Ahojte, ako dlho vam trvalo naučiť šteniatko vykonávať potrebu vonku? A čo pomohlo ? Už mám šteniatko skoro mesiac, a stále sa hocikedy vyprázdni vnútri, nevie sa vypýtať.
Nám pomohla podložka z drogérie...ak nevydržal spravil potrebu tam.Len striehnuť, keď sa napije, vyspi a hneď brať von a chváliť.Mesiac je ešte krátko aj dlhšie sme mali mlacky.
@kockopes2206 to práve robím, dávam aj odmenu, a nič nezaberá 🤷🏻♀️ Akonáhle je hodinu vnútri, vyčúra sa. A čúranie nedáva vôbec najavo.. len ide a zrazu si odcvrkne a ide ďalej 🤷🏻♀️
Tak skrat intervaly na vencenie, ked vies, ze sa vycura po hodine, musis s nim vybehnut kazdu hodinu. Ono proste iny sposob nie je. Maskrtu maj vonku nachystanu v ruke, aby si ho odmenila hned, nie az za chvilu, aby bolo zrejme za co ju ma. Doma ho len vyhres, ak ho nacapas pri cine, ked to najdes neskor, neries to, iba uprac. Nekecaj s nim o tom moc, lebo je to pozornost ktora sa mu za to dostava a to moze byt pre steniatko zaujimave. Proste uprac a hotovo. Aky je to pes a ako je stary?
Trvalo mi to asi 2 týždne. Každé 2 hodiny som s ním chodila von aj v noci každé 2 hodiny budík som mala. Vykakal sa nam vnútri len 1x prvý deň čo bol u nás. S cikanim to boli asi tie 2 týždne. Keď sa vycikal vnútri, nedostal ani nič také. Len som zvýšila hlas ukázala a on uz vedel, že niečo urobil zle. Pelech som mala pri posteli a ked sa zobudil v noci a začať chodiť, hneď sme šli von. Na otočku fakt položila som na trávu vycikal a spal ďalej. Cez deň zakaždým dostal odmenu. Podložku sme nikdy netrenovali. Nie som toho zastanca v byte.
Co sa tyka podloziek..to sa musis rozhodnut ty, ci ho na to budes ucit. Ale ak ich neplanujes mat nastalo, napr.ste vela hodin v praci, tak by som ho na ne neucila, pretoze ho naucis ze ma miesto v byte kde chodit moze apotom mu ho vezmes a zas ho budes ucit, ze sa to doma nerobi. Chce to pen mat pevne nervu a ochotu chodit kazdu, vo vasom pripade, hodinu von tyzden dva a mas hotovo. Ono tie intervaly budes predlzovat ako bude rast.
My sme našli cca 3m šteniatko vonku v mraze vyhodené po vianociach.. tiež cikla hockde, nedala to vôbec najavo a to už bola dosť veľká - nakoniec sa z toho vykľul zápal močového mechúra, keď dobrala lieky, špeciálne krmivo, naučila sa už rýchlo, už má 7rokov a krásne poslucha.. ja len že treba sa aj veterinára spýtať či náhodou nie je nejaký zdravotný problém ak to nejde vôbec so zlepšením a robí to bez toho aby dalo najavo že ide robiť potrebu..
Ako píšu baby, každé cca 2 hod. vonku, ak treba tak zo začiatku častejšie. Za vyprázdnenie vonku pochvala, vnútri pokarhanie. A hlavne trpezlivo a vytrvalo to dodržiavať.
Náš sa po týždni pekne naučil sedieť pri dverách a pýtať sa kňučaním s tým že sem tam mu ešte ušlo (vtedy dostal trest), do dvoch týždňov fungoval bez zaváhania.
Hlavne trpezlivo, šablónovo, žiadne odchýlky, nech si vypestuje železný návyk.
Hlavne mu to určite neuľahčuj podložkami, v konečnom dôsledku to celé len skomplikuješ a predĺžiš. Osobne absolútne nechápem prečo to niekto používa vôbec.
Polroka pokial sa to nauci. Mali sme vela psov a kazdy to zvladol za pol roka
Ako je stare steniatko?ucil ho aj chovatel? Je mozne ze uz je chladno a ked pride dovnutra tak mu cvrkne.chodit casto von na par minut,veeela chvalit,ked savycura vnutri tak povedat razne fuj.
@bosorka2302 preco pol roka?psa sme brali od chovatela ako 3 mesacneho a vedel sa vypytat hned od prveho dna,ucila to vsetky steniatka ich matka,resp.chovatel.da sa to zmaknut rychlo,zalezi od pedantnosti majitela a ucenlivosti psa.
@simona92101 my sme brali od 6 tyzdnov vzdy a tak pol roka trvalo pokial sa baucil rezimu bez nehody
my sme mali 2 steniatka a tie to zrejme odkukali od mamy. nehovorim, ze doma nic neurobili, ale to skor vynimocne. mali sme stastie, no fakt je, zeh treba trpezlivost.
neviem ake je stare. ak treba, veru treba skratit interval. ked neico vonku urobi, neilen dat odmenua, le aj pohladkat, poskrabkat.
@bosorka2302 6 tyzdnov je brutal skoro,mozno preto im to tak dlho trvalo...
Ber ho von kazde 2 - 3 hodiny. Vzdy ked sa zobudi, naje, napije. Co najcastejsie. Ked budes vidiet, ze sa kruti, nucha...staci ho zobrat na chvilu, 10 min. Ide o to, qby malo co najviac moznosti sa vonku vyprazdnit a vtedy ho odmen. Ono si spoji odmenu a pochvalu s potrebou vonku a tak sa to nauci,. Samo od seba sa pytat nebude. Musi pochopit, ze to od neho vyzadujes. Chce to len trpezlivost a pravidelne, co najviac ho na kratky cas brat von a pochopi to rychlo.