Strašidelné príbehy

5. júl 2022

Ahojte, stalo sa Vam v zivote nieco nezvycajne, strasidelne ? Mne sa stava to, ze velakrat ak ma niekto zomriet v blizkej dobe, tak citim hocikde v byte ten pach, viete ten, ked clovek zomrie. Ak mate nejaku strasidelnu story, napiste.

terry2003
5. júl 2022

Ja mám, a to niekoľko.
Pred pár rokmi, uprostred noci na výročie úmrtia bratovho spolužiaka, nám začal vyhrávať, len tak terč na šípky. Počuli sme to len ja a môj brat, a odkedy sa to pred pár rokmi stalo, tak sa to už neopakovalo.
Cez distancne, keď som bývala sama doma, som počula opakovane, sa otáčať stoličku na kolieskach na druhom poschodí. Len jediný problém je ten, že v čase keď som počula tie zvuky, tak nikto iný okrem mňa doma nebol, a ani okná na poschodí neboli otvorené.
Keď som prvýkrát pred pár mesiacmi videla filmy Steva McQueena, tak som hľadala informácie o jeho živote na internete, a zaujal má osud jeho dcéry, ktorá zomrela, keď mala iba 38 rokov( právednes by oslavovala 63. narodeniny 😢), a keď som zaspávala tak som rozmýšľala nad tým, že aké ťažké to pre tú rodinu muselo byť a hlavne pre jej vtedy 10 ročnú dcérku a rozmýšľala som nad tým, či niečo existuje, a či je tam aj so svojím ockom, a naraz cezo mňa prebehlo, také príjemné teplo.💗
Pred pár rokmi zomrel brat môjho starého otca, a mesiac pred tým som mala sen, kde sme oslavovali dedkove narodeniny, a proste som sa opýtala či mu nieje smutno, keď je tu tak sám, a on mi povedal , že je ale dlho tú sám už nebude. A o mesiac zato stalo.💔💔

terry2003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zirafienka
5. júl 2022

Identifikuj ten pach, keď človek zomrie. Ešte som o tom nepočula, necítila.

terry2003
5. júl 2022

Fúha, o Tom pachu som živote nepočula. To je vždy ten rovnaký pach?

bessie12
5. júl 2022

@terry2003 moja mama par krat citila hnilobny zapach. Nevedeli sme si vysvetlit co to bolo a neskor zomrela babka. A myslim, ze to iste bolo aj s dedkom.

laurika1432
5. júl 2022

O takomto niečom počujem po prvý krát. No som rada po pravde, že ma nič takého ešte nepostrehlo

terry2003
5. júl 2022

@bessie12 fúha. Dúfam, že to nikdy nezazijem.

bessie12
5. júl 2022

@terry2003 casto sa nam stavalo a obcas aj stava, ze citime sladku tazku vonavku. Netusim co to je a co to znamena, ale hlava ma z toho kvalitne boli. A musim poznamenat, ze mama zije v byte sama. Obcas aj v tomto dome, kde byvam teraz sa deju nejake divne veci. Klopanie na zachodove dvere v noci - toto sa mi stalo nastastie len 1x, ale myslela som ze sa pototo od strachu. Macky stale sa pozeraju na jedno miesto - chodbu a tam je aj toaleta. Pocit, ze ta niekto sleduje. Tento pocit som naposledy mala pred mesiacom. Vtedy som spala pri zapnutom svetle, inak by som nezaspala.

terry2003
5. júl 2022

@bessie12 ten pocit sledovania poznám. Ja mám skoro každý deň pocit, že sa na mňa niekto pozerá, aj vo chvíle keď som v miestnosti sama a dokonca ešte aj v posteli. A občas sa mi stáva, že mi niekto klope na okná, a nie na tie spodné ale na tie horné vo výške 5 metrov. Ale najhoršie, bolo keď som proste sedela pri gauči, a počula ako má niekto volá Terezka, tak som sa išla spýtať, že kto ma volal, a vraj nikto.

