Mam na mysli dva extremy.
Prvy, mam deti, ale tesim sa ked odidu, potom si vychutnavam zivot. Som rada, ze odrastli, ze netreba stale krmit, prebalovat. Idealne nech su vonku s partiou a ja s muzom mozme mat sukromie, niekam si zajst.
Druhy, mam skoro 40, mozno aj krizu stredneho veku, velmi tuzim po 5 dietati, lebo tie zvysne 4 rychlo rastu, uz to nie su take zlate babatka, a potrebujem sa stale o niekoho starat. Neviem si predstavit co bude, ked mi vsetky deti odidu z domu.
Predpokladam, ze vela zien je taky stred medzi vyssie opisanymi protipolmi.
Mna zaujimaju tie protipoly, ste stastne? Co budete robit v 60-ke? Starat sa o deti alebo cestovat s muzom po svete? A co kriza stredneho veku, ako ju zvladate? A nebodaj menopauza v 50-ke + male deti este, to ako davate?
Ja ti napíšem z pozície bezdetnej.
Čo budem robiť v 60tke je otázne.Ale určite v 40tke nechcem mať malé deti.
Už teraz viem vyrátať, že plnoleté nebude.Som typ ženy ktorá vie ako to doma s deťmi chodí, som realistka, deti mám rada, ale život si bez nich predstaviť viem.Veď mi možno nič iné neostáva.
Ak by som dieťa mala tak by som sa mu chcela venovať, mať s ním zážitky lebo je to veľmi dôležité mať s dieťaťom vzťah.
Nad cudzími deťmi sa nerozplývam.
A aký typ matky by som asi bola? Ustráchaná, ale s mierou.To už viem teraz.
Žiadne materínske túžby nemám.Čo má byť, bude.
Omg. Vela otazok naraz. Ja som jednotka,kt sa stala dvojkou.. ;) Ked odrastu,tesim sa na viac spolocneho casu s muzom a saba so sebou. :D Ale kto vie,co bude o 20 rokov??? Mozno zomriem zajtra. Cestovat sa mi ale teda nechce vobec...
V 60tke?????????????
Moja, ja chcem sväty klud a pokoj od detisiek v takej 38cke uz a este si uzivat krasny mlady vek a zivot 😃😃😃
Predsa je rozdiel uzivat si zivot pri detoch kym niesu ako tak samostatne a furt musis rozmyslat kto ich postrazi alebo kolko veci musis tahat na vylet a organizovat vsetko xy dni dopredu a ine si uzivat zivota slobodnejsie ked pozeras uz len na seba a svoje priania.
Ďalšia osoba,ktorú my zaujimame,ale bežné veci sa pýta anonymné.Mala by som co napísať, mam skúsenosti ako málokto,ale nie anonymovi.Mne to príde z tvojej strany neuctive k nám.
To prvé je pochopiteľnejšie, druhé je psychiatrická diagnóza.
@janinah A ja si myslim, ze prave kvoli takym reakciam ako je ta tvoja, je tu v poslednej dobe plno anonymnych diskusii. Pretoze v kazdej druhej urobia z autorky podivina s podivnou temou.
Inac mne je napr. uplne jedno, ci si tu ako anonym alebo nejaka janinah, stale si pre mna cudzia zena,ktoru nepoznam... 🙂
Ja som jednotka, i ked je to trochu vyhranene rozdelene. Nie som nijak extra nadsena z deti, a z cudzich uz vobec nie. Vlastne som v urcitom veku chcela, a som rada, ze mi bolo dopriate. Nie som si ista, ci by som sa bez nich citila nenaplnena, ale v mojej predstave o zivote deti boli. Ale urcite som rada, ked vidim, ako sa syn osamostatnuje a poteebuje ma stale menej a menej. Stale som to ja, ako pred detmi, a co najskor sa chcem plnohodnotne vratit do predchadzajuceho zivota(este mam take naivne predstavy😃)
@autor ja mam trochu problem s nazvom temy - to, ci niekto je, alebo nie je "mamickovsky typ" nesuvisi s tym, co opisujes a podla toho delis zeny na dve kategorie. Ja osobne nevidim nic zle na prvom variante, ktory ty vnimas ako extremny a evidentne ho nevidis ako ten "mamickovsky", pretoze nevisiet na detoch a dat im slobodu primeranu veku a vychutnavat si cas s partnerom ci sama so sebou, je pre mna osobne prijatelnejsie, ako urobit si z deti jedinu napln zivota s potom nevediet, co so sebou, ked deti odidu z domu.
No ja som aj aj 😁😁😁 teraz v 40r dalsie uz nie, keby slo skor, tak by sme aj stvrte prijali a par rokov po 3.chodila tuzba. Teraz uz nie, uz som rada, ked si idu za kamaratmi a mame trochu kludu a cas pre seba. Ale bez deti si neviem predstavit zivot. Ked vidim male cudzie, tak som zrazu ta klasicka tetuska, co ma tuzbu sa prihovorit a trochu im zavidim, ze maju tie male zlate deticky, co este nepapuluju a mama je cely ich svet. Ked dozijeme 60r, tak verim, ze budeme s manzelom robit v zahrade a okolo domu a chodit na vylety...a hadam bude aj vnuca, s ktorym sa budem moct pohrat 😁.
No ja nie som mamickovsky typ, skor karieristka. Mam dve deti chalanov, jeden dospely vysokoskolak a druhy ma 6 rokov ( mam tesne po 40tke). Mam rada vikendy ked sme akcna rodina behame po vyletoch, vystupeniach ( najmensi tancuje), a tiez mam rada tyzdenny zhon ked riesim prevazne pracu, skolku a kruzky. Nastastie to mame s manzelom podelene, nevisi vsetko na mne. Pondelky mam este jazykovku, a 3x tyzdenne vecer jogu, cize nezabudam ani na moje hobby. Sny sa snazim si priebezne plnit a co budem robit v 60tke?? AK bude zdravie, tak sa tesim ze budem mat cas pre seba, este viac cestovat, behat po vyletoch a citat knihy 🙂 My sme taka akcna rodina. Na dovolenky chodime aj spolu vsetci a potom aj osamote s manzelom prip starsim synom teraz ideme Pariz, Milano bez najmensieho kedze poznavacky by este nezvladol. Tiez do Ciny ideme len dospelaci, ale vela vyletov sa snazime aj s malym aby sa necitil odstrceny. Bol aj pri mori s nami, aj arabske staty, Praha....Disneyland este by sme s nim chceli ked bude trosicku starsi.
Ja mam 41,dve deti,, viac mat uz nebudeme, kvôli veku. Keby som mala o 5 rokov menej, možno by sme ešte zvažovali 3 dieťa.
Ci som typ "mamičky" to neviem, ja dáko to extra nerozoberam. Proste sa starám o deti, venujem sa im, ale mam rada aj to, keď sú trebárs u svokry a ja mam čas len pre seba, alebo ideme niekde len s manželom.
Je pravda ze nie som taká tá mama, ktorá s deťmi sa hrá v kuse, ci niečo vypeka, vyrába a podobne. No ja tomu nemám sklony ani celkovo, k nejakej "tvorivej činnosti" a taktiež ma netrápi ze so synom neskladam hodinu lego alebo s dcérou neobliekam bábiky. Deti sú súčasťou našej domácnosti,postupne ako rastú sa čoraz ľahšie "vclenuju" do toho, ako fungujeme(v zmysle výlety, nákupy, obed v restike)
Podľa mňa je malo takých žien ktoré sa v tom vyslovene vyživaju, a väčšina to robí skrátka preto ze to treba robiť.
Ja som typ pragmaticka matka s dlhým vedením. Mala som deti neskoro, milujem ich nadovšetko, ale teším sa z každého dňa, keď sú väčší. Neomdlievam z bábätiek a pubertak mi je bližší ako batoľa. Predstava ďalšieho tehotenstva a dieťaťa je pre mňa nocna mora, našťastie je to vďaka veku už vylúčené. A v 60 dúfam, ze budem mat svojho milovaného manžela konečne zase len pre seba a nebudem sa musieť deliť s deťmi 🤣
Milujem deti, rano sa skoro budia čiže ja s nimi, hráme sa, so synom s autíčkami alebo s legom a s dcerou barbiny a babiky, kreslíme, malujeme, vyrábame všelijake výtvorky, učime sa nové veci, hrame spolocenske hry, spievame, pustame si na yt videa a tancujeme .. dávam im jesť, chodime von na vylety, ale tiež ako matka sa teším na chvíľku, keď idú spať, alebo idú na prázdniny a my mozme s mužom ist do spolocnosti, alebo len tak spolu sediet pri TV a oddychovať.. a mozno k nam pribudne ďalšie dietatko .. som tym padom mamičkovský typ alebo nemamičkovský typ?
Fakt su matky ktore sa mozu rozdelovat ? Bud som matka a robim to s laskou so vsetkym co k tomu patri, alebo nemam vztah k detom, neviem robit s nimi nič zanedbané skoncia v detskom domove ("nemamičkové typy)... 🤔🤔🤔🤔🤔