Šteniatko kňučí, keď je samé

11. okt 2021

Dobrý deň, mám 3 mesačne šteňa, je to ale vonkajší psík, ale nechávam ho v takej komore, aby mu nebola zima, lenže strašne zle znáša odlúčenie a veľmi kňučí, nejaký tip aby sa skôr ukludnilo ? Je mi ho veľmi ľúto :(. Cez deň som s nim stále.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. okt 2021

@cocolino234 ešte ho mám len pár dni, tak určite sa to pokúsim zlepšiť cez deň 🙂 len čo robiť teraz na noc ? Mne je ľúto keď tak kňučí, a je to vonkajší psík, už ta komora je taký kompromis aby nebolo vonku už keď je pomerne chladno. Chce sa z tade za každú cenu dostať, a ja neviem čo mám robiť ..

zalka
11. okt 2021

Autor, ak to je vonkajší psík tak načo ho tlačíš do komory? Nemá búdu ? Sprav búdu zatepli ju .. a nechaj ho vonku

janetinka27
11. okt 2021

ked sme nasho prve razy nechali sameho v zahrade pri dome, knucal strasne. hodili sme mu spikovu kost a moje nosene tricko, na ktore si lahol. po par dnoch si zvykol, ale bolo to tazke.

biba987654321
11. okt 2021

Bude to trvať len pár dní keďže prvé dni som sa väčšinou starala ja tak som si dala staré tričko ktoré som mala celý deň na sebe a dala som mu ho do búdy a bol klud

21oktober
12. okt 2021

čo to znamená vonkajší psík - ovčiak , strážny pes na to určený a vyšľachtený ? Máš plemená psov ktoré nepotrebujú takú tesnú ľudskú blízkosť ako napr. komodor alebo kaukazský ovčiak , tí znášajú odlúčenie dobre, ale ak máš psa bez podsady a viacmenej spoločenského teda naviazaného na pána a svoju svorku , von by som ho nedávala. Sú chovatelia niektorých plemien , ktorí ti psa určitého plemena do voliery nepredajú .

mpg
12. okt 2021

A aké je to plemeno? My máme teraz tiež nové šteniatko má 4 mesiace a pol a tiež nie je rád sám, je to malý bígl a je všade aj vnútri aj vonku, niekedy ani neviem kde je, je veľmi aktívny. Tiež sa ho chystám učiť, lebo veľa veciam rozumie, ale ide to dosť pomaly.

darinks01
12. okt 2021

Tak ono treba byť aj trpezlivý. Ak je naučený, že do teraz bol stále s niekým a zrazu býva sám, je jasné, že kňučí, ale on si zvykne 🙂

alexk12
12. okt 2021

Zapni mu tam radio, mi keď sme odchádzali zapli sme mu to nech počuje nejaké hlasy😀

kikavadi
12. okt 2021

Presne náš psík, tiež je vonku, ale ako šteniatko som ho velice chcela dávať na noc do predsiene, nech mu nie je zima. Akoze vydržali sme to skucanie 2 noci. Deti v noci budil. Tretiu noc som ho o 3-tej ráno vzala do koterca a hneď skočil do búdy a koniec, ticho 😃 odvtedy je vonku aj v noci, tam vôbec neskucal. Takže skús ho nechať vonku, ak má svoj koterec, búdu. My sme mu zateplili búdu, dali do nej peliesok a deku a tam pekne spí. Ráno ho vždy pustíme a do večera behá po dvore.

autor
12. okt 2021

@21oktober je to nemecky Ovciak, ani chovatelia ich nemali vonku, ale boli v takej otvorenej vonkajšej “miestnosti” ako keby veľká murovaná búda ..

@kikavadi búdu ešte len idem objednať, nakoľko som myslela že bude zatiaľ bývať v tej komore, akurát že sa mu to nepozdáva 😁😅 tak musím nejakú veľkú zateplenu zohnať…

zalka
12. okt 2021

@mpg čo ho ideš učiť? ... mám mix beagla, a v búde sa naučil ako šteňa spávať s mačkou... tiež má prístup aj do domu, ale už budeme obmedzovať, aby sa vo vnútri veľmi neprehrial a potom vonku by mohol ochorieť, aj tak sa moc donútra teraz netlačí a ked tak len na chvílku, povyjedať mlsky z pelieška čo má taký vnútorný a hned sa pýta vonku.