Ahojte sú tu niake zeny ktoré majú strach spravit vodicak ako ja ? Alebo malí strach a urobili?
Ani neviem čoho sa skôr bojím ci z ciest alebo ze je tak veľa znaciek alebo keď sa pokazí niekde auto🙈🙈🙈🙈 aj by som ho chcela ale neviem ako to prekonať z priateľom sme sa momentálne pohadali takže ma jazdiť nemá ani kto učiť 😭
Ako to vlastne celé prebieha ak by som sa ho odvážila ísť robit ... najprv ma naucia ako sa štartuje a zaraduju rychlosti ci 🙈🤣🤣🤣🤣🤣 asi sa tu nenájde niekto z BA ktory by ma dobrovoľne niečo naučil 🙆♀️🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@noemikatka v BA sa isto najde kopec autoskol, ktore ta to naucia. Odporucam si podla odporucani okolia vybrat konkretneho instruktora, ja som mala instruktora cholerika, tiez som mala stres a po jeho vystupoch som prestavala rozmyslat. Ale zato na skuske nebol a to bola taka pohodicka :D
@babovka2321
Ja keď si len nato pomyslím aké to zložité je tak veľký stres strach domna príde neviem prečo mám stoho taky strach....😭😭😭 bojim sa ze by sa mi mohlo stať že zabudnem pozrieť do zrkadla ci do boku ze ide auto a už je pomne🙈😭 alebo toho ze si nebudem pamätať značku a sme odbocim ten strach je veľký fakt neviem ako sa ho mam zbaviť 🙏😟
Aj tých skúšok sa bojim nemám dobrú pamäť aby som sa toľko znaciek naucila 😔 už 4r som sa do toho neodhodlala ísť... 😟 možno kebyže ma na začiatku niekto niekde naučí aspoň ako naštartovať ako zaraďujem a ako parkovať možno by som sa gen autoškoly nebála neviem len mi pripadá tak strapne tam ísť stým ze neviem ani ktorý pedal je načo 😭😭😭
@noemikatka ja som prvý krát sedela za volantom až v autoškole. Práve to bude pre teba výhoda. Druhý, už skúsenejší vodič ti učením môže predať aj jeho nevhodné návyky. To mi bolo povedané v autoškole. Že majú radšej "čistý papier" ako už raz popísaný, ktorý musia prerábať.
VP som si robila niečo pred tridsiatkou s veľkou obavu. Jazdím od získania vodičského oprávnenia. Žijem v BA
Jazdy som si plánovala vždy v najväčších špičkách. Teraz to hodnotím ako najlepšie rozhodnutie.
@noemikatka nikto pricetny ta nevezme len tak do auta aby ta naucil soferovat a uz vobec nie parkovat... Na parkovanie musis trochu vediet jazdit... Ten dotycny, ktory by ta zobral bez vodicaku takto sa ucit, riskuje stratu svojho vodicaku plus mam pocit, ze ty by si ho tiez urcite obdobie nemohla ziskat...
Autoskola je na to, aby si sa naucila jazdit, aby ta naucili sa rozbiehat a sledovat vsetko okolo teba, co mas... Znacky nie je problem sa naucit... Ked idete niekde autom, tak sleduj znacky, povedz frajerovi, ze co si myslis, aka to je znacka, on nech ti to potvrdi alebo ta opravi... Ak sa ti niekde pokazi auto, tak zapnes vystrazne a z neho vystupis v reflexnej veste a ides prec z cesty... Zavolas frajerovi/ocovi alebo inemu chlapovi, ten ti povie co mas dalej robit, ci volat servis alebo co... Pochybujem, ze by si si menila rezervu sama... A ak ti to trochu pomoze, tak sice vodicak mam skoro 10 rokov, jazdim denne, ale v ba pouzivam navigaciu - proste sa tam stale neviem orientovat a netrapi ma to... Sluzi mi na radary, vidim aku rychlost mam a ci nejdem rychlejsie a hlavne vyhoda kvoli kolonam. Na dlhe trasy davam navigaciu tiez vzdy... Aj ked cestu poznam...
Post ako od 18ky..nehnevaj sa...
Ak chcem vodicak, tak prekonam aj ten strach. Prave preto su v auzoskole lekcie a lektori. Najskor teoria, potom trenazer a potom jazdy. Tam ziskavas tu prax a sebaistotu.
Toto opustanie sa dopredu ti k vodicaku nijako nepomoze
Preradovat, naštartovať atd sa naučíš najskôr na trenažéri. Inštruktori majú skúsenosti z uchádzačmi ktorý sedia za volantom 1x v živote. Učenia sa neboj, tam sa veľa otázok opakuje, križovatky musíš len pochopiť. Ja som sa tiež bála, a ako .... Prekonala som sa, jedine čo ľutujem je, že som si vodičák nespravila už dávno predtým. Mám ho 2 roky. Keď sa ozaj mega bojíš, nájdi si autoškolu v ktorej sa dá spraviť vodičák na automat.
