Ahojte idem si tu trosku povylievat srdiecko
strasne mi chyba rodina - mama,otec,teta,babka.. mne uz vsetci umreli mam len syna a muza, strasme mi je smutno ze nemozem napriklad spravit nejaku rodinnu oslavu, kde sa vsetci stretneme porozpravame, zabavime sa..muz ma aj mamu aj otca, ale oni si idu svojou cestou niesu velmi rodinne tipy+ su este rozvedení a niesu pre nas ani oporou, ani pomocou, neni tam nejaky zaujem o nas..rozmyslam aspon nad tym ci mat viac deti, predsa by som tu moju rodinku rozsirila, ale zaroven sa bojim toho mat v dnesnej dobe viac deti- korona+moje psychicke zdravie tiez neni najlepsie- mavam depresie, panicke zachvaty,..ked sa syn narodil.dostala som velku poporodnu depresiu, bojim sa ze pri druhom by to bolo tiez take+ este o to narocnejsie ze by deticky boli uz dve nielen jedno, cize musela by som byt mobilna a ked je taka velka depka tak clovek ledva funguje sam nie este sa starat o dve deticky.. ale na druhej strane mozno by som to zvladla a bola stastnejsia ze mam okolo seba viac lasky a vacsiu rodinu 🙂co myslite? alebo ako inak spravit zivot spokojnejsim?
@vandica kamaratky mam take lepsie dve, ale navstevujeme sa menej, vsak oni maju tiez svoje starosti 2 male deti, povinnosti a tak dalej, mne skor chyba take to rodinne puto, je to take ine, napriklad vianoce travit s rodinou(vacsou), navstivit sa, uz len ten pocit, ze si niekto pamata moje narodeniny ako si pamatala napriklad mama, otec, stara mama. Keby neexistoval facebook (upozornenia kto ma kedy narodky) tak mi pride presne 1 smska od jednej kamaratky ktora si to pamata..Muz mi gratuluje samozrejme osobne.muz ma aj surodencov ale mladsich o 15 rokov a to su teenageri oni knam vobec nechodia vacsinou sedia za pocitacom,volali sme ich minule na kupko ani jeden nechcel ist oni maju zas len svoje starosti.. je to take komplikovane ja som z toho nestastna😟
Musi to byt naozaj veľmi ťažké, zit s pocitom, že si tu ostala ,,sama".
Ja som včera pozerala foto kde sme boli cela rodina, akurát chýbali dedko a babka, ktorí už zomreli. Tiež som pocítila ten smútok, ako veľmi mi chýbajú. Tebe chyba cela tvoja rodina a o to viac to musi byt smutne. No prave preto by som chcela urcite surodenca pre moje dieťa. Urcite to zvládneš a bude to mať len pozitívny vplyv na tvoje zdravie.
Ja by som do toho šla. Viac detí, viac radosti, viac starosti a menej času na smútok.
Drz sa❤
Tak veľmi ti rozumiem...aj ja som sama. Nemám nikoho. Pre mňa bola moja rodina moji rodičia. Súrodencov nemám, bratranci a sesternice sú oveľa starší čiže tam sa vzťah ani nevytvoril. S exmanželovou rodinou nie som v kontakte (vinia ma za rozvod) a rodinu otca môjho tretieho dieťaťa ani nepoznám. Je to ťažké a tiež po ničom inom netúžim len zase ich objať a rozprávať sa s nimi. Každé Vianoce trpím. Ale mam 3 deti, s ktorými tvoríme rodinu. Nie je to "ono", ale dávajú mi veľa lásky a nie je mi tak ťažko. A som rada, že sú traja. Keď sa raz pominiem aspoň neostanú tak sami ako ja.
Je mi to ľúto no ja som asi na tom horšie, mám rodinu no nejavia o mňa a moje deti žiaden zaujem, otec alkoholik a mama na liekoch, ignorujú sviatky, krstiny proste všetko a brat má tiež svoj svet. Pokúšala som sa nie raz no zbytočne a o to to je horšie, že žiju, bývajú blízko no nezáleží im na nikom.
Mrzí ma, že už nikoho nemáš, ale nemáš dobrú kamošku, alebo sesternicu, susedu, ktorých môžeš pozývať na oslavy a brať ako svoju rodinu? Nemáš s nikým už taký blízky vzťah? A z mužovej strany nie sú súrodenci?
Ja by som určite mala dve detičky, nech vás je viac, ale keď píšeš aký máš zdravotný stav, tak do toho sa nerozumiem 😏