Baby, dnes "sme" kúpili malilinkatého psíka labradora (má len 4 týždne) a u nás doma proste keď si niečo vezmú do hlavy, no môžem sa ja aj poskladať...nesúhlasila som síce s tak malinkým, chcela som, nech počkáme, až bude mať aspoň 6 týždňov, ale teraz už je to jedno, je proste u nás a treba riešiť, čo ďalej...rada by som sa poradila s tými, čo ste šteniatko mali, ako ste to riešili s detičkami? lebo tie moje ho berú ako plyšáčika, každú chvíľu mu nedajú pokoj, rypkajú do neho, nech im hovorím čokoľvek...chudáčik psík, už teraz má asi dosť, keď zaspí a hneď ho zobudia. Ďalšia vec je, ako sa postarať o tak malé "bábätko"??? doteraz bol ešte pri matke kojený a zrazu je preč u cudzích ľudí, kňučí, pil mliečko síce pekne, ale hneď aj grckal...viete mi dať nejaké rady, triky? ďakujem...
je ten psik vobec odcerveny a zaockovany?
nechapem ako vam mohli predat 4tyzdnove stena a este bez instrukcii, to mlieko mu uz nedavaj, lebo byde grcat zas a dehydruje sa a moze vam akurat tak uhynut
@pribinak ešte nie je, a ja som tu napísala práve preto, aby som dostala nejaké rady rýchlo. Nikdy som takéto šteniatko nemala tak, aby som sa ja musela starať, a psík bol kupovaný úplne spontánne dnes a bezo mňa, takže som nemala čas nejako seba či pre neho čosi pripraviť (info pre mňa, peliešok a stravu pre neho)...bol mi proste pred hodinou privezený domov. Už sa mu šla kúpiť špeci potrava pre neho.
pri kupe je dobre vidiet fenu a cely vrh, prostredie jde pes stravil "ranne detstvo" osika predtym ako di ho xoberiem, by som vzala na prehliadku k veterinarovi, seriozny chovatel by s tym nemal vibrc ptoblem.
normalny majitel nepreda stena ored idcervenim a odstavenim sa od matky
no to s tymi cikanicami a kakanicami este potrva. aby nezababral ceky pelech, daj mu tam podlizku ako ore deti, tskunepremikavu ako ked sa dava detom fo postele ked sa ucia spat bez plienky
no neviem, to je tvoj prvy pes, asi by dom skocila k veterinarovi aj zajtra. mozno v petshope dobre poradia a mozno budu mat aj "sunar pre steniatka"
a daj mu nejaku deku na prikryvku, aby mu nebola zima
pories to odcervenie a zaockovanie, to je pre stena dolezite
aha, moj syn odkazuje, ze aj plysovu hracku, aby sa mal ku komu tulit, ked spi
@luvika tak v prvom rade mu nedavat mlieko pre ludi!!! , ale v obchodoch pre zvierata kupis uz aj mlieko pre psy max do 8 tyzdna mlieko cca.. im ludske mlieko nerobi dobre, ak im ho davas dlhodobo zbytocne psy prerastaju a priberaju v druhom rade ho ockovat podla harmonogramu resp. sa informuj u veterinara ako sa postupuje ak je steniatko skor od matky...po dalsie 4 tyzdennemu konzervy nie... ved je to doslova este ako dieta.. mliecko, popripade nasa od ktorej mame psika im nieskor davala nejak upraveny tvaroh olizovat a take veci ale uz boli vacsi my sme nasho brali ked mal 8 TYZDNOV...toto je vasa nezodpovednost i majitelova, ze vam dal tak male steniatko...o vsetkom sa informuj veterinara..on ti povie ako mas postupovat aj pri strave, ockovani vsetko...hlavne ked nema vsetky potrebne ockovania, nechodit s nim von vencit....
@luvika
Noooo....poviem ti takto...od malinka mam fobiu zo psov,kedze ma uhryzol a jazvu mam ako spomienku...
Nastala situacia,jed ma doma osadenstvo prehovorilo na labradora....oooook tak sme doniesli domov 6tyzdnove steniatko...postavili sme mu vonku volieru a budu...prve dni stale iba spalo tak sme sa ho snazili nerusit...noci (asi 4-5) boli hrozne knucalo a plakalo o 3:00 rano...ozyvalo sa to na celu ulicu...
Pilo iba mlieko a pomaly sme mu don zamiesali granule...
Ale upozornujem nekupuj v marketoch...tieto su u nas top...
Royal Canin Vet Care Junior Large 14 kg
co sa tyka deti..dali sme si jasne pravidla,ze to nieje hracka,nenosit na rukach,nenatahovat,nebudit,nekrmit hocikedy...
steniatko sme od malinka denne cvicili...teraz ma 12tyzdnov a vie povely: pod sem,lahni,cakaj,do budy,fuj...😀
krmime ho rano o 7:00, 15:00 a 19:00...
@dominika6 aj my máme nejaké Royal Canin Baby neviem čo...zamiešala som s vodičkou, tak tú vylízal a granulky nechal. A teraz zas spinká...keď sa zobudí, už asi neponúkať žrádlo a počkať do rána, že? A aké mliečko ste vášmu dávali? A čo sa týka povelov, tak to netuším vôbec, kedy začať a ako...teraz je podľa mňa vôbec rád, že je.
@luvika
My sme davali normalne mlieko z obchodu,zohriali sme aby nemalo studene...nic mu z neho nebolo ..
hlavne ked mu date mliecko do misky,ked ho vypije,misku vziat prec aby vedelo ze ked to necha nevypite,nic nedostane...
urcite si presnu hodinu krmenia...take male dteniatko v pohode 4x denne...v noci uz netreba...
labrador potewbuje hlavne lasku a pritomnost ludi...
nasa je tulitko a hrozne sa s nami chce hrat a santit...stale sedi pri nas ked sme vonku a musi nas vidiet...
Neviem ci ju mate vonku alebo v byte?
v obchodoch dostat celu kopu knih o labradoroch, je to popularne plemeno, co sa tyka vychovy, zaklad bude zvladnut tvoje vlastne deti - nekrmit psika ked oni same jedia, aby sa naucil nezobrat jedlo.
no a potom, zas prva vec u psa, naucit vykonavat potrebu vonku, za kazdu uspesne vykonanu potrebu pochvala a malicka pamlska
a potom ucit sa chodit na voditku a sadnut pri ceste, resp na konci chodniku
@luvika
Mozte ho dat v pohode vonku nech si zvyka uz teraz lebo ked budete predlzovat cas a date ho vonku v novembri decembri bude mu zima...
My sme ho hned prvy den nechali vonku v bude,dali sme mu do budy na zem koberec a nechali staru deku...ona sa do nej zachuchli a v pohode je jej teplo...
Aj my ju chceme v dome na strazenie ale priatelska je ku vsetkym cudzim....rasa sa nezaprie...😀
A dajte jej na hryzanie kosticky alebo gumene hracky pre psikov...lebo bude obhryzat vsetko co chyti kedze si brusi mliecne zubky
pozdravuj povodnych majitelov, stenata sa predavaju tak 6-8 tyzdnove, nie 4.
ake mlieko ste mu davali?