Neviete náhodou od čoho môžu byť až takéto štípance ?? Ja toto už nechápem vždy keď ma niečo poštípe tak to mám takéto a už to pomaly chytá fialovú farbu...
Fúú, tak toto som ja osobne ešte nevidela, ale doporučila by som nejaký repelent na prírodnej báze..tei chemické z lekárne sú podľa mňa des.. A smrdia.
Ak chceš, pošlem ti link na dobrý, ktorý mám odskúšaný
@lucy1801 ja mam take od komarov
@lucy1801 podla mna to nie su stipance, podla mna su to popraskane zilky alebo nejaky druh alergie, ekzemu... kozne
ahojko moj syn ma takuto alergicku reakciu na stipance bud to aj opuchne alebo len scervenie ak ho hocico stipne ☹ je to posahana imunita - zapal v tele s ktorym si nevie organizmus poradit od infikovaneho komara, srsna... a clovek zo znizenou imunitou zareaguje takto syn dostal imuno liecbu a hlavne ak mal velke stipance s opuchom tak alergoliecbu a atb, na pohotovosti mu obcas pichnu injekciu nech sa mu lepsie dycha ak sa mu zhorsi dychanie, ale stale berie lieky na alergiu, v zime na posilnenie imunity a pri stipancoch ak su moc zapalene tak atb bud lokalne alebo klasicke.d rzim palcek
@kacena4 čo to je za alergiu? Tiež mi to zvykne opuchnuť miestami to svrbí... A @hvolkovamirka nevyzerá to ako popraskané žilky to by myslím vyzeralo inak skôr nejaká alergická reakcia na uštipnutie teda mi to tak aspoň pripadá....
@lucy1801 presne taketo mavam aj ja, aj dcera to po mne zdedila, ale vacsinou len na nohach. Ked ma ustipne do ruky alebo v hornej polovici tela, nebyvaju az take fialove, doktorka povedala, ze to takto telo prehnane reaguje na tu latku, co do teba vstrekne dany komar, kazala len fenistilom natierat, a pockat, kym zmiznu, niekedy mi dobre dlho ostava este tmavsi flak po stipancoch. Kazdy proste reaguje inak.
@lucy1801 je to znizena imunita a nasledne na to telo si nevie poradit s infekciou ako som uz hore pisala a tak sa to prejavi ako alergicka reakcia (neprava) ako zapal neviem ako to napisat, nam to takto nejako vysvetlila alergologicka, tak som to pochopila, robila mu aj testy na stipance od vceli,osi to mal ok, takze to takto uzavrela, kedze mal znizene hodnoty imunity. ked mu nasadila 1/2 rocnu liecbu na dalsi rok v lete uz nemal take masivne opuchy ani krvave flaky zmensili sa, predtym opuchal tak ze 1/2 nohy, chodidla a topanku neobul, alebo ruky + mal tazkosti s dychanim ak to bolo v hornej casti tela... teraz len lokalne cca 10cm opuch a ak to takto scervena tak dostava atb lebo je tam infekcia z toho chrobaka s ktorou sa telo tazsie vysporiadava kedze ma oslabenu imunitu ale je to kazdy rok lepsie kvoli liecbe
Už to je v poriadku, natierala som to Alpou
@lucy1801 aj ja tak zvyknem reagovat, niekedy spuchnu, niekedy ostavaju na urovni koze, akurat ze moje niekedy vedia byt velke ako dlan, fialove, postupne to prechadza ako modrina, teda to hra aj do zlta, fialova, zelena.... Vacsinou je to od komara alebo od tych malych kusavych musiek (moja dr. ich vola musice). Najlepsie na to pomaha gafrova mast, ale ked sa mi zvacsia na velkost dlane, vtedy skoncim na tetracykline 🙄 Tak raz za dva roky. Preto sa branim ustipnutiu, ako sa len da, repelenty, oblecenie, pripadne nechodim von, ked sa takyto hmyz vyskytuje v hojnesom pocte, teda navecer.