Strach z jazdenia autom

18. feb 2023

Mám vodičský preukaz už dlhé roky, ale za volantom som sedela naposledy tesne po tom, čo som dostala vodičák.
Čoraz častejšie premýšľam nad kondičnými jazdami, aby som sa do toho dostala, ale bojím sa toho, ja už si to vôbec nepamätám. Potrebujem sa to naučiť všetko odznova a mám strach, že mi to nepôjde.
Pomohlo by mi to aj v práci ak by som bola aktívny šofér.
Ako prekonať ten strach? Mali ste niektorá podobný problém?

gejb
18. feb 2023

Jedine kondičné jazdy. Inštruktori mavajú presne tvoje prípady, naučia ťa , resp. osviežia pamäť 😉

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
18. feb 2023

@gejb Toho sa bojím, že taký prípad ani nemali 😁

klarissa25
18. feb 2023

Hlavne so strachom nesadajte za volant.....

rutyruth
18. feb 2023

@klarissa25 to sa ma potom ako naučiť? 😁

klarissa25
18. feb 2023

@rutyruth strach za volant určite nepatrí...respekt áno, ale určite nie strach..

asdfka
18. feb 2023

Mala som strach velky. Den ked som dostala vodicak sme isli k babke. Ja som soferovala. Pytala som sa mami co mam robit /zial ona bola ucena inak ako ja/ vyletela som do zakruty. Navrieskala na mna ci ich chcem zabit. Odvtedy som za volant nesadla dobrych 5 rokov.
Potom ma moj vtedajsi priatel donutil soferovat. Mal automat. A vdakabohu ze to urobil. Nevedela by som si predstavit v dnesnej dobe nesoferovat. A samozrejme jazdim iba na automate. Drzim prsty, das to ❤️

janully
18. feb 2023

Treba prekonať strach. Tiež som nejazdila kým sme bývali v meste. Po presťahovaní na dedinu som bola donútená. Kúpil mi muž automat, to je len brzda, plyn a idem sústredím sa na cestu a deti.Prvé dni som jazdila len známe trasy do školy a obchodu. Po dvoch rokoch úplne pohode jazdím kam treba bez strachu a stresu. Aj keď s parkovaním mám občas ešte problém

gladys_07
18. feb 2023

@klarissa25 kratkozraky nazor. Stres, strach, respekt - slovickarenie. Kazdy si je hadam vedomy rizik, ktore so sebou soferovanie prinasa, ked si prvykrat sada za volant (snad okrem teenagerov). Sebavedomie za volantom sa nabera skusenostami.

siimonella
18. feb 2023

Hlavne si nesadaj za volant, keďže sa bojíš, budeš robiť totálne blbosti a ohrozovať inych ľudí

klarissa25
18. feb 2023

@gladys_07 áno, a sú ľudia co sa boja aj po rokoch....😉a vidno to aj na jazde...na 90 idú max 60😉

oli18
18. feb 2023

@klarissa25 ti telefonuju, alebo surfuju 🙉

ivangeline
18. feb 2023

No ja coskoro budem musiet. Kondicne jazdy. Manzel ako opora a skusat prve cesty.

klarissa25
18. feb 2023

@oli18 ale nie.u nás nemáme neviem aké široké cesty ľudia tu jazdia ako posrati bohužiaľ....ale v pohode sa da ísť 90..q nemusia ani telefonovať q pod...

silvia1996
18. feb 2023

Ja, po tom, ako som spravila vodičák, šoférovala som s ocinom, urobila som nejakú blbosť, on na mňa nahukal a tým sa moje šoférovanie skončilo. Potom o nejakých 7 rokov neskôr som nastúpila do práce, kde som dostala služobné auto. Konkrétne prišiel do prace šéf, povedal, že na parkovisku mám auto, domov idem na ňom. A ja som 20 km išla. Sama, rýchlosťou slimáka, ale išla. Aj blbosti som urobila, aj som do pár áut ťukla pri parkovaní, stále neviem dobre parkovať, ale ako sa vraví, keď musíš, tak musíš. 🤦🏼‍♀️ A čo ti určite pomôže je šoférovať na AUTOMATE. Keď mi odpadla páka a jeden pedál, hneď sa mi ľahšie išlo najmä cez mesto. Držím palce! ☺️

oli18
18. feb 2023

Niektore maju az taky strach zo soferovania, ze iduc po hlavnej davaju prednost vozidlu prichazajucemu z prava z vedlajsej na hlavnu.

1gabriela13
18. feb 2023

Ja vždy hovorím,človek čo má strach zo šoférovania nech nesada za volant !!! Je iné ak človek šoféruje a stane sa nehoda napríklad a v živote už za volant nesadne. Ale tak že bezdôvodne máš strach za volant nesadaj. Auto je proste ako zbraň. Tu nejde len o teba , 50% závisís od iných ľudí čo sedia za volantom. A sú situácie keď proste musíš dávať pozor na tých druhých ty a keby si spanikárila zo strachu a nekonala hladinou hlavou tak to by mohlo mať iné následky. Poviem ti tak,ja šoférujem 15 rokov ,2 nehody. Raz do mňa nabúral 80 ročný starký ( nevšimol si že brzdim) a 2x nadrogovaný zo zákazom. Ajtak som si sadla za volant. Sestra čo spravila vodičák ( vždy sa bála šoférovania ) ale však musí...tak to brala. Okej,nech ju po vodičáku trocha zaucim,tá mala taký strach už len pri križovatke že koniec,hneď som jej hovorila ,nesoferuj nikdy. Ale áno ...no a naposledy pred 10 rokmi že chce šoférovať ale má strach ,nech pri nej sedím. Dobre fajn. Staré priecestie kde ešte vyhybkar dával dole závory už stál vonku a ukazuje že nech prejdeme,hovorím jej prejdi normálne ,okej,ťa tak spanikárila ,že mi zastavila rovno na priecestí ,vyskočila z auta a odbehla na chodník 🙈auto nechala na priecestí a mňa s ním 🤣🙈ale vlak sa už blížil lebo však vyhybkar šiel zatvoriť závory. Tak som rýchlo presadla,naštartovala a odišla z priecestia. Odvtedy za volant nesadla,aj som jej to zakázala ,🙈takže za.mna ak máš strach,tak nesadaj !

mia2906
3. júl 2024

Ahoj, ako si na Tom teraz? Jazdis?