Ahojte, už som tu písala ale zrejme sa zas musím vyrozprávať. Písala som že moja 7 týždnová dcérka sa dusí slinam, že sa dusila aj mliekom ale to prešlo odkedy sme prešli na AR. No, takže vo štvrtok sa to znova vrátilo a pri plači sa jej znova po hodine od krmenia vratilo mlieko a sme ho z nej vytriasali a vybuchavali. Bežala som na pohotovosť, kde nas hospitalizovali. Poslali nás na gastro, kde malej konečne potvrdili reflux. To jej dusenie však uplne prehliadli. Počas toho ako som tam bola, bola pri mne aj doktorka, ked sa mala pri plači dusila slinami a nepovedala nič. Proste to bud musí prejst alebo tak. Nakoniec som z toho všetkého nabudla presvedčenie, že som len hysterka, ktorá neviem svoje dieta pobúchat medzi lopatky. Lenže, ja sa už bojím, že to jedného dna z nej nevybúcham. Včera sa to stalo zas. Odvtedy mam zovretý žalúdok, hnačku a pocit totálnej neschopnosti. Nikde som nečítala, že sa niekomu takto dusilo pri plači bábo a už neviem čo mám robiť. Nejaké slová na útechu?
Zvysena poloha alebo nech spi na brusku, na chrbte co najmenej, zadovaz si ergo nosic alebo satku. Ak to videla dr, predpokladam, ze uznala, ze je to bezne u deti a asi to len ty tak citlivo vnimas. Ja som sa tiez bala, ked deti odgrckavali, aby sa nezadusili, ale tazko z toho opiau posudir, ci je to nieco ine, alebo je to skor tvoj strach.
@deti95060810 kym to zmizne ja budem pod drnom uz...nechapem ze nepomaha ani to ar mlieko. Vcera z nej vyslo nieco aj po troch hodinach...
@lindusss2016 na brusku byt nechce, nosic mam tam sa az zasla ked som ju davala. Ono sa jej yo vrati ked place, bud to alebo slinky, ktore pocas placu neprehltne asi sa jej vracaju tiez.
@adika21693 antirefluxne opatrenia vysvetlili dokladne? To dusenie ako myslite? Realne modrala? Ako spava? Snazite sa eliminovat plac? Spankovy rezim didrziavate aby nebola prepalena? Ona je este malicka, casom sa tie veci vytratia, kedze bola vysetrene organicke priciny zrejme vylucili takze klud. V dobrim to myslim, tiez sme mali tazke zaciatky z viacerych divodov, ignorovali ma, nikto nepomohol, no sama som casom prisla na ti, ako synovi pomoct. Viete tiez som mala tazke srdce na doktorov, ze mi nepomohli, no az neskor ked som videla deticky po 6 operaciach do 1r, s vyvodmi a vrodenymi vadami traviacej sustvy som pochopila, ze stavy refluxu aj potravinove alergie atd su ozaj malickosti, vsetko dobre prajem, hlavne klud
@adika21693 aky nosic mas presne? Treba ju skusit nan naucit. Vystihni chvilu, kedy by uz mala spinkat a vtedy ju tam vloz a rychlo zacni chodit alebo sa hojdat. Popripade zvysena poloha v postielke, poloha na boku, moznosti je vela, ale myslim, ze to nebude take hrozne, len sa proste bojis. Neboj, prejde to, musis sa naucit zvladat stresove situacie a nepanikarit.
@vmatuscinova ked place, ona place vela uz od narodenia. Nikdy ju nenechavame vyplakat. Nosim, hojdam, kolisem, ukazujem, spievam, masirujem... proste zacne ukrutne plakat a neprehtlne sliny vtedy jej zabehne, nezmodra ale musime to vytriast. Ked ma otvorene usta pri placi realne vidim ako jej to bubla v krku. To iste je s mliekom. Antirefluxne opatrenia samozrejme robim ale udrzat ju zvislo 30 minut je nerealne lebo zacne plakat. Nech ju drzim akokolvek. Neviem co znanamena prepalena ale snazime nakrmit pohrat a uspat. Robili sme to opacne kym zaspavala po jedle ale to stava uz len vynimocne.
