Šteniatku zo spánku uniká

12. nov 2023

Dobrý vecer baby chcem sa spýtať mame 12 týždňové šteniatko keď spinka tak jej niekedy ujde a pocika sa. Nie veľa skôr ak keby jej cvrkalo ale ma vždy cele nohy mokré. Ešte nevie chodiť von. Len nechápem prečo cika zo spánku ešte som sa s tým nestretla a mali sme psíkov. Je to afganský chrt s papiermi čiže neni to zo žiadnej mnoziarne atd 🙂

colsami
12. nov 2023

Preco "nevie chodit von"? Skus vysvetlit ako to myslis...
12 tyzdnove uz je dost velke aby vydrzalo aj 7-8 hodin v noci.

autor
12. nov 2023

@colsami ona sa pocika cez deň počas spánku. V noci ako kedy. Mame ju 2 týždne. Zatiaľ sa nedokazala naučiť pýtať sa von bohužiaľ. Snažíme sa ale zatiaľ tomu nechápe

autor
12. nov 2023

@colsami ona celkovo prídeme von z prechádzky a vojde do dverí a pocika sa strašne veľa cika

colsami
12. nov 2023

"Pyta sa von" strasne malo steniat, a vacsina vo filme. Necakajte ze bude skucat pri dverach alebo labkou na ne skrabat. Je to hlavne o Vasom rezime. VZDY po zobudeni/spani, hrani, jedle,...vzdy po tychto cinnostiach nasleduje mlacka. Takze vziat stena a rovno von na travu.

A na tej prechadzke sa vycika? Ak ano, nemoze potom doma hrozne vela cikat.... Lebo to urcite uz v norme nie je 🙂

jana0215
12. nov 2023

@colsami my sme mali tiež so psíkom strašný problém, čo sa cikania týkalo a trvalo to príliš dlho. Asi do jeho 5 mesiacov sme s ním museli chodiť vyslovene každú hodinu/hodinu a pol a aj tak nám doma mláčkoval, pričom vždy cikal aj vonku. Do pol roka sme sa dostali na nejakých 6 venčení denne, ale aj tak stále masaker a často nevydržal. Našťastie sme mali s mužom obaja homeoffice, inak by to bolo celé zle.

Chodili sme s ním vždy po spánku, hraní, jedení a aj tak bolo zle. Riešili sme to viac krát aj s veterinárom a nezistili sme príčinu. Často krát to vyzeralo, že to robí naschvál. Boli sme dlho vonku, veľa x cikal, a aj tak spravil mláku hneď ako prišiel domov. Mláky sme utierali aj 10x denne. Už ma z toho išlo poraziť. A to sme s ním nechodili na 5 minútové prechádzky, že by mu to nestačilo. 🙄 Tiež papierový pes, žiadny z množiarne, že by mohol mať kvôli tomu nejaké vrodené vady... očividne nie každého psa hneď naučíš nevykonávať potrebu doma. Každý je iný, tak isto to máš aj s deťmi. Niektoré odplienkuješ v roku a pol, iné sa aj do 5 rokov pocikáva.. sú to skôr raritné prípady, ale sú aj také.

@autorka máš odsledované, že sa pociká v spánku? Ako často s ňou chodíte von? Ono 12 týždňové šteniatko, ktoré máte len 2 týždne, ešte môže mať nehody. Náš veterinár vravel, že aj do pol roka je to bežné, skôr sa to ani ako veľký problém nevníma. Každý pes je iný.

nataly420
13. nov 2023

So steniatkom sa má chodiť každý 2-3 hodiny von aj v noci som chodila !! Aby sa naučil a netrápil

autor
13. nov 2023

@nataly420 chodime každú pól hodinu 🙂 keďže mám male dieťa tak ma dosť mrzí že pride z vonku vycika sa a vojde dovnutra a znova. Aj z toho spánku

anonymanonym
13. nov 2023

Mne sa to nejak nezda, aby 12 tyzdnove šteňa bolo vencene kazdu pol hodinu a este k tomu ste mali take problemy aj doma s nehodami a este aj zo spanku, aby malo cele nohy mokre... Nieco mi tam proste nehra 🤔

autor
15. nov 2023

@anonymanonym už sme objednaný k veterinarovi lebo nezdá sa to nikomu 🙂

marianna_mery
29. apr 2024

Ahoj, prešlo to? My mame doma fenočku tiež z chovnej stanice, žiaden útulok ani množiareň. Uz ma 5 mesiacov a stale sa stane že sa pociká v spánku. Nechapem. Máme doma malé dieťa, na ceste je ďalšie a celý gauč je opišany. Už som z toho na nervy.

autor
3. máj 2024

@marianna_mery ahoj bohužiaľ bola chorá nejaká dedičná porucha 🙂 vrátili sme ju naspat majiteľovi lebo to už by bolo buď ma veľmi dlhé trate a pri malých deťoch to bolo fakt nechutne..