@noemikatka Najdôležitejšie je nájsť si dobrú autoškolu, kde vás budú motivovať, nie kritizovať. Ja som takú našla a môj strach vystriedala radosť zo šoférovania. Nech vás neučí priateľ, ale ľudia za to platení.
@asia83 ďakujem
@noemikatka ahoj, je to ŠKOLA. Prečo sa chceš učiť s priateľom, alebo a niekým z modrého koňa, miesto toho aby si šla do autoškoly, kde máš na to profi učiteľa? Nerozumiem tomu. PS: partner = zvyčajne najhorší učiteľ.
@noemikatka mala som strach, ale spravila som si vodicak. Jazdim malokedy, mam strach... Skor z vodicov a z toho, ze ja daco prehiadnem..
Chapem.tvoje obavy, ale mozno ked to prekonas, sa ti to nakoniec zapaci.
Skús popozerať videá tohto pána
https://www.youtube.com/watch?v=-710xY-xEu8Vďaka nemu som spravila skúšky, nie preto, že by mi nevysvetlili v autoškole, ale práve to jeho pokojné vysvetľovanie, ukľudňovanie a opakovanie ,kedykoľvek som potrebovala, mi pomohlo. Uč sa v autoškole, netreba ti inde. A čo sa týka teórie a značiek, sú perfektné aplikácie, vďaka ktorým to musíš zvládnuť, ak sa začneš učiť hneď, keď sa prihlásiš a celý čas opakuješ. Teraz sa síce idú meniť testy, to neviem, ako bude.
Ja som začínala tak že ma učil manžel na začiatkoch. Bola som popísaný list a nik ma zato v aškole nedrbal práveže zirali že ako viem na trenažéri že ja už som sa musela učiť pred ....doteraz vďačím manželovi že ma naučil pohinat sa, troška aj cúvať lebo by som prišla totálne vypatlana. Autorka:štartuje sa kľúčom pri volante volá sa to zapaľovanie....a pedále idú z ľavá spojka v strede brzda a plyn na pravo
Sú autoškoly ktoré ponúkajú len možnosť naučiť sa a jazdiť len na automatoch.. možno ti to pomôže odbúrať stres z radenia, toho že ti nezdochne auto a pod..
Nechoď sa učiť s frajerom niekde na parkovisko, kamoške sa to skoro veľmi škaredo vypomstilo. Tiež šaškovala za volantom s frajerom a pristavili sa pri nich policajti. Frajer skoro prišiel o vodičák, kamoška takmer neviem koľko rokov nemohla robiť vodičák. Nejako policajtov ukecali, ale bolo to len tak tak. Nikdy nezabudnem, aká prišla sklepaná na intrák. Ja som mala panickú hrôzu zo šoférovania, s mužom som sa na tom toľkokrát povadila, že sa to nedá zrátať. On ma chcel učiť všetko ako on robí, húkal na mňa, keď mi niečo nešlo, no skoro sme sa kvoli šoférovaniu rozviedli a to máme dokonale harmonické manželstvo inak. Ja som 7rokov po vodičáku ignorovala tú skutočnosť, že ho mám, proste panika a koniec. Potom sme kúpili dom a musela som proste začať. Najviac ma naučili reálne šoférovanie v reálnej premávke, najviac mi dali krízové situácia a moje chyby. Rok som jazdila som Z na aute v BA a asi 5x sa mi stalo, že sa správali šoféri ako debili, inak som mala pocit, že sa mi to ozaj snažia uľahčiť. Čím viac šoféruješ, tým viac máš skúsenosti, tým viac vieš, viac si veríš, viac ťa to baví, robíš menej chýb. Šoférovať sa nenaučíš z knižky ani zo sedadla spolujazdca, musíš ísť na kurz, tam ťa naučia základy a potom jazdiť, nič iné na to nefunguje. Ja som chodila jednu trasu, potom dve, potom tri, podľa toho, kde bolo treba voziť deti. Dnes jazdím denne BA a okolie, z cudzích miest mám stres, kukám dopredu street view ako to tam vyzerá, kde zaparkujem, ale idem. A dobre vyberaj autoškolu. Ja som mala prvého inštruktora totálneho magora, ktorému som asi na 5tej jazde vystúpila na križovatke z auta, s tým, že keď na najbližšej hodine nebudem mať iného inštruktora, bude mať sakra problém. Netuším, kde sa to vo mne vzalo, ja som úplne pokojný človek, ale čo on dával, to bolo moc. Potom som mala úplne zlatého, pokojného uja a z jeho rád ešte dnes občas čerpám v niektorých situáciách, mega veľa na naučil. 💪
@guiseppinka to je blbosť ja keď som robila vodicak dávno pradávno, všetci chalani už mali čo to odjazdené a vedeli s autom narábať. Neviem kto a ako ich učili ale bolo to tak. Aj mna učil oco, chodili sme na cvicisko, samozrejme mimo premavky. Policajti to vtedy neriešili. Ale je pravda že dobrého inštruktora je veľmi ťažké nájsť a hlavne takého, ktorý ma úctu k ženám. Ja som jazdila kondične so zenou, a to teda bolo najlepšie čo bolo, nie ako ti drbnuti chlapi niektorí čo k ženám nemajú úctu.
