Strach zo šoférovania

5. okt 2024

Ženy, vodičský dávno za mnou len som po ukončení nešoférovala , takže skúsenosti minimálne a strach obrovský 😬. Chcela by som však začať..
Poraďte prosím ako sa zbaviť toho strachu a ako sa to čo najskôr naučím. Dá sa to vôbec?

pribinak
5. okt 2024

Kondične jazdy? Nacvičiť trasy ktoré najviac potrebuješ

koniarova
5. okt 2024

Začať jazdiť jednu trasu pravidelne. Potom pridávať.

janne054
5. okt 2024

Ahoj, mám podobnú skúsenosť.
Zvolila som si na začiatku trasy mimo mesta, kde je málo áut a na mieste spolujazdca bol vždy vždy skúsený vodič kým som si nebola istá. Na parkovanie sme si presadávali keď som sa bála. A hlavne sa nedaj odradiť prvou jazdou.

zltalienka
5. okt 2024

Auto máš?

bobaas
5. okt 2024

Mne tiež vyhovovalo najskôr chodiť po okolí, nie v hustej mestskej premávke. Chodil so mnou trpezlivý a skúsený spolujazdec. Poradil, vysvetľoval. Keď som mala pocit , že už som zvládla ovládanie auta, zo strachu z jazdenia sa stalo skoro potešenie, potom sa pridala potreba začať jazdiť sama. Daj si toľko času, koľko budeš potrebovať.

anketkarka
5. okt 2024

Mne pomohlo najčastejšie trasy si prejsť v slabej premávke, aj parkovanie som nacvičovala večer.

jazula
5. okt 2024

Pred 2 rokmi som začala šoférovať po 20 rokoch bez jazdenia… Zopár kondičných jázd, poslednú ideálne už na vlastnom aute, začať v čo najslabšej premávke (napr nedeľa doobeda sa ísť povoziť), začať na známej trase, novú trasu som si dlho pozerala na google maps (ako sú robené križovatky, jednosmerky, odbočovacie pruhy…) a potom už len pravidelne jazdiť… Akonáhle prestaneš, bude to zasa ťažké. Držím palce 🙂

jaass
5. okt 2024

Ako ti radia baby + skús šoférovať kedy je najmenej aút, keď ti nevadí šoférovať večer, tak večer sadni s niekym do auta a prejdi hoci len malú trasu 🙂

bu1bu
5. okt 2024

Od získania vodičaku som nesoferovala cca 12 r. Zivot ma donútil opäť začať. Na začiatok kondičné jazdy odporúčam. A potom si cvičiť jednu známu trasu a postupne pridávať ďalšie. Parkovanie si ísť na cvičiť v malo frekventovaných časoch. Ja som chodila do centra Košíc v nedeľu o 6.00, nikde nikoho a cvičila som si parkovanie.

pinkgirl
5. okt 2024

Tiež som mala už dlhé roky vodičák a nejazdila som asi 15r. Naštartovalo ma keď sa firma presťahovala a nastúpila som po rodičovskej dovolenke. Priamy spoj som nemala a ešte sme nosili dieťa do jaslí.
Pozrela som si autoškoly v meste a dohodla si kondičné jazdy. Mala som ich 3 po 2h. Jazdila som po meste trasy ktoré poznám a vedela som ze ich budem potrebovať. Inštruktor sa so mnou pred prvou jazdou porozprával - aké mám skúsenosti, pripomenul mi pravidlá, a počas jázd ma usmerňoval. On sám mi navrhol, že už nepotrebujem ďalšie KJ. Mne to veľmi pomohlo.

basulaak
5. okt 2024

Strachu sa nezbavis. Strach porazis ked sa to pre teba stane rutinna zalezitost.

cina1
5. okt 2024

kondicne jazdy, potrebujes jazdit jazdit jazdit...nic ine nepomoze

niki35
5. okt 2024

Chápem tvoj strach. Pamätam si na časy keď som bola úplne zos*ata z toho 😃 vodičák som si spravila na Slovensku, potom som 7 rokov nejazdila vôbec, medzitým som šla žiť do UK, začala pracovať a už som si musela vybrať či budem hodinu na pešo chodiť do práce alebo začnem jazdiť. Bola som donútená čiže skúsenosti 0 bodov a ešte som začala v krajine kde je všetko naopak čo bola pre mňa extrémna výzva. Na začiatok som si dala pár kondičných jázd a potom už sama pomaličky postupne a už nemám problém. Teraz sa len pousmejem nad tým ako som sa bála kedysi. A presne platí to čo hovoria všetci že "jazdiť, jazdiť, veľa jazdiť" . Len vtedy sa zbavíš strachu, naberieš viacej sebadôvery a už to pôjde 🙂
Ja teraz skôr rozmýšľam ako by som vlastne jazdila na Slovensku keď som si už tu zvykla na opačnú stranu :D

dorinecka45
5. okt 2024

Ahoj, mne pomohol len automat. Tiez som mala vodicak niekolko rokov a bala som sa jazdit,hlavne koli tomu ze mi to na krizovatkach skapinalo,rozbeh do kopca bol pre mna nocna mora.mama si kupila automat,tak som vtedy vyskusala jazdu v dedine.zistila som ze vdaka automatu sa viem sustredit plne na cestu a nemusim riesit preradovanie a pod. Automat ma aj "potlaci" do kopca aj pomoze.jazdim uz 8 rokov.akurat trasy co nepoznam si najskor studujem jak monk

cina1
5. okt 2024

ano automat urcite pomoze, pretoze sa zaciatocnik nemusi sustredit na radenie a spojku, jednpoducho niekomu trva dlhsie, kym is to pekne skoordinuje a zautomatizuje. a ten strach aby mu to nebodaj nezdochlo, teda sa moze sustredit omnoho viac na samotne sledovanie premavky ako takej a vsetkeho navokol. len neviem, ci by sa uz vratila k manualu. ja som si to odtrpela, najprv kondicne (tiez som mala vodicak vela rokov ale nemali sme auto, nejazidla som) a nasledne s manzelom som normlane chodila jazdit, trenovat rozbehy aj do kopca, parkovanie. teraz jazdim prevazne na automate, ale nerobi mi problem ani manual

mia2906
6. okt 2024

Z akého si mesta? Ja tiež riešim svoje začiatky, so šoférovaním a dáva mi to teda zabrať 😁