Dobrý večer mala by som jednu otázku mame 3 malých psov sú ockovany nikomu nikdy neublížili. Bývame na dedine b rodinnom dome psy majú všetko čo treba niesu v zlých podmienkach je tu len jeden problém bývame v strede dediny hlavna cesta okolo škola ored domom zastávka okolo nás sa ide do obchodu proste denne prejde aj 300 ľudí
Samozjreme psy začnú stekať a behať pri bráne majú strašne prenikavý hlas deti veľa krát ich dráždia keď idu zo školy pchaju tam ruky stekaju naspäť alebo vrcia už som počula pár krát že vraj mám nevychovaných agresívnych psov
Dneska sused zametal pred domom vybehol mu pred dom jeho pes a ten môj sa išiel zblazdnit pri plote sused mi začal udierat do plotu kde bol môj pes a kričať naňho ako náhle som vybehla von ju ukľudniť začal na mna vrieskat nadávať mi naco mi je toľko psov atd..
starosta mi raz povedal že mi ich dá utratiť za to že stekaju 🤷🏼♀️ Lebo sú “agresívny” pritom keď ich človek ide pohladkať utečú od cudzieho alebo pištia a chcú sa hrať ako hovorím nikdy nikomu neublížili dokonca zlodeja mi pustili do domu
Mám strach že mi sem dôjde starosta s veterinarom že ich dá utratiť čo by som samozjreme nedovolila ale neviem nikdy nájsť či to vôbec môžu pokial nikomu nič nespravil len steká jaks bláznivý.. nemá s tým náhodou niekto nejakú skúsenosť radu ako to riešiť ďalej u nás v dedine sa moc nedá so starostom asi nemá moc v láske Slovákov keďže nás tu je pár a väčšinou sa ku nám správa ako k poslednej stoke..
Psov Ti len tak utratiť dať nemôže. Ale verím, že pre spoluobčanov ich správanie musí byť veľmi otravné. Ako píše 0silvia0 vyššie, nie je možné držať ich v zadnej časti domu ? Preč od ulice.
@pauli2807 Skusila by som najskor riesit psov aby nestekali cely den ako blaznivi. Chapem ze si brania teritorium, ale taketo blaznive stekanie kazdy den nemoze byt dobre pre ziadneho psika.
@pauli2807 tiez sme mali susedov,ktori sice mali len dvoch psov.Non stop stekali.Cely den a celu noc.Bolo to uz pomaly na psychiatra a susedia nemali absolutne ziadnu volu to riesit,lebo vraj su to ich psy v ich dome.Spat som nemohla ani minutu,lebo stekali z dvora kde som mala izbu.Potom som si izbu presunula na druhu stranu domu ,ale nepomohlo.So susedmi sme mali super vzthah dok nemali tych sprostych stekajucich psov.To nie len my,ale vsetci susedia naokolo.Jedneho dna psy zozrali otravu na potkany unich na dvore.Obidvaja zdochli,ale zle vztahy zostali.Kvoli dvom psom ktorych mali asi dva roky.
@snowflake07 U nas na ulici je taky vlciak. Nastastie je to dost daleko, takze mna to nerusi. Nechapem ako to ze to nerusi majitelov?
@pauli2807 starosta ti psov dať utratiť nemôže, nemôže ti ani svojvoľne vstúpiť na pozemok, o to by som sa nebála. Ale ako písala v príspevku vyššie, rieš to neustále štekanie, čo musí otravovať nielen susedov ale predsa aj vás. Ber ohľad na ostatných, aj oni chcú mať vo svojich domovoch a na svojich záhradách kľud a nepočúvať nonstop štekot troch psov, lebo inak sa naozaj môže stať, že niekto stratí nervy, hodí im otravu a prídeš o ne.
@snowflake07 naši nestekaju celu noc len keď prejde niekto okolo na bicykli alebo proste ked sa rozpráva alebo tak cez noc sú ticho ani hláska nevydajú a ked sa niekto oprie o plot a tu čaká na autobus a pocuju ho že dá rozpráva začnú stekať ako náhle zakricim idu somnou do zadu a sú ticho
Ale neviem byt 24 hodín pri nich aby vôbec nezastekali
Stekaju tu aj iné psy a oveľa agresívnejšie a nikomu to nevadí dokonca ani vlčiak ktorý skoro preskočil plot na každého zúril a mna 3 roky dozadu skoro zabil ten tiež nikomu nevadil len môj maly pes
@lilope samozrejme že to riešim psy má počúvnu keď sa ozvem idu preč od plotu
Len ide o to že keď niekto prejde okolo tak zasteka myslím si že to je úplne normálne každý pes zasteka keď pocuje nejaký zvuk alebo keď sa ru opru o plot a tu čakajú tak zasteka
Nehovorím že steká cely deň v kuse to by som sa zblazdnila aj ja
Lenže keď dôjde niekto a kope do brány naschval začne vrcat keď vidí toho Psa spat a metlov ide do Psa za to že zasteka raz lebo uvidi druhého Psa nemyslím si že to je úplne v poriadku..
