Ahojte. Mame 9 tyzdnove steniatko maltezaka, je u nas treti den, ale pride mi, ze malo papa. Granulky rano spapa mozno kavovu lyzicku, cez den ich uz nechce, tak mu ich hadzem a potom to berie ako hru, tak aspon nieco spapa. Cez den zje este asi dve kavove lyzicky konzervy. Myslite, ze to staci? Po jedle si vzdy odgrgne, tak mozno ma dost. Inak je hrave, vyzera zdrave, moznoze sa mu tlacia zubky? lebo ked papa konzervu, vypluje ju aj na dvakrat, a potom opatrne prehryza. Nemate niekto skusenosti, kolko by toho malo zjest? a ako nanho? Dakujem 😊
Skús kontaktovať chovateľa, od ktorého si šteniatko kúpila. Poradí ti ohľadom množstva, ktoré jedlo u neho, ale aj značky granúl. Možno, že tie tvoje mu nechutia, ak bol zvyknutý na iné. Menej jesť môže aj zo stresu zo zmeny prostredia, predpokladám, že doteraz bol pri mame, tak jedol viac mlieka a nemusel byť úplne zvyknutý na konzervy, alebo granule.
veterinár? začervené? iné ochorenie?
My máme pudlíka, majitelia nám vraveli že balík granúl budeme mať aj na rok, čo som sa smiala...ale vážne menšie plemená toho fakt nezjedia veľa, niekedy nespapá ani toľko čo tvoje šteniatko a niekedy spapá odrazu aj celú misku, radila som sa s veterinárom a povedal že je to ok, je zdravý a ak sa hrá a vidno že je aktívny proste nie vždy potrebuje toľko jesť. Takže každý deň mu dávam rovnako ale vidím, že nie vždy rovnako spapá 🙂 proste ak veterinár povedal že je zdravý ja vidím že mu nič nie je tak neriešim 🙂
do 12 týždňov by sa malo kŕmiť 4x denne a granule je vhodné zaliať pred kŕmením teplou vodou a nechať vychladnúť aby zmäkli od 12týždňov až do pol roka kŕmiť 3x denne a potom do roka 2x denne a neskôr buď ostať na kŕmení 2x denne alebo 1x denne. Čo sa týka množstva tak podľa tejto tabuľky. Čo sa týka dávky dospelých tak ak bude vážiť v dospelosti napr. 4kg tak 40g krmiva ak 5kg tak 50g krmiva. Samozrejme tú tabuľku treba úmerne váhe šteniatka treba prepočítať pretože pravdepodobne nebude mať ani tie 2kg