Stojaté verzus ležaté solárium

adrianebrooks
12. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa spytat na solarium, teda ak nejake otvoria v blizkej dobe,chcela by som ho prvy x navštiviť.No mam z toho miernu obavu, ako zo všetkeho čo robim prvy krat😅 ake odporučate stojate či ležate? Som fototyp 2..to znamena že sa v lete dokažem opaliť no musim preležať na slnku hodiny, načo realne nemam čas :/ a skoro nikdy sa mi neopali tvar, kvôli praci-foteniam potrebujem byt rovnomerne opalna a preto chcem zvolit tuto variantu.Na samoopalovacie kremy sa mi robia alergicke reakcie.Takže tuto možnosť som vyradila.Ako by som mala zo začiatku postupovať na koľko minut ist? Kolko x do tyždna nejak najprv a potom udržiavať alebo ako?

giulliette24
12. apr 2021

@adrianebrooks pri prvej navsteve je v strese kazdy, verte! 🙂 Prva navsteva je take zoznamenie pokozky zo solarkom, co sa tyka presneho casu a frekvencie opalovania nechajte si poradit personalom zavisi to od konkretneho "stroja" a hlavne od opalovacich trubic. Velmi dolezite je pouzivat kren na cele telo a krem aj na tvar, opalenie pride rychlejsie, dlhsie vydrzi a pokozku ochranite aj osetrite. Konkretny krem vam poradia v solarku. Vo vaeobecnosti plati ze by ste sa mali opalovat kazdy 2. den, kym ziskate zzelany odtien a potom udrziavat staci 1xtyzdenne.

lenuska9999
12. apr 2021

Ja som za lezate solárium. Nechcelo by sa mi tam 15 minút stáť 😀 a áno dôležité sú krémy. V každom soláriu čo poznám nejaké predávajú, aj také tie jednorazovky na vyskúšanie.

gr3tch3n
12. apr 2021

Ja som nad lezatym neuvažovala, mala som z toho stres, prišlo mi to ako truhla.. v stojatom sa cítim oveľa lepšie a aj tých 12 minút (nechodím na viac, stačí mi) zbehne rýchlo pri hudbe .. plus keď tam máš aj trysky na osvieženie vodou. Ale skús čo vyhovuje viac tebe.. hlavne pozor aby si to hneď neorepiskla a určite nechoď v jeden deň do solária aj na slnko. Ja rada skúšam aj tie jednorazové krémy, čo ponúkajú, aj keď lacnejšie ťa výjde celé balenie. Bacha na znamienka, ak ich máš veľa tak by som solárium nezvazovala.

nairia
13. apr 2021

ja som za lezate, prijemne si tam vzdy oddychnem. urcite sa treba poradit s personalom, pokial su normalni, tak vedia dobre odporucit, radsej vsak na menej minut, nech si pokozka trosku zvykne a potom podla potreby zvysit. ako bolo spomenute, dolezite su aj trubice- cerstvo vymenene su silnejsie. tiez treba rozmyslat nad tym, ze ides po zime, kedy koza nebola prilis vystavovana slnku, radsej by som zvolila iba par minut a isla kazdy druhy den ako viac na prvykrat a potom byt 2 tyzdne mimo, lebo budes spalena.
samozrejme kombinovat opalovanie v solarku a na beznom slnku v priebehu minimalne 24h absolutne neprichadza do uvahy, na toto si treba davat (v buducnosti) pozor. a urcite kremy, na zaciatok skus tie jednorazove, ak budes chodit pravidelne, vezmi balenie, je to lacnejsie.

nagyovanikoleta88
19. jún 2023

Ahojte! Stalo sa už niekomu že sa mu v solarku spálili bradavky?