ahojte, mame doma taky klasicky hrniec s dierkami - robia sa v nom parene buchty alebo knedla...a tak mi napadlo, ci sa neda pouzit na sterlizaciu prave on...vsak bezne dostupne parne sterlizatory pracuju na rovnakom principe...takze, mate niekto skusenosti prave s takymto sterlizovanim?
waaau... ja som pouzivala na sterilizovanie rajničku 😀
aj ja uvazujem ze kupim bud parny hrniec a budem v nom aj sterilizovat alebo sterilizator s parnym hrncom v jednom...
ja mám sterilizátor ten do mikrovlnky, už sme ho skúšali, je to skvelá vec....
prave o to ide..ze ak nebudem musiet, tak na co kupovat dalsi elektrospotrebic... takto by to bolo rychle, pohodlne a snad aj ucinne...len neviem, ako zistit, ci je to naozaj vysterlizovane...
pietra, ten hrniec vyzera ako obycajny...len ma na dne dierky...postavi sa na dalsi hrniec- taky obycajny s vodou...voda zovrie, vyparuje sa aj do hornej casti, kde uz je ulozene vsetko, co potrebujes "uparit"...http://www.tescoma.sk/sl/katalog/xpoloz.php?sku...
niekde som nasla, ze sa spravne sterlizuje tak, ze je vsetko ponorene v studenej vode, ohrejete a aspon 5 minut to vrie...takze napr. 15 minut v pare by malo stacit (15-20 minut staci na "uparenie" knedle...😀 )
valikav podla mna urcite. aj menej - tych 10 minut to urcite postaci. to je ten isty princip ako parne hrnce alebo parne sterilizatory.
neviem sice presne, aky hrniec mas na mysli, ale podla mna by to fungovat malo. Moj sterilizator mal dokonca napisane, ze ma dve funkcie, 1-sterilizovanie flias a cumlov, 2- priprava zeleniny na pare