Ja viem že s tým nič nespravím… ale strašne ma bolia pri srdci príspevky keď vidím ako týrajú zvieratá.. vychudnuté kone ktoré sa hrabu v odpadkoch na zemi keď hľadajú niečo jesť… bože ja by som najradšej pomohla každému zvieraťu na svete.. asi som sialena… 🥹😭
Nepozeraj to
Nie, vôbec nie si.
Ja som na tom rovnako. Až mi ❤️ krváca, keď vidím v telke alebo na FB reportáže o týraní zvierat 😭
Od určitej doby mám radšej zvieratká, než ľudí, lebo žiadne zviera sa nespráva vedome kruto k inému,len "pán" tvorstva - človek.
Horšie, že človek nemusí pozerať videa. Stačí, čo vidím okolo seba.
Práve dnes sme s dcérou riešili, či a kam ma hlásiť týranie psa.
A kravy co su umelo cely zivot drzane v tom ze maju niekde teliatko nech ich mozu nonstop dojit nic? 6x prerastene furt niecim cpane aj ked su na zelenej luke je to nestastny mutant ktory by sam neprezil.
Plus sliepky co znasaju denne a kapu na vycerpanie po 2 rokoch? Sliepka znasa 1x za rok, schova to do hniezda v krikoch ( velka noc , tradicia ked musis hladat) vychova akurat rodinu cez leto a moze relaxovat.....a nie to co si ty myslis ze je sliepka.
Tyras zvierata aj ty
Mysli na to pri kazdom tvojom vajci za 0,30 Eur. Malo by stat 7-15 eur keby bolo so sluepkami vsetko podla ich planu
Aj mna, ja sa tomu vyhybam, mala by som ich pred ocami pri zaspavani❤️ ja som aj kvoli tomu vegetarian.
Strasne ako sa ludia niekedy spravaju k zivym bytostiam
@martinmmartin Ty si dobre mimo.
Ja takéto príspevky preskakujem. Keď to dávali v telke okamžite som prepinala. Ja by som robila to iste tým ľuďom.
Tiež som sa naučila radšej prepínať tv,keď niečo také dávajú. Mne začne byť normálne fyzicky,samozrejme psychicky zle. Ťažké dýchanie, slzy v očiach a nával úzkosti. Ale zasa, rada pozeravam dokumenty o vraždách, sériových vrahoch,krimi, detektívky, drámu atď. Všetci,čo sa nedokážu brániť ,z toho chytám paniku a tiež som ten typ, všetko týrané,nemohúce, slabé by som najradšej zachránila.
@martinmmartin súhlasím. Zvieratá na mäso, vajcia, mlieko zažívajú extrémne utrpenie, ale to nikto nevidí, to je v poriadku. Ďalšia vec, angorské králiky, alpaky, merino ovce. Minule som o tom len počúvala podcast a bolo mi na vracanie. To je dennodenné regulérne týranie miliónov zvierat.
Neviem na čo to pozeráš. Bohužiaľ s tým nevieš urobiť nič. Možno pár ks pomôcť. Mne skôr srdce trhá,keď vidím choré detičky. Som tiež milovník zvierat ale predsa len je to zviera, príde mi čudné, keď niekto robí zbierku na kadejaké operácie a ďalšie trápenie toho zvieratá, pričom trpí kopec chorých detí a ich rodín. Asi by som tiez mala problém dať nejaké veľmi choré zviera utratiť, ale valiť do neho peniaze, operovať ho a trápiť ďalej, mi nepríde fér ani voči nemu. Obzvlášť ak po vyliečení skončí v útulku.
vo svete je veľa zlého, ale aj veľa dobrého
pozeraj radšej youtube videá o zachránených zvieratách atd..