@lindusss2016 ergobaby adapt. Samozrejme ma vsade zvysenu polohu. Ci uz kocik, postielka, prebalovanie.
@adika21693 ma 7 yzdnov a od narodenia vela place, mozno ju aj nieco ine trapi. Brusko je ok? Nema krce? Stolica v poriadku? Nejaky vysyp na kozi? Napisem Vam neskor ip.
Podobne mala naša. Po jedení si grcla a začala sa dusiť.ani neviem koľko krát som ju brala na ruky len aby sa nadychla. Strach som mala aj na wc ísť,stále iba na očiach som ju mala. Tiež mala Ar mlieko . Prešlo to ako sme začali dávať prikrm
@vmatuscinova no najprv bola hladna lebo som mala malo mlieka ale to sme zistili az ked malo pribrala, hned som zacala dokrmovat. Prisli koliky, masirujeme, pouzivame sab simplex, prdka krasne ale kaka menej. Vysyp nema.
@adika21693 podloz nohy postielky pri hlave niekolkymi hrubymi knihami tak, aby lezala v naklonenej rovine. Pripadne nech spinka alebo travi cas v lehatku. S refluxom som si uzila, z mojej starsej mlieko vytakalo ako z polozenej flase, medzi krmeniami grcala aj 20x. Denne som prala 2 plne pracky pogrcanych veci - jej, mojich, manzelovych, plienok na utretue, podbradnikov. Velmi zle to znasala, bola velmi uplakana a malo spala. Grcala este 10mesacna, ked uz sama chodila a jedla pestru stravu. Potom to v priebehu 3 dni vymizlo. Treba iba vydrzat a pouzivat protirefluxne opatrenia. Trosicku pomozu.
Treba nosiť. Možno ju bolí brucho... Moja tiež nie je vždy rada v nosiči. Treba skúšať, keď je kľudná a dobre ho mať nastavený. Plus vyvysena poloha. A na bruchu som si myslela, že ma problém aj moja ale nie, len bolesť brucha jej znemožňuje spať na brušku a inak vždy po jedení nosím, aby pogrgala a až, keď je fakt tuhá,tak ju dám dole do postieľky. Namáhavé ale po týždni a úprave ako s ňou narabam, tak sa cíti lepšie a toľko neplače. Mala 6t. Je náročnejšie dieťa ale určite nie až tak ako tvoje. 😏 Drž sa, prejde to, ja sa tiež tým utesujem, že iba pár mesiacov a uz nebudem musieť 90% z dna stráviť pri nej. Plus okrem domacnosti mám ďalšie dieťa! Ešteže je teraz manžel doma..
@ivangeline keby som mala dalsie dieta tak uz neviem co sa deje...ja som pri malej cely den kazdy den odkedy sme prisli domov, na zachod bezim, jem iba ked mi niekto nieco donesie, ked spi vozim alebo ji hojdam, ked pomaha mama aj tak sedom pri nej. Nosit tych 30 minut je fakt narocne pretoze place ale snazim sa. Dakujem za povzbudenie a prajem ti vela sil a zdravicka aj tvojim detickam
@adika21693 skus sa nakontaktovat na odbornicky. napr centrum kvapka. laktacna poradkyna maria kopcikova. skus menit veci a hladat riesenia drzim ti palce
@juliet86 asi mi laktacna nepomoze kedze moja laktacia uz 5 tyzdnov nefunguje, ja som mala tak malo mlieka ze odkedy som malu prilozila nappsledy nevysla ani kvapka 😁
@adika21693 ano rozumiem ale laktscna sa predsa zaobera aj krmenim dietatka ako takym. jeho travenim. tym ako prehlta z cohi pije ako casto ako mu travi. v akej polohe pije ako casto a ako vela. nejde len o poradu k prsnikom ale aj k dietatku. naozaj si myslim ze v situacii tak narocnej ako opisujes ti takato porada moze iba pomoct. skus aj natocit babo pri krmeni zblnkanie slin a najma sa rad s niekym overenym idealne takym kto ma zdravotnicke vzdelanie. drzim ti palce
