Ahojte, dúfam, že nerozprúdim touto otázkou negatívnu konverzáciu.
Potrebovala by som pomoc ako teda môžem pomôcť ja 🙂
Máme psíka z útulku, nebol naučený žiadnym návykom a práve s hygienickými máme problém. Môžme byť von aj 3 hodiny, nevyprazdni sa havko, ako náhle prídeme domov, tak vtedy. Proste vonku za nič na svete až doma.
Čítala som o poveloch, odmene, viem, že je ešte dlhá cesta pred nami, ale chcela som poprosiť o nejaké rady ako ho to naučiť 🙂 ďakujem
kazdy chvilu von ... ak mas neakych znamych so psom spravit spolocne prechadzky -nauci sa aj od nich vela ...n odmenovat zakazdym ked urobi potrebu .. doma povedat razne fuj nesmies alebo neaky jasny strucny povel ... neobkecavat-pes aj tak nerozumie ... ak e starsi bude to dlhsie trvat ale nauci sa
Po zobudení, po jedle treba chodiť von, ideálne v pravidelných intervaloch chváliť ale netrestať ak ho prichytia pri čine stačí povedať fuj
Ďakujem vám veľmi pekne, budeme to skúšať ďalej, zatiaľ nemáme čo chváliť vonku, ale snáď aj to príde 🙂
Je to psík, ktorý bol 3 mesiace zatvorený len v koterci a tak prišiel k nám, takže vieme, že to bude dlhá cesta, len chcem ho viesť tou správnou 🙂
Napíšem ti príklad ako som naučila ja svoju, od 4 mesiacoch žiadna nehoda. Keď som ju priniesla od chovateľky mala presne 8 týždňov. V noci každé 3 hodiny budík a chodila som sňou vonku, keď urobila potrebu veľa veľa chváliť. Po hre, po zobudení, po papaní stále von. Len učiť, učiť a chváliť. Hlavne vydržať, nepôjde to zo dňa na deň. Ja osobne neodporúčam podložky.