Šteniatko skoro vôbec nespí

mia018
17. jan 2024

Ahojte, máme 8 týždňové šteniatko. Od pondelka ho máme doma. Stále sa mu venujeme, hráme sa s ním, venčíme unavený by mal byť až až ale strašne málo spáva. Keď konečne zaspí, tak spí 20-30 minút. Stačí malé buchnutie a už je hore. Na to, že cez deň naozaj málo čo spí v noci sa tiež často budí chce sa hrať. Chceme ísť zajtra popýtať sa k zverolekarke. Režim sa nám ťažko nastavuje pevný keďže chodíme do roboty na striedačku a syn do školy ale všade píšu ze šteniatka sa rýchlo unavia len to naše je stále nabité energiou

nssv2
17. jan 2024

@mia018 na ake dlhe prechadzky chodite? Čo mu davate papat? Je to male alebo veľke plemeno? Každé šteniatko je individualne, my mame staforda, je to pes, ktorý potrebuje vela pohybu, ked bol malý tiež vela neodychoval. Stale sa chcel hrat, plietol sa pod nohami ani prechadzka niekedy nezabrala. Upravilo sa to po pol roku, teraz ma 2 a je to najväčší spachtoš😊

zana134
17. jan 2024

Ahoj, šteniatko je ako bábätko krátke spánky sa mu striedajú s krátkymi hrami. Postupne ako bude rast, tak sa prispôsobí domácemu režimu, dlhy spánok počas vašej neprítomnosti a dlhšie bdenie, keď budete doma. Na adaptáciu je to krátky čas, to sa všetko poddá. Snažte sa od začiatku nastavovať režim aj s vašou nepritomnostou doma ,aby stena vedelo, že musí ostať aj samé. Výchova šteniatka trvá cca rok, kým sa všetko potrebné naučí. Je to oveľa kratšie ako výchova dieťaťa, chce to len trpezlivost. Psy naozaj prespia16-20 hodín denne. Sorry za chýbajúce dĺžne a mäkčene.

mia018
autor
17. jan 2024

Oriešok bordel kolie a west corgi tuším veľmi zlý výber plemena lebo je strašne hravé čo by taký problém nebol vždy sa mu snažíme ktosi venovať. Doma ho má syn u seba v izbe, kde sa mu spravila veľká klietka aby mal dosť miesta na všetko. Na prechádzky tak 15 minútové lebo ho začne potom klepať aj keď má bundičku tak potom po izbe ešte behá

beata_k
17. jan 2024

@mia018 Obcas ho nechajte hrat sa same. Casto pri samosratnej hre zaspi.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
loliki
17. jan 2024

@mia018 A syn sa vyspí? To chce čas, kým si na seba navzájom zvyknete.

96barbora
17. jan 2024

15-minutove? 😄 Tak so steniatkom, ktore som mala v byte som bola 2x do dna na 3-hodinovych prechadzkach a pomedzi to tie 15-minutove, niektore dni aj dlhsie a to nebolo vobec take zive plemeno.
Potrebuje vela starostlivosti. Pozri ale. Ak ho nezvladate, tak posunut dalej.
Male rychloformovatelne steniatko si najde novu rodinu ovela skor ako dospelejsi psik.

mia018
autor
17. jan 2024

Syn je nevyspatý, včera som spala pri ňom ja a spal celkom dobre psík, dnes som na nočnej tak musí sa on o neho postarať. Spravíme to tak že naozaj odsledujeme ten čas menej sa s ním hrať dávať mu viac prestoru na oddych, snáď sa to zlepší neviem si predstaviť dať ho komusi inému

belllinka
17. jan 2024

@96barbora so stenatom sa nema chodit na take dlhe prechadzky, kvoli klbom

konikmodry111
17. jan 2024

@96barbora Presne ako píše
@belllinka so steniatkom sa ešte nechodí na dlhé prechádzky koli kĺbom, ani hodinové nie to ešte 3

@mia018 musí si zvyknúť na vás režim, chce to len čas. take šteniatko je strašne zvedavé, objavuje svet, nové okolie. Treba mu nechať priestor na oddych, kľud, ticho. Naše šidlo keď bolo ešte malé tak sme ho mali cely den za zadkom 😅 prenasledoval nás všade, aj na toaletu 😆 ale večer keď sme už isli spat, nastastie od prvej noci zaľahol keď my a prespal celu noc.. ale u nás je v noci tma a fakt ticho ako v hrobe 😄 teraz ma 5rokov, večer o 20:00 príde jeho čas, zalahne a spi do rana kým sa zobudíme ako drevo 😅

nini1978
17. jan 2024

@96barbora no prepáč,okrem toho,že to by žiadne šteniatko ani nedalo,toľko “sa prechádzať,ty si s ním bola von denne 6 hodín?( Keď pripocitame LEN ďalších čo ja viem 4x po 15 minút,už máš 7 hodín)
To si prdel robíš,tak?