bessie12
5. júl 2022

@terry2003 to, ze ma niekto volal som zazila len raz. Este ked som bola decko vo veku cca 10-11 rokov. Isla som vtedy na zachod v noci a jasne som pocula ako niekto vola moje meno. Ale nebala som sa.
Ten pocit sledovania, tak som sa citila velmi nekomfortne. Taky cudny pocit. Kazdu chvilu som sa obzerala za seba, ale nic som nevidela. Dokonca este v sprche som sa obzerala ci nahodou nieco neuvidim.
V byte som tiez mala taky pocit, ze ma niekto sleduje, ale odkedy sa vyrenovovala kuchyna, tak uz je to lepsie. Predtym som sa tam aj bala ist a vzdy som tam pozerala ci tam nieco nie je. A myslim, ze tam nieco mohlo byt, lebo taniere nam lietali. 2 pekne taniere sme mali polozene na policke hore, tak aby nemohli spadnut, z nicoho nic vyleteli a spadli na zem. Najprv jeden. Videli to 4 osoby. A neskor, ked mama isla na poobednu a ja som isla do kuchyne si urobit nieco jest, tak vyletel dalsi tanier a skoncil pri mojich nohach na zemi. Samozrejme rozbity. Citila som len take suchnutie o nohu a ked som to videla rozbite, tak mi nebolo vsetko jedno. Hned som zavolala mame co sa stalo. Nepocula som ako to spadlo na zem, lebo som pocuvala vtedy hudbu. Prve co urobila, ked prisla domov, tak do kazdeho rohu urobila kriz so svatenou svieckou. Dym bol tmavy takmer v celom byte. Jedine v mojej izbe bol biely. Mozno kvoli tomu, ze som tam mala akvaria a ine zvierata a tie vraj ochranuju.

aeruginosa
5. júl 2022

Ja som typ cloveka, ktory sa snazi kazdy takyto jav ponat racionalne a nehladat za tym nieco nadprirodzene. No mali sme doma dva take zazitky, ktore si nijak takto vysvetlit nevieme.

Oba sa odohrali v case vyrocia smrti babky. Prvy bol, ked som mala cca 8 rokov. Na babkino vyrocie sme zvykli chodit na cintorin, zapalit jej sviecku a pomodlit sa za nu. Kedze sme vsak v tomto case boli doma vsetci chori, odlozili sme to. Podvecer nam zazvonil zvoncek. Mamina sla otvorit a nikde nikoho. Tato situacia sa zopakovala este parkrat, nikdy pri dverach nikto nestal. Najprv sme si mysleli, ze su to nejake deti, ktore si robia zartiky.., tak sme pozerali cez okno a v case, ked zazvonil zvoncek, nikto pri dverach nebol. So zvoncekom sme nikdy predtym a ani potom ziaden takyto problem nemali.

Dalsi zazitok sa odohral o par rokov neskor, opat v case vyrocia… Boli sme vtedy doma len ja a mamina, chystali sme obed, rozpravali sme sa a zrazu pocujeme, ako sa dokoran otvorili vchodove dvere, narazili do steny a do chodby zacal fukat strasne silny vietor. Co na tom celom bolo cudne bolo to, ze dvere boli poriadne zatvorene, aj ked nie zamknute, a vonku cely den vietor nefukal. Bolo prijemne letne pocasie, bezvetrie… A taktiez sa nikdy nic take predtym a ani potom nestalo..

bessie12
5. júl 2022

@aeruginosa kedze to bolo na babkine vyrocie smrti, tak to bola asi ona a tymto sposobom vam davala vediet, ze je stale pri vas a chrani vas.

xsuzannex
5. júl 2022

Pripnem sa, rada taketo citam 🙂

terry2003
5. júl 2022

@bessie12 ani ja som sa nebála, keď som počula moje meno. Len to bol taký čudný pocit zrazu. Rozmýšľala som nad tým celú noc.

bessie12
5. júl 2022

@terry2003 doteraz nechapem co to bolo a to uz ubehol nejaky ten rok, ked sa to stalo. Niekedy sa nad takymi vecami zamyslim a snazim sa to nejako vysvetlit, ale ... v tomto pripade to asi nebude mozne.

anjelaa
5. júl 2022

Áno stalo.. po smrti mojej babky, sa mi stalo pár veci.

