Ahojte baby. Viete mi prosím vás poradiť ako napísať sťažnosť na suseda ktorý má veľa úľov na pozemku? A nesúdťe ma. Viem že včely treba ale mám nato dosť dôvodov aby sa to skončilo. Dakujem za každú radu.
@hedviga2 ja chcem najprv cez obec a potom ak to nepomôže tak aj televíziu
My sme sa stazovali na obecnom urade. Sused si zaobstaral utocne vcely a bol to horor. Nikto nemohol bez ochrany byt 10 minut na zahrade.
Starosta prikazal chov znicit.
Spytaj sa starostu na alternativu - ponuknut vcelarovi moznost postavit ule na nejakom obecnom pozemku pri luke/lese, ved to nikomu nevadi... mimo ludi... toto bude najschodnejsia cesta...
@renab ja som bola na obecnom lenže on tam nie je často a jeho zamestnankyne mi poradili aby som napisala sťažnosť. Len na nete je to zdĺhavé. Či stačí keď napíšem o koho sa jedná a prečo? Či tam musí byť aj moja adresa a meno?
@lolobriadok my sme napisali o co sa jedna a podpisali sa vsetci susedia naokolo. Vsetci sme uz boli niekolkokrat postipani a mali sme toho dost.
@anjelicek26 veď to že nestíham starostu a jeho zamestnankyne mi poradili napísať sťažnosť. A áno oni mu pomôžu v tom nájsť pozemok. Ja nechcem mu zle lenže on to zneužíva a stavia viac a viac a nám sa nedá ano von riadne chodiť
@renab áno toto je aj náš problém a už to trvá dva roky. A vieme že predtým toľko toho nebolp. Takže nemusím písať adresu a meno?
tiez sme mali dalej na poly utocne a hroza, az tak, ze sme skoncili na pohotovosti manzel 4bodnutia, ja 2 a dieta 2. nafotili tvare+sprava z nemocnice a osobne sli sme za majitelom pody 230km od nas a nastasie nam dal za pravdu, tak vcelara /bol v podnajme/ zrusil. staznosti, vypisovania na urad, tak isto prehlasenie od zvazu vcelarov = nic nepomohlo. drzim palce, lebo tak sa neda zit, tie vcely ciele robia nalety a pichaju ako blaznive. Ale u nas to boli len 4-5tyzdnov a potom pokoj, ale i tak...za tu dobu sa nesmelo ist vobec von, sme sa bali prejst do auta.
@lolobriadok ak chces, aby ti dali vediet, ako to vyriesili, tak tam meno napisat musis. My sme sa podpisali vsetci. Isto to bude mat vacsiu vahu ako anonym.
@lolobriadok ziadost posli doporucene, popros o doriesenie do dna xy... leto uz konci, ale buduci rok ten problem mas zas, idealne, ked ich prestahuje v zime... A nechapem, co spekulujes s menom? Ved jasne, ze normalne menom - z dovodu opakovaneho dostipania a ohrozovania vas a deti (kludne napis, ze ti brutal opuchaju potom)... Ved zas odtial potial.
@renab super ďakujem pekne
@anjelicek26 jasné že viem že to nie je normálne a ide jeseň a zima tak mu pomôžu aby si to prestahoval. Že či tam má byť aj jeho meno kto to má. Prvý krát tak píšem preto sa pýtam
@lolobriadok a ako chces napísať sťažnosť bez toho kto sa sťažuje a na koho sa sťažuje. Treba tam všetky info 😉
@luliu len na nete to bolo kus zložito napísané preto som sa pýtala ako napísať
@lolobriadok raz bolo v spravach. Roky sa sused stazoval. Vcelarka bola tušim zena. Nic sa nezmenilo az to dali do telky na pomoc. Ako skončili neviem