocit mravcenia,tocky,cierno pred ocami)a uz som aj sama vedela co robit aby som nestratila vedomie alebo si neublizila.Samozrejme zaklad je pravidelna strava,sem tam keks kvoli cukru a vela pit.

deti95060810
30. apr 2020

hlava sa môže točiť od kde čoho...málo železa, nízky tlak, od žalúdka, silné krvácanie počas mm....
jednoznačne k lekárovi na vyšetrenie.

kittykat22
30. apr 2020

@palmi442 no, mozno by si mohla aj jemnejsie. Skus sa jej spytat preco to nechce jest. Mozno ma dobry dovod - ktory tebe moze prist ako banalita. Spytaj sa jej akoby si predstavovala ranajky a veceru. Je dobre jest s dietatom a mat pri jedle debatu/zabavu. Mozno by ju bavilo si z casu na cas si pripravit jedlo aj sama, alebo s tebou. Skuste pozriet online recepty a nieco spolocne uvarit - ked si clovek vari nieco na co ma chut, to je tiez ina. Nehovorim aby si skakala ako ona tlieska, ale menit navyk je tazke, a zacat sa hadat s 13 dievcatom ohladne jedla - asi tiez nebude prechadzka ruzovou zahradou. Bolo by fajn najst nejaku spolocnu cestu.

palmi442
autor
30. apr 2020

@hradnapani ako ona chodí do školskej jedálni a pohode odstojí aj chodí po športových krúžkoch

hdpe
30. apr 2020

Môže byť problém so štítnou žlazou. Ja by som to riešila určite s dok.

iva812
30. apr 2020

@palmi442 Je u nás korona, ale existujú aj telefóny, a môžeš sa telefonicky informovať u dcerinej lekárky a dohodnúť si navstevu.

jaskolka
1. máj 2020

Určite s nou cim skôr chod na komplet prehliadku, môže mať nízke železo, nízky tlak, nejaký metabolických problém, plus vyčerpanosť, keď píšeš, že nejedava raňajky, a občas ani večeru? Prečo? Doteraz si to neriešila? 13 ročne dieťa sa prudko vyvíja, potrebuje pravidelnú pestrú stravu, ak jej nechuti, to je ďalší dôvod okamžite ísť k lekárovi, aj z toho nejedenia môže telo kolabovat! Keď odpadáva, toto nie je sranda, kašli na koronu a smer lekár, už dávno si mala tam s nou byť!

jankapepe
1. máj 2020

@palmi442 dieťa čo športuje musí mať vyšší príjem ako jeden obed!
Je to zlou stravou, tlakom hormónmi. Tlak a výkyv hormónov viete tiež dosť ovplyvniť stravou a zdravým životným štýlom.

palmi442
autor
1. máj 2020

@jaskolka idem pondelok