@katulienkax ano davno pradavno jazdili po poli. Pozri vyssie prispevok
Niekto hovorí že je dobré vedieť aspoň aké také základy pred autoškolu, druhý že nie. Ja som sa učila s mužom, bola som rada že sa viem pohynat, tým pádom mi to nezdochlo hocikde v križovatke. My sme chodili len na opustené cesty, do premávky by som sa samozrejme neodvážila. S vypnutým motorom som si doma skúšala preradovat aby som za jazdy nestresovala že som zle preradila.
@katulienkax
Áno, chalani sa po poliach vozievali, čo si ja pamätám, prípadne po dedine pomaly s otcami. Ja som napríklad za volantom sedela prvýkrát v autoškole. Môj muž mal otca šoféra z povolania, prevážal rôzne materiály, v rámci práce mali veľké parkoviská, tam ho naučil. Môj chlap vedel 17ročný šoférovať. Ja som len napísala skúsenosť s kamoškou ako výstrahu, že si na také treba dávať pozor a najlepšie je poriadne vyberať autoškolu a hľadať dobrého inštruktora.
@yoxinka no vidíš ale to nie je o Tom že učili muži či frajeri alebo otcovia pred autoškolou ale o človeku.....píšeš že kamarátka robila saskarne za volantom...určite je lepšie ak sa vie človek pohnúť naštartovať rozoznať pedále...zato že ona stvarala debiliny tak v reali není na škodu vedieť jazdiť skôr ako tá naučia v askole....a to kde šli že ich zastavili polisi? Veď sa chodí na parkoviská ,opustené cesty alebo aškolacke cvičiska
Ahoj ja mám vodičský už 3ti rok. A to bola u mňa katastrofa jak som sa bála. Mne sa až ruky potili a noha triasla na spojke :D do dnes mám rešpekt keď sadám do auta a chodím opatrne . neboj sa zvládneš to. Pekne od základu pomaličky ta bude učiť . Už keď som to ja dala da to skoro každý :D :D teraz si neviem predstaviť že by som ho nemala. Určite choď do toho, držím palce 🙂
@alexka89 na cviciska je povacsine zakaz vjazdu. Minimalne petrzalske urcite. Este nas na to upozornoval instruktor, ze nech sa neopovazime jazdit s niekym mimo skoly. Hovorim o roku 2012.
Mam taku kamosku, ktora mala z autoskoly neuveritešlny strach, no kazdou jazdou sa to zlepsovalo a teraz, jazdi co to ide. Proste to vsetko dokazala prekonat, co je super, kedze po par jazdach to niekedy vyzeralo az tak, ze sa do autoskoly ani nevrati
@guiseppinka u nás sú opustené cvičiska kde som chodila ja s mužom tam má zaucal
Baby ja som robila vodičak v 37.No ale dala som to. Robila som ho so 17 ročnými mohli byť mojimi deťmi ešte aj inštruktor všetko naokolo bolo mladšie. To bola makačka. Ráno som chodila o 6 na cvičisko a tak lebo 7 30 som už pracovala. Všetko dáte nebojte sa.
Zo dňa na deň som sa rozhodla idem a bola som čisté dilino. Ale keď sa musí otec sa mi pochorel tak som išla dobrovoľne nasilu a tiež som nemala ani paru a keď som si predstavila jak budem naraz s nohami rukami spolupracovať pot ma olieval. Teraz som rada, ze ho mam.
@noemikatka ja som robila vodičak pred 5 mes mam už po 30ke a 3 deti no strach bol veľký keď som prví krát sadla mislela som že to nedám no dnes sa už len po usmievam na tom ako som to videla pred tým a ako dnes Skúšku som si neverila a dala som to na 1 krát!! Keď máš správneho inštruktora nevidím žiadny problém držím palce.