@adika21693 ahoj, my sme to mali velmi podobne, tiez zachranka, hospitalizacia. Od zaciatku som tvrdila, ze maly ma skryty reflux, ale dali mi najavo, ze to ja nemozem vediet. Potom spravili sono, kde sa potvrdil. Odvtedy sme mali ar mliecko, bolo to sice lepsie ale nepomahalo uplne. Nie si neschopna, ani hysterka, si normalna matka. Ja som z toho bola tiez na prasky, psychicky uplne vycerpana. Poviem ti nase opatrenia, mizno ti nieco pomoze. Vanicka kocika bola naklonena a matrac podlozeny vankusmi, takze maly bol dost vyvyseny a ked mal 4mes presli sme na sportak, kde sa to dalo pohodlnejsie. V postielke mal speci matrac na reflux (stal cez 100e). Po jedle sme ho nosili na rukach min na tri odgrgnutia v polohe, aby bol ku mne chrbtom, nech mu netlacim na brusko (drzala som ho pod pazuchami a spredu medzi nohami) a iba takto sme ho nosili vzdy. A ani pri spani sme ho nenechavali sameho lebo sa casto drhol. Je to narocne obdobie, ale neboj sa, zvladnes to a bude to lepsie, a opakujem nie si ziadna hysterka,je uplne prirodzene, ze sa bojis.
@proximaa vanicku mam aj ja hore a da sa to nastavit plus tam mam este aj antirefluxny do kocika. Nosim ju alebo minimalne drzim vyzdvihnutu bud tak ako ty alebo proste nejako lebo mala je stresne rada v zavinovacke,tak v tej ju drzim ako keby bola skoro v satke. Kedy sa to zlepsilo ?
@adika21693 okolo roka sa to zacalo lepsit, to uz prestal aj ar mliecko pit. Ale teda ziadne mliecne vyrobky som mu nedavala ako prikrmy, lebo sa mi zdalo, ze po nich je to horsie
@andreagajewska ahoj, mala ma uz 6 mesiacov. Grcka stale. Niekedy mam pocit ze sa to nezlepsilo ani o kusok, potom su dni kedy negrcka vobec. Prestalo ju dusit ked presala tolko plakat a mozem ju nosit tzv. Hore koncom😁 pijete ar mlieko alebo kojis ? To zahustenie velmi pomoze.
@andreagajewska tvarou odomna opreta o rameno. U nas sa to vola hore koncom, netusim preco. Skusila si nutriton ? Ten mozes dat aj pred kojenim par hltov. Gastrotuss ani nam nepomohol. Este su homeopatila gastrocynesine ale nam v podstate nepomohlo nic. Este mi doktorka na gastre povie ze prejst na obyc mlieko miesto Ar.
. To urcite
@adika21693 Ahoj, prosím Ta, kedy prešiel Tvojej dcerke skryty reflux? My sme si tiez presli podobnym, dcerka sa 2x dusila, bola aj hospitalizovana, volali sme zachranku. Teraz ma 8 mesiacov, ale ešte sa budi zo spánku s plačom, čo si potrebuje odgrgnút. Ďakujem.
@bee822 takyto zrejme okolo roka a pol ale doteraz ma veeelmi slabý žalúdok stačí ze ju napne alebo viac poplace a grcka a to už bude mať 3 roky
@adika21693 ďakujem za odpoved.🙂
útecha? okolo roku sa to skončí...
mali sme pri jednej dcére, trápili sme sa ako sme vedeli. niekoľkokrát bola u nás aj záchranka, aj v nemocnici sme boli - ale len pozreli a poslali nás domov. ešte mi nezabudli povedať že to nemám ja brať tak tragicky lebo sa ocitnem na psychiatrii....
4 mesiace nás nechali čakať na gastro vyšetrenie... Nič nám nepredpísali , len povedali že to časom vymizne...Mali pravdu.
Zdravotníctvo na SK...