Myslím si, že je to absolútne vaša vec, psi nikomu neublížili, nemusíš sa obávať a vkľude môžeš všetkých poslať niekam.... sú to tvoje psy a že niekomu lezú na nervy je síce možné, ale je to ich problém. My máme susedov úplne rovnakých dvoch psov majú ako opisuješ..... tiež mi lezú na nervy a čo 🙂 štekajú jak besní, hlavná vec, že keď vybehol raz jeden von za mojou ovčiačkou, stačilo, že som dupla nohou a zdrhal naspäť za bránu 😀 ale v živote by ma nenapadlo kvôli tomu susedom určovať čo majú robiť.
Raz sa nadrapovali do noci tak strašne, že nejaký iný sused pustil tie silvestrovské buchnáty (nebol už dávno silvester) a stíchli
Je to bežný problém neboj.
@lilope ako hovorím neni to nonstop v noci vôbec ani hláska nevydajú len cez deň zastekaju ked pocuju že ide niekto okolo ako náhle prejde sú ticho aj to nie pri každom zastekaju proste len ked pocuju že je väčší buchot napríklad bicykel alebo skupina ľudí ktorá sa smeje hlasnejsie rozpráva
@mladena ďakujem 🙂 tu tiež steká susedov pes rovnako jak nás keď pocuje hlasy alebo tak ale nás im vadí začal po mne včera vrieskat jak zmyslom zbavený
To že od nich ide do noci hluk lebo sú ožratý nonstop a sú tam stále policajti to je v poriadku že sa tam skoro pozabíjali aj to bolo v poriadku ja si nemôžem vypilit strom na dvore 2 metre od ich plotu lebo vraj padne ku ním na auto 🤦🏻♀️Strom vzadu v záhrade auto pri bráne 🤦🏻♀️ Človek prejde okolo a už hneď nadávky že som im zvonila na bránu. A nikde nič
Ja nehovorím že naši psy stekaju ustavične samozrejme keby to tak je vadí to aj mne riešila by som to určite inak nejaký cvičak poradila sa a veterinarom alebo podobne ale proste normálne zastekaju keď pocuju pred domom hlasy buchot a keď budú psov provokovať tak ti psy nebudú kludnejsi a ja budem aj tak stále zlá
@snowflake07 a ako hovorím oni sú cez noc ticho nevydajú ani hláska to len cez deň zastekaju nestekaju nonstop
@moonlight1210 áno ako náhle im poviem dôjdu ku mne alebo stíchnu zas nehovorím že úplne na slovo za každým ale väčšinou áno neposlúchnu max vtedy keď ich niekto provokuje ako náhle sa ozvem ešte raz sú ticho
@andreatytler nestekaju cely deň len keď pocuju hlas alebo buchot alwbo krik nehovorím že pri každom jednom človeku čo prejde okolo stekaju
@pauli2807 viem o com hovoris. nas pes je na ulici s kazdym kamos, neublizil by, ale ked je doma za plotom, ide sa potrhat, ked niekto ide po ulici... najviac mu vadia akekolvek kolieska - skateboard, korcule, kolobezka, cokolvek na kolieskach. asi to vyriesis jedine tym, ze prehradis pozemok nejakym peknym plotikom, aby sa nedostali k brane. aj pre ich bezpecnost, lebo ludia su svine a raz im niekto hodi otravu a bude po nich.
@martinka13 no vzadu nemám nejak rozdelený dvor plotom že by ram mali kde ostať väčšinou sú na chodbe vnútri alebo na terase kde majú urobenú svoju budu
A aj pre mna je otravne že ustavične keď idu okolo naši rómsky spoluobcania( nieže by som mala niečo proti rómom ja snimi vychádzam fajn ale títo sú horor) tak kopu do brány stekaju vrcia pes zasteka len keď pocuje buchot alebo hlasy potom hneď stíchne a ide preč
@pauli2807 starostovi povedz nech sa on da utratit🤣🤣🙈su to psy tak je asi normalne ze stekaju ked nevedia rozpravat a su na tvojom pozemku nikomu neublizuju tak nech sa ostatni daju vypchat. Nevsimaj si to,len si ich straz nech ti nezdrhnu lebo potom to uz bude fakt pruser. P.S.Ano presne to som chcela aby to vyznelo arogantne a presne takto by som jednala s tymi co by mi pindali do psov na MOJOM pozemku
@qwerty81 rozmýšľali sme nad tým lebo zatiaľ tu nič take neni len je to starší dom ktorý ideme prerabat takze by to tu zatiaľ len zavádzalo a nedá sa všetko urobiť naraz len niektorý ľudia v dedine si myslia že to je ako mávnutím prútika 😕 navyše keď sme doma dve ženy mama chorá ktorá ledva chodi a ja tehotná priateľ chodi na turnusy takze nedá sa to všetko hneď spraviť..
