Sťažnosť na veľké množstvo včiel na pozemku

lolobriadok
15. aug 2022

Ahojte baby. Viete mi prosím vás poradiť ako napísať sťažnosť na suseda ktorý má veľa úľov na pozemku? A nesúdťe ma. Viem že včely treba ale mám nato dosť dôvodov aby sa to skončilo. Dakujem za každú radu.

hedviga2
15. aug 2022

@lolobriadok raz bolo v spravach. Roky sa sused stazoval. Vcelarka bola tušim zena. Nic sa nezmenilo az to dali do telky na pomoc. Ako skončili neviem

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@hedviga2 ja chcem najprv cez obec a potom ak to nepomôže tak aj televíziu

renab
15. aug 2022

My sme sa stazovali na obecnom urade. Sused si zaobstaral utocne vcely a bol to horor. Nikto nemohol bez ochrany byt 10 minut na zahrade.
Starosta prikazal chov znicit.

anjelicek26
15. aug 2022

Spytaj sa starostu na alternativu - ponuknut vcelarovi moznost postavit ule na nejakom obecnom pozemku pri luke/lese, ved to nikomu nevadi... mimo ludi... toto bude najschodnejsia cesta...

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@renab ja som bola na obecnom lenže on tam nie je často a jeho zamestnankyne mi poradili aby som napisala sťažnosť. Len na nete je to zdĺhavé. Či stačí keď napíšem o koho sa jedná a prečo? Či tam musí byť aj moja adresa a meno?

renab
15. aug 2022

@lolobriadok my sme napisali o co sa jedna a podpisali sa vsetci susedia naokolo. Vsetci sme uz boli niekolkokrat postipani a mali sme toho dost.

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@anjelicek26 veď to že nestíham starostu a jeho zamestnankyne mi poradili napísať sťažnosť. A áno oni mu pomôžu v tom nájsť pozemok. Ja nechcem mu zle lenže on to zneužíva a stavia viac a viac a nám sa nedá ano von riadne chodiť

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@renab áno toto je aj náš problém a už to trvá dva roky. A vieme že predtým toľko toho nebolp. Takže nemusím písať adresu a meno?

jujala
15. aug 2022

tiez sme mali dalej na poly utocne a hroza, az tak, ze sme skoncili na pohotovosti manzel 4bodnutia, ja 2 a dieta 2. nafotili tvare+sprava z nemocnice a osobne sli sme za majitelom pody 230km od nas a nastasie nam dal za pravdu, tak vcelara /bol v podnajme/ zrusil. staznosti, vypisovania na urad, tak isto prehlasenie od zvazu vcelarov = nic nepomohlo. drzim palce, lebo tak sa neda zit, tie vcely ciele robia nalety a pichaju ako blaznive. Ale u nas to boli len 4-5tyzdnov a potom pokoj, ale i tak...za tu dobu sa nesmelo ist vobec von, sme sa bali prejst do auta.

renab
15. aug 2022

@lolobriadok ak chces, aby ti dali vediet, ako to vyriesili, tak tam meno napisat musis. My sme sa podpisali vsetci. Isto to bude mat vacsiu vahu ako anonym.

anjelicek26
15. aug 2022

@lolobriadok ziadost posli doporucene, popros o doriesenie do dna xy... leto uz konci, ale buduci rok ten problem mas zas, idealne, ked ich prestahuje v zime... A nechapem, co spekulujes s menom? Ved jasne, ze normalne menom - z dovodu opakovaneho dostipania a ohrozovania vas a deti (kludne napis, ze ti brutal opuchaju potom)... Ved zas odtial potial.

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@renab super ďakujem pekne

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@anjelicek26 jasné že viem že to nie je normálne a ide jeseň a zima tak mu pomôžu aby si to prestahoval. Že či tam má byť aj jeho meno kto to má. Prvý krát tak píšem preto sa pýtam

luliu
15. aug 2022

@lolobriadok a ako chces napísať sťažnosť bez toho kto sa sťažuje a na koho sa sťažuje. Treba tam všetky info 😉

lolobriadok
autor
15. aug 2022

@luliu len na nete to bolo kus zložito napísané preto som sa pýtala ako napísať