tilly
17. jan 2024

@mia018 hneď pri čítaní nadpisu som si pomyslela, či to nebude border 🤣🤣. Náš by nespal vôbec. Preto je pre borderky a podobné pracovné plemená vhodná klietka. Bordera skrátka musíš naučiť oddychovať, oni to nevedia, oni nevedia, že sú unavení. Takže poriadne venčiť, socializovat, trénovať, oni si musia unavit mozog, nie len telo, cuchacie koberčeky, hlavolamy apod a keď potrebuješ, aby oddychoval, zavrieť do klietky. On si zvykne a bude tam spať.
Náš má 4 roky a teraz už spí v pohode aj mimo klietky, ale prvé dva roky nespal vôbec. Keby sme nemali klietku, chodil by celú noc po dome...

tilly
17. jan 2024

@96barbora s bordermi sa nesmie do roka preháňať behanie a prechádzanie, majú náchylné kĺby. Okrem toho borderovi je jedno 3 hodinová prechádzka, on si potrebuje unavit mozog, nie nohy

mia018
autor
18. jan 2024

Budeme zisťovať čo najviac pomôže aby sa unavilo. Ja som ho mala cez noc v prepravke kúsok pri mne aby ma stále cítilo. Tohto miláčika by som sa vzdať nedokázala

mladena
18. jan 2024

@mia018 tak ako nečuduj sa, s takým šťenatom je to fakt na palicu kým sa naučí, vonku môžete byť kľudne dlhšie, nemusíte ho namáhať priveľkým pohybom len byť vonku na vzduchu. A vo vnútri mu dať niečo na hranie a na hryzenie nejaké žuvacie kosti, je toho dosť na výber v zoo obchodoch.

sona110
18. jan 2024

@mia018 Nádherný je😉

96barbora
18. jan 2024

Okej damy, vdaka za poucenie, pravidelne som chodievala k veterinarovi, som si vsetkeho vedoma. Psik bude mat 6 rokov a je v najlepsom poriadku. Tak v prvom rade. Mozno na to nebolo este zrele. 8.tyzden je uplne minimum, ked psik moze ist prec od rodicov. Odporuca sa 10-12.
Ja som preboha nezobrala male steniatko hned na tak dlho von, ale postupne, lebo si to same VYZADOVALO, inak by nas doma zozralo. Stravu a doplnky malo a ma tomu prisposobene.
Snad kazdemu dojde, ze 3 hodiny sme sa neprechadzali... Za 15 minut sa mi ani nevysral. 3 hodiny zahrnuju prechadzku s pauzami na oddych, socializaciu, hru, trening a tak dalej - toto vam nic nehovori? Ci vy len zoberiete voditko na 15 minut a cau?

96barbora
18. jan 2024

*cize ja som vam len objasnila, ako sme to mali my, ako si to vyzadoval psik, ktory je steniatko az do 12-18 mesiaca zivota. Cisto vlastna skusenost. Nemyslela som to tak, ze som 8-tyzdnovu gulicku tryznila tak dlhy cas vonku, ako ste to niektore pochopili. Takeho maleho psika som doma ani nemala a neskôr, som sa mu len prisposobovala ako si sam vyzadoval. Preto ma ten kratky cas zarazil. Viem co a ako sa odporuca, ale povahe a fyzickej zdatnosti mojho psa toto 'vseobecno' nikdy nevyhovovalo. Preto tu mate aj moj pohlad.

belllinka
18. jan 2024

@96barbora veď autorka píše o 8 týždňovom šteniatku a nie o ročnom psovi. Je predsa jasné, že aj ona bude postupom času prechádzky predlžovať

doris11
18. jan 2024

Aj my mame Border koliu . Už bude mat rok .. ale začiatky tiež boli ťažšie 😀ako sa aj dalo čakať, strašne aktívny pes, zostalo mu to doteraz. Keď bol maličký stále niečo trhal, stále sa chcel hrat, potom ho vyplo na 15 minút potom zase , stále mal energiu😀 bol ale aj pro ovciach ktoré mame a aj ďalších zvieratách takze sa unavil aj pri nich. Ale teraz je to snim paráda, uz je to taký rozumný pes síce stále aktívny s veeeelkou výdržou ale paradny😀

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz