Ahojte.Je tu niekto,kto mal strach zo soferovania a napriek tomu sa odhodlal ísť spraviť si vodičský preukaz?Ja už mám 30 rokov a 3deti,z toho 1 dieťa má zdravotné postihnutie.Vodicak by sa mi veľmi zišiel,ale bojom sa.Ako ste takúto situáciu preklad mali? Ďakujem za každú radu
ano, presne....auto s automatickou prevodovkou by vam urcite pomohlo
vodicsky preukaz sa da urobit aj iba na auto s automatickou prevodovkou, ak este vodicak nemate - potom budete moct jazdit na takom aute
a nebude vas stresovat, ze vam hocikedy moze auto zdochnut a pod.
a ak planujete chodit iba rovnaku trasu, napr. do skoly, do obchodu, do prace a pod......tie dopravne znacky a situacie na tej trase budete dokonale ovladat
a parkovat mozete obdalec, resp. kde budu 2miesta vedla seba volne, ak by bol v tomto problem
drzim palce, treba to aspon skusit😉
to auto s automatickou prevodovkou by urcite mohlo pomoct
@maminuska33 ahoj ja som mala a veľký ale nie z toho aby som si urobila vodičák..ten som urobila..strach som mala až potom keď som vodičák dostala do ruky a prišla realita bez inštruktora a pedálov na strane spolujazdca...asi 7-8 rokov som nejazdila.. potom som bola donútená lebo som ostala sama bez priateľa a to dokonca v UK kde sa jazdí vľavo a aj volant je na inej strane... Keď som to zvládla ja zvládneš to aj ty s presne sa mi osvedčilo to čo mi každý vravel..že treba jazdiť, jazdiť s ešte raz jazdiť... Ale inak chápem úplne tvoj strach..mne až zle bolo keď som sadala za volant.. teraz v pohode ale rešpekt mám stále lebo na cestách stretneš kadejakých exotov ktorý ťa ohrozujú🙂
Mat auto a soferovat je na nezaplatenie. Jazdim 15 rokov a nikdy som sa nebala. Mas plyn, mas brzdu, nehoda sa ti moze stat aj ked pojdes peso po chodniku. Takze jedina jedina rada, ktora tu je-prekonat sa, urobit si vodicak a jazdit. Len tak ziskas prax a nebudes sa bat. To je ako zo vsetkym. Kazdy da niecoho bojime, a mnohokrat musime nase strachy prekonat.
A ver mi, ze ak raz jazdit zacnes, tak uvidis, ake je super, na nikoho nemusiet nikdy cakat, kym ta niekde zavezie, prisposobovat sa, a ist si autom kedy ty chces a kam chces.
A k automatickej prevodovke- ja odporucam naucit sa jazdit na manualnej. Pretoze ak sa naucis jazdit s automatickou, a budes musiet niekedy niekde nutne soferovat ine auto s manualnou, nebudes to vediet. Z manualu do automatu prejdes hocikedy lahko. Ale z automatu do manualu, to uz je problem. Nikdy nevies kedy budes manual potrebovat. Nikde nie je napisane ze automaticke prevodovky uz budu vo vsetkych autach.
Ja som roky jazdila, no potom som mala nehodu (stratila som vedomie a nabrala stĺp, našťastie zničené len auto, nič sa vážnejšie nestalo) a odvtedy mám strach. A trošku za to môže aj to, že sme kúpili väčšie auto a je brutal veľké a neviem s ním parkovať. Našťastie do práce môžem MHDckou, no muž už špekuluje, že by sa nám druhé hodilo. Tak uvidíme.
Ja som si robila vodicak ako 34 rocna. Urobila som na 2 pokus. Kondicnych jazd som si priplatila asi 10.
Som meststky sofer, opatrny, nova trasa znamena studium na google maps ;). ALE ta obrovska casova uspora , nakupy, skola, kruzky, lekari! Na nezaplatenie! Chod so toho!
Ja mam mini cotroen c1. Zaparkujes vsade.
ja zas naopak, odídem s hocijakým autom, jazdím roky, ale pre mna je nočná mora orientácia, kde to nepoznám, koniec, vypne mozog, chytím paniku
Vodicak som si robila v 18tich, potom som pár krát šoférovala, ale fakt len pár krát v priebehu asi 2 mesiacov. A potom až teraz po 40ke, minuly rok v novembri som mala kondičné jazdy. Pred prvou kondičnou jazdou som sa fakt bála, ale prežila som 😁. Jazdím každý týždeň aspoň 2-3 dni (teda cca 6 ciest), väčšinou do prace a spat po BA, alebo k rodičom smer DS. Stále mám silný rešpekt pred diaľnicami a hlavne pripajacimi pruhmi a stres vždy pred novou trasou. Ale dáva mi to obrovskú mieru slobody a nezávislosti, hlavne kvôli prevážaniu dcérky. Takze dbám na to, aby som neprestala jazdiť, lebo potom to bude zasa ťažšie. A kúpila som auto s automatickou prevodovkou, to veľmi uľahčuje život, keď si neveríš.
Ja som sa tiez nehorazne bala. Mam za sebou par buraciek ako spolujazdec, mala som pred tym respekt. Povedala som si teraz alebo nikdy, dam tomu jeden seriozny pokus, dam tomu vsetko a ked to nevyjde, aspon si nemam co vycitat. Noc pred prvou jazdou som takmer nespala. Vies aka som teraz na seba pysna ze som to dala?! Strach je na to aby sa prekonaval 😉 dokonca ma to baviii
Ja som pozeravala do aut na soferov a videla tie babicky a deduskov, alebo teenagerov, tak som sa tak sama na seba samonasierala - ked to daju oni, dam aj ja!!
Len si najdi dobru autoskolu, dobry instruktor je pre mna 90% uspechu, hlavne pri nas bojazlivcoch
@maminuska33 strach tá prejde, ja som mala tiež strach, záleží veľa aj od inštruktora aký bude. Ja som mala super a čakala som že to bude oveľa tazsie.
Ja som si robila ako 34 ročná. 2 roky som jazdila na manuáli, bála som sa. Rok mám automat a to je úplná pohodička. Automa, kamery, snímače to sú obrovský pomocníci
@zuzuliatko18 tiez som mala uz nehodu, auto rozbite, ja nastastie ok. Ale mna to nepoznacilo, ja tak milujem soferovanie, ze o tri dni som uz znova sedela v aute a jazdila. Chvilu som mala este take tiky, ze som prudko brzdila, ale aj to preslo.
Ja si proste neviem predstavit nejazdit, pre mna je to najpohodlnejsie na svete, sadnut pred domom a doviezt sa tam kam chcem.
@zenulkaaa no mňa na tom desí len to, že vlastne nevieme príčinu, prečo ma vtedy tak vyplo. A keďže mám malé.dieta, jazdím len ak je v aute muz, mám strach, aby sa to nezopakovalo.
@maminuska33 ja som taká, že mám chorobný strach, ale som odhodlaná ísť na kurz, tak neviem
Ja som sice mala vodicak ale od 18 som nejazdila, ale
po 2 detoch som to auto uz naozaj potrebovala. Vymenili sme auto aby sme mali automaticku prevodovku a to mi to velmi ulahcilo - nemusiet sa sustredit na preradovanie atd ale len na premavku. Tym ma to nakoplo a s muzom som jazdila rovnaku trasu nejaku dobu kym som sa otukala a potom to uz islo. Ako je to tazke ked sa bojis ja uplne chapem, ale ten benefit toho to prekonat je potom fakt super. Skus proste zacat tu autoskolu a uvidis