@tncka ja som povedala starostovi že tých psov dám utratiť cez moju mŕtvolu jedine keď by sa nedajbože stalo že volakomu niečo spravili co viem že nie lebo ako náhle sa ku ním priblížite skáču tesia sa oblizujú vás 🤷🏼♀️
Ja som susedovi vynadala naspäť nwch sa nenahneva na mna nebude žiaden cudzí chlap vrieskat horšie než moja mamka ked som mala dačo spravila kde sme
A udierat mi do plotu to keby mám ja za všetko chodiť im nadávať denno denne sú ru policajti
Od nich vreskot hudba spev ožratý sú hádajú sa a všetko mám na videách
Po mame tehly hádzala jeho žena ale môj pes im vadí keby tu mám väčšie plemeno prosím zavrem ho alebo ohradim nejaké miesto kde by bol ale maly maltezak?
@pauli2807 drvivá väčšina psov šteká na okoloidúcich. A tieto vaše psy sú dráždené ľuďmi, ktorí kopú do brány. Ľudia sú divní. Mnohokrát som žiadala decká, aby neprovokovali nášho psa. Miesto toho štekajú psovi naspäť. Minule jedna matka s deťmi na prechádzke sa s úsmevom pozerala, ako jej deti poskakujú pred našou bránou a provokujú nášho psa. Potom nabudúce, keď na nich pes vyštekne, páčiť sa im to nebude. Všetko je o ľuďoch a tí sú rôzni. Ja tiež nemám rada, keď na mňa vyštekáva pes, keď idem okolo brány. Ale viem, že to robí aj náš, tak to neriešim. Niektorí ľudia neznášajú psov, iní mačky....
Aj nase psy stekaju ked ide niekto po ulici popred nasu branu, hadam kazdy pes steka :D Nikdy som to neriesila ani to nemienim riesit (ani nikto iny kot ma psov), je to pes, co ma mnaukat? Ak niekomu vadi na dedine stekot psov nech sa prestahuje do panelaku. Ja stekam tiez ked sa nejaky polodebil pristavi a ma tendenciu nase psy este provokovat (vacinou male deti s rodicmi - "jeeeej aky pekny havko" lebo mame peknych psov ). Na noc predpokladma maju svoje miesto ze nikoho nerusia (my ich mame v dome s nami a zatvaram ich aj v case ked idu deti rano do a zo skoly). Urcite ti psov starostra neutrati preto lebo stekaju, dala by som si ale kamery na dom s oznacenim na branicku ze teda sukromny pozemok je monitorovany a by nejaky dobrak chcel psy otravit (zial aj taketo zverstva sa stavaju)
@zuvelyn nad kamerou sme uvažovali aj kvôli tomu že sem niekto chodi jeden sused mi strieka stromy na dvore a kvety ktoré sú dosť ďaleko od ich plotu Alw neni vidieť ich nadherny dom tak treba všetko zlikvidovať a hádžu mi na dvor toaletaky a hnilé papriky atd a druhý hádzali tehli a mám pocit že by boli schopný ho otráviť možno sa milim ale podľa toho ako sa správajú oni a že slopu a sú agresívny nebudem riskovať
Tu v tejto dedine vadí starostovi aj to že parkujem pred domom že to neni môj pozemok nemám tam čo parkovať a ako iný čo parkujú pred domom môžu a ja ne? Keď treba kosiť môj pozemok to je keď mi tam stojí auto tak už neni jak keby som stala na chodníku alebo ru parkovala tank 🤦🏻♀️
By som chcela vidieť ako by asi dokázal prísť na cudzi pozemok a utratiť bezdôvodne psov kvôli stekotu.. na to nema právo..
Ja mám dvoch malych psov, bývame oproti tescu, takže tiež si občas steknu.. ak nie sme doma, psy sú zavreté v dome, v predsieni majú svoje miesto.. vypustené sú len keď sme doma a ja ich krotim - takže nestekaju až tak často.. totiž mne samej neustály stekot prekáža, takže sa snažím aby tak nerobievali, celkom sa mi to darí, aj keď nie vždy.. v každom prípade je to pes a robí to, čo je pre neho prirodzene.. na tvojom mieste by som skúsila upraviť pozemok tak, aby nemali prístup na miesta kde sa premelie najviac ľudí, potom budú troška ukludneni.. navyše ak tam aj deti strkajú ruky, aby sa náhodou raz nestalo že inštinktívne raz niektory dieťa rafne a bude z toho problem..
Svoje deti učím, ze cudzie ploty sa nikdy nechytaju, psy sa nikdy nedrazdia, lebo ich nepoznáme a za plotom to je jeho uzemie.. ale tak nie každé dieťa je k tomu vedené a ty ako majiteľ to musíš zabezpečiť tak, aby sa nikomu nič nestalo..
@jana_eyre_2 tak isto aj moji majú miesto na chodbe alebo v obývačke a aj na dvore keď sme doma sú vonku keď ideme preč sú zavrety istota je istota..
tiež ich krotim ako sa dá ale je to oes nebude stále ticho
@pauli2807 teba tie psy posluchaju na slovo?