Stoličky kožené alebo koženkové? Poraďte!

midorka
24. jún 2011

Vie mi niekto poradit? Potrebujeme si kupit stolicky a neviem sa rozhodnut. Tie co maju su navlas rovnake. Ibaze tie kozenkove su jasne lacnejsie. Na jednej strane ma laka nizsia cena a jasne chcem vyhoviet mojej dcere a mozno aj mne a slobode zvierat. Na druhej strane sa bojim, ze tie kozenkove vydrzia o poznanie menej...

viera27
24. jún 2011

kozene, urcite. Kozenka je humus, chladi a praska a derie sa (samozrejme nie vyskoko kvalitna kozenka, ale tam je zas cena totozna pripadne este vyssia ako za kozu). Nie na vsetkom je dobre setrit.

midorka
autor
24. jún 2011

@viera27 a co myslis pod kvalitnou kozenkou? tato so tam maju vyzera naozaj na nerozoznanie..... Ale vdaka za podporu, potrebujem niekoho nazor.... lebo fakt keby si to videla... mozno by si aj Ty vahala....

viera27
24. jún 2011

@midorka to neviem, este som taku pravdu povediac nevidela 😀 . Ale urcite existuju, len to budu asi take kusky, z akych sije napriklad LV kabelky. To ma len tak odveci napadlo.
Ja by som nevahala, urcite by som do kozenky nesla. MOze hoci aj vyzerat na nerozoznanie, ale tie vlastnosti sa jednoducho obist nedaju. Vsak si porovnaj len kozenkovu bundu a kozennu trebars po 5 rokoch. Alebo topanky kozenkove a kozene. Alebo ako zena si sa urcite stretla s kozenkovou kabelkou. Ako vyzerala po case nosenia? Koza na rozdiel od kozenky (ktora sa casom opotrebovava) zreje. Rokmi koza ziskava peknu patinu a stava sa hebkejsou.
Stolicky, sedacky to su velmi namahane casti nabytku, ktore musia nieco zvladnut. Keby som napriklad ja nemala peniaze na kozenu sedacku, tak si radsej kupim kvalitnu latkovu.

midorka
autor
24. jún 2011

Vierka, srdecna vdaka, uz si ma presvedcila. Mas pravdu, po tych n rokoch to moze vyzerat vselijako a to by bola asi skoda. A ked si spomenula tu kozenu sedacku, uz som pocula svagrinu ako rozpravala o kozenej sedacke v Tvojom duchu.... a teda verim Ti! Mimochodom, aj kozena sedacka verzus latkova .... aky je Tvoj nazor? Aj ked jasne, kozena vydrzi omnoho viac. Mne sa vsak pacia take latkove z toho hrubeho platna.... obavam sa ze taku vsak nenajdem - resp. vyjde rovnako draho ako ta kozena....

viera27
24. jún 2011

@midorka ja mam kozenu, myslim ze vydrzi rovnako ako kvalitna latkova. Len obycajna latkova mi pride narocnejsia na udrzbu (nevraviac o dizajne tych zamatovych teflonovych uprav 🙄 ). Ked nieco vylejes, alebo decka popisu, tak musis tepovat. Kozenu obvykle ak zareagujes rychlo tak len pretries. Ale zase tie sedacky z tych hrubych latok su uuuuplne uzasne a tiez nenarocne na udrzbu. Susedia maju taku a veru by som sa kludne nechala ukecat, to by som veru teraz uz vahala ci kozenu alebo tu hrubu latkovu.
Ono vsetko sa da najst aj lacnejsie, len to musis obehat. Krasne sedacky ma hoci aj IKEA, len kozene nema rozkladacie, co ma dost nastvalo. Ale napriklad Eurosofa robi 2* do roka vypredaj vsetko za 50%. KIKA ma tiez raz za cas dobre ceny na vsetok sedaci nabytok, pripadne ine akcie. Urcite najdes za dobru cenu ci uz kozenu, alebo latkovu sedacku.

midorka
autor
24. jún 2011

Ano, ta hruba latka je naozaj uuuuzasna, prave taku chcem. Ale musi byt samozrejme nejakej priechodnej farby, najlepsie tmavej. Budem sa teda pozerat a zhanat, ono nie je jednoduche, ked clovek chce lacno, ale dobre kupit. Navyse ma presnu predstavu o rozmere a tvare..... Tak sa pokusim. V kazdom pripade vdaka za cenne rady. Konecne sa mozem takto poradit o roznych problemoch! Clovek sa uci stale..... Vierka pozdravujem!

viera27
25. jún 2011

@midorka tmava je uplna krasa v tomto prevedeni. Prajem vela zdaru, nech dobre vyberies a nech sa ti zadari. So stolickami aj sedackou 😉 .