Dobrý deň, má nejaká z Vás info o tom dokedy môžem stihnúť farebné tetovanie? Chcela by som si dať aj so zelenou aj s modrou farbou, ale minule v telke som videla, že to má byť zakázané. Platí to už? Alebo je nejaky stanovený dátum odkedy?
@zuba1987 žiadny hoax. EÚ chce zakázať dve hlavné farby - modrú a zelenú čo by reálne znamenal koniec farebných tetovaní v Európe, keďže zelenú a modrú obsahuje skoro 70 % všetkých tetovacích farieb. Dôvodom zákazu majú byť chemikálie, ktoré sa údajne v týchto farbivách nachádzajú. Tie môžu spôsobovať rakovinu kože, poškodzovať DNA a vyvolávať alergické reakcie.
@alenah31 no vidis,toto nevadi ludom. Bordel do tela davat. Ale ked ide o vakcinu.... Mozno vacsi bordel ako vakcina. Nehovoriac o "estetickej" stranke.
Ak som to správne pochopila tak výrobcovia majú 2 roky na to aby našli náhradu,čiže predpokladám,že tie 2 roky sa nič nezmemí
@h2 to ti nikto neberie cuduj sa ale naco riesis ze ona si to chce dat? Aj tak to nepochopis ak nemas pozitivny vztah k tetovaniu...teba sa ten zakaz tykat nebude a ani pouzivanie tychto farieb sa ta nijako netyka ak si nechces dat farebne tetovanie tak nechapem naco to riesis a vyjadrujes sa k tomu..tetovanie sa NEROBI ludom proti ich zelaniu a ludia kt sa davaju tetovat su oboznameni s aplikaciou a vplyvom na zdravie takze vedia do coho idu ...nechapem zmysel zakazu ani tvojho vyjadreniu sa k tejto veci
@h2 trebalo napisat sukromnu spravu autorke inak treba ratat s tym ze reagovat moze ktokolvek na cokolvek tu napisane takze vase jedovanie je zbytocne...navyse ked to videla v tv ze to ma byt zakazane asi povedali aj preco takze..🤷🤦 ale pravda koncim uz a idem sa cudovat nad sprostostou ludi😂 pekny den
Veď to chcú zakázať pretože to nie je zdravotne nezávadné. Tak prečo si to pchať na kožu? 🤯
Tieto 2 pigementy, ktoré sú potenciálne karcinogénne už sú zakázané, ale prebieha dvojročná lehota, počas ktorých majú výrobcovia čas objaviť a prejsť na nezávadnú alternatívu ... táto lehota myslím končí v januári 2022 ... nejde o ich použitie len pri tetovaní, ale aj v iných kozmetických prípravkoch, napr. farbách na vlasy, v ktorých teda už sú zakázané s plnou platnosťou
@kratucka keďže ide o karcinogény, tak nejde o nejakú okamžitu reakciu precitliveného jedinca, tam sa vplyv prejaví až z dlhodobého hľadiska, kumuluje sa a je ťažko dokázateľné, že súvisí s tým tetovaním ... teda nechcem tvrdiť, že každý kto je potetovaný bude mať rakovinu, to vôbec, ja sama mám tetovania, takže to nehovorím vôbec nejako zasadnuto, len sa proste zistilo, že štruktúra týchto dvoch konkrétnych pigmetov môže mať takýto vplyv
@h2 Áno, chystám sa to rýchlo stihnúť. Viem, že to môže byť škodlivé, ale ešte som nepočula od nikoho, aby mal s problémy. Nejde ani o veľké tetovanie. Pred tým by som vraj mala absolvovať testy u doktorky, ktoré ukážu či to u mňa môže vyvolať alergické reakcie. Keďže je pandémia, tak s tým nechcem hneď otravovať doktorku. Má predsa iné starosti. Ale chcem vedieť dokedy mám čas. Keď to nestihnem, tak pôjdem mimo EÚ, takže mi príde tento zákaz trošku nezmyselný. Ja proste verím, že moje telo tetovanie zvládne.
@stanulienkat Hah. Neviem, čo s tým má očkovanie. Už ho ľudia fakt všade pchaju. Ale keď ťa ti upokoji, ja sa očkovať pôjdem, keď budem na rade. 🙂 Nevidím ako "bordel" ani jedno, ani druhé.
Toto ma veľmi zaujíma 😱