-Cca 300 stranová kniha mi spadla zo stredu stola rovno k nohám
-kohútik sa mi pretočil, keď som bola vo vani na druhu stranu so studenou vodou, ja som ležala vo vani nehybne a voda tiekla
-v noci sa nám viac krat v spálni zaplo svetlo v noci (spím s deťmi v spálni, nik iný s nami nebýva) a to sme aj počuli šťuknutie vypínača.
-rozozvučal sa detsky domček s farmou s piesňou, ktorá tam ani nebola.
-hrala nám chladnička (nejaká pieseň, nevedeli sne indetifikovat) to sme počuli všetci
-v noci niekto prešiel krokmi cez izbu (nemal kto) bolo to jasne a zreteľne

Po asi 2 rokoch to prestalo.

autor
5. júl 2022

@zirafienka mrtvolny pach...pusrescin,alebo nejako tak sa to nazyva.Pozri si na nete.Ked clovek umrie,zacne sa rozkladat a telo zapacha.Je to taky špecifický zapach,skratka smrad.

bessie12
5. júl 2022

to je presne ten hnilobny zapach, o ktorom som tiez pisala.

autor
5. júl 2022

@anjelaa ale teraz pises vazne alebo si robis srandu? Lebo ja co som napísala to sa realne aj odohralo.Prosim,nepis,ked mas z toho zabavu.

autor
5. júl 2022

@terry2003 hnilobny pach,ked sa telo zacne rozkladať.Zaujimave ze si este o tom nepocula,lebo je to prirodzene,deje sa to s kazdym telom po smrti.

terry2003
5. júl 2022

Vedela som iba o Tom, že sa to telo rozkladá, ale o pachu nie.

autor
5. júl 2022

@terry2003 ten pach je odporny,skratka hniloba.Citila som ho ked mi z rodiny zomrel blizky clovek.Stala som pri rakve a ten zapach som citila.

terry2003
5. júl 2022

Fuhaa. Ja som nikdy nebola na pohreboch, tak som si nedokázala predstaviť ten zápach. Bola som iba pri ukladaní urni do hrobu.

nepic
5. júl 2022

Už po dvoch dňoch sa telo začína rozkladať a začína zapáchat. Prvé začne plynovať obsah žalúdku a preto resp vďaka tomu napr utopenec zhruba na druhý -tretí deň vypláva na hladinu. A nehovor že si necítila nikdy nič pokazené a človek je tiež z mäsa a kostí ,tak rovnako sa začne rozkladať a začne zapáchať. A zažil som aj také nájdené trojtýždňové telá už v rozklade,ale čo môžem z vlastnej skúsenosti potvrdiť,že najhorší smrad je asi utopenec.

judar
5. júl 2022

Ak citis "hnilobny pach" co neni ani hnilobny pach...tak sa ta na rovinu pytam co si v zivote najhorsieho spravila, ci si zelala alebo chcela ked sa okolo teba mota...nieco

malinoismum
5. júl 2022

@nepic
Ja zas musím z vlastnej skúsenosti napísať,
že aj “smrť” ma svoj pach…
A to kľudne aj “čerstvá” ( obhliadky v práci…)
Proste to tam cítiš, že niekto zomrel.
To sme sa zhodli s viacerými kolegami…..
-

nepic
5. júl 2022

@malinoismum
Vidíš to som si nikdy nevšimol a pokiaľ viem ani kolegovia. A tiež sme v práci pár krát prišli do styku,tiež v zdravotníctve.

lily111
5. júl 2022

Mojej mamine sa snival sen s dvomi bielymi truhlami, videla ich lezat vedla seba, vsade same kvety, do roka zomrel jej 23 rocny brat na rakovinu(po uraze ramena) a v ten den vecer zomrel aj jej otec na infarkt- alebo naopak,proste zomreli v jeden den aj pohreb mali v jeden den!😥

malinoismum
5. júl 2022

@nepic Ja ale niesom v zdravotníctve 🙂

nepic
5. júl 2022

@malinoismum
Buď rada 🙂