Štekajúci pes

2. okt 2021

Sme s priateľom v podnájme a máme z oboch strán susedov, ktorí majú psov. Je ich dosť počuť a je to už obťažujúce. Priateľ sa dostal z jednou zo susedov do konfliktu, nebol drzý ani neslušný, naopak suseda bola zlá a agresívna a že si máme uvedomiť, že ona je vo vlastnom kdežto my sme v podnájme. Dá sa to nejak riešiť?

daridari11
2. okt 2021

Treba sa obrátiť na majiteľa bytu, v ktorom bývate. Nech to so susedmi vykomunikuje, vyrieši. Inak zostáva iba jediné, nájsť si nový podnájom.

autor
2. okt 2021

@daridari11 Sme tu iba mesiac :(

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
2. okt 2021

@cocolino234 Podľa mňa je jedno či je niekto vlastník alebo býva v podnájme, obaja majú dodržiavať domový poriadok. Mne psy nevadia, aj teraz štekali keď sme otvárali dvere bytu, to mi vôbec nevadí. Ale vadí mi, že štekajú hodinu dve v kuse, štekajú v noci a ráno nás budia.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mabenn
2. okt 2021

Majitelia agresivnych a otravnych psov nikdy neboli normalni z mojej skusenosti a nikdy s nimi nebola rec...prestahovat ak sa da, z najmu sa da odist lahsie ako z vlastneho

mauduska
2. okt 2021

na mňa tiež vybehla ježibaba, čo býva nado mnou, že som len v podnájme... a že ju budím v noci, keď si "rozkladám posteľ o pol 12tej". Argument, že nemám rozkladaciu ani posteľ, ani gauč neuspel. Rovnako ani to, že o 10tej chodím spať. S niektorými ľuďmi sa proste nedá.

gdpr
2. okt 2021

Každému vlastníkovi je uložená všeobecná povinnosť zdržať sa všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv. Takže ak je to obťažujúce nad primeranú mieru tak dá sa to riešiť ale so psami som celý život a nikdy som sa nestretla so psom, ktorý by 2hod. štekal bez prestávky a podľa môjho názoru aj z fyziologického hľadiska je to nereálne aby to pes vydržal dlhodobo a poškodenia hlasiviek.

danik1505
2. okt 2021

@gdpr no s týmto názorom sa nestotoznujem, doteraz si pamätám na psa, ktorého mali naši susedia. Ten pes stekal nonstop. Vo dne, v noci, susedom to bolo jedno. Nemohli sme spávať, cez deň sme to ako tak prežili.. Ale žiadne poškodenie hlasiviek uňho vážne nebolo reálne. Bolo to strašné.

ivkazba
2. okt 2021

@mauduska čo ty vieš čo robíš keď zaspíš? Možno v noci rozkladáš neexistujúcu posteľ. 😂😂

nika523
2. okt 2021

To je čudné že tie psy stekajú aj v noci a majiteľom to nevadí oni môžu späť a ostatným susedom? Neverím že by to nikomu nevadilo keby deň noc stekali, neprehanate to trochu?

nika523
2. okt 2021

Ak rušia nočný kľud volaj políciu

andrejka1974
2. okt 2021

S tim nic neurobis u nas v baraku stekaju kazdu chvilu, proste sa s tim musite naucit zit

mauduska
2. okt 2021

@ivkazba pravda, to mi nenapadlo 😂😂🤔