Sťažnosť na trénera futbalu

richelina
1. júl 2021

Ahojte, potrebujem poradiť. Kam adresovať sťažnosť na trénera futbalu? Poslať to klubu alebo vyššie? Ide o to, že syn (10 rokov) mal dnes zápas a tréner chlapcom vynadal do kok. a ku...v, dokonca dal jednému chlapcovi facku za to, že pustil bránku. Aj synovi sa ušla nadávka za to, že opravil trénera v počte gólov ( syn si potrpí na presnosť). Ja som tam však nebola, syn mi to povedal po zápase a už tam ani chodiť nechce. Rodičov detí veľmi nepoznám,žeby sme sa viacerí spojili. Myslím si, že takéto jednanie aj keď prehrali zápas je až príliš cez. Čo myslíte? Ďakujem za radu a rada by som si tiež prečítala Vaše skúsenosti s trénermi, či im po prehre nadávajú alebo ich motivuju nejakým spôsobom..

mikadooo
1. júl 2021

@richelina Najskôr by som sa snažila nenápadne zistiť od ostatných rodičov, či by ich deti tú situáciu opísali podobne ako tvoje dieťa.

cinda555
1. júl 2021

@richelina skúste sa porozprávať s trénerom a v prípade že sa to zakladá na pravde osloviť prezidenta alebo predsedu klubu.

anjelicek26
1. júl 2021

Osobne by som tam poslala hned dalsi den muza, ze ci je normalny, ak ma cislo, nech mu este dnes vecer zavola, ze ci ma ist niekto prefackat jeho... Boze tlak mi dvihlo. Nie, ked nasi prehraju tak im trener nenadava, sadnu si spolu, preberu, co treba zlepsit a na dalsom treningu makaju na tych slabinach...

mariejenka
1. júl 2021

@richelina skúsenosti nemáme,deti sú malé,ale moj muu by trénerovi napravil ciferník uz len za tie vulgárne slová na adresu syna...za facku,by tréner lietal vzduchom. 10 ročne deti??? Je on normálny.
Osloviť rodičov, ci aj ich deti povedia co je na tom pravdy,a riešiť.

kkovacovak
1. júl 2021

@richelina úprimne ti poviem že toto správanie je "normálne" priateľ hrával od decka hokej, kamarát futbal a tí tréneri vedia byť aj ostrejší. Keď počúvam tie príbehy ako sa báli ísť so zlou známkou na tréning alebo nedajbože oponovať trénerovi atď. Doteraz ale spomínajú na svojich trénerov v dobrom a tvrdia že ich to zocelilo a mali disciplínu a rešpekt a sú akí sú len vďaka tomu že s nimi nejednal v rukavičkách. Ak máš citlivejšie dieťa tak to rieš ale ja osobne by som to neriešila. Som za pevnú ruku. Niektorí tréneri sú takí...emócie a jednon s druhým. Ak ti to nevyhovuje tak sa ohraď ale ak sa žiadne iné deti nesťažujú tak neviem, slovo proti slovu.

littlebubble
1. júl 2021

Fyzické napadnutie je cez, ale nadávky som počula všade aj pri iných zápasoch než len pri futbale.
Na póle by si slovo koko** počula veľmi často, hlavne pri mužoch vedia tréneri riadne vystrájať.

janage
2. júl 2021

@richelina určite by som zistila okolnosti. Už či si syn potrpí na presnosť či nie, opravovať rozčúleneho trénera, no neviem.
Ako dlho trénujete, že ani jedného dvoch rodičov nepoznáte?
Na druhej strane vulgarizmy a facky by som teda netolerovala a jasne to dala najavo. S tým, že ak sa to ešte niekedy zopakuje, syn klub navštevovať prestane a pôjde sťažnosť na vedenie.
Neriešila by som to vreskom a násilím ako tu niekto písal. To podľa mňa len dieťaťu ukáže, že silnejší resp. ten kto sa cíti v práve môže vrieskat a "rozbíjať" ciferník ".

janage
2. júl 2021

@kkovacovak prisnosť je v poriadku, ale hrubé vyjadrovanie, či facky nie.

richelina
autor
2. júl 2021

@anjelicek26 takto si to predstavujem aj ja, že by malo fungovať. Nie im takto nadávať.. Pritvrdiť tréningy, presne určiť pozície. Veď raz syn je v bráne, potom zasa v útoku, každýkrát na inej pozícii.. Manžel išiel už spať, dnes skúsi vyzistiť či sa sťažovali aj iné deti rodičom. Syn sa vždy tešil na futbal, na zápasy a nakoniec už nechce ani chodiť..

richelina
autor
2. júl 2021

@janage manžel myslím tam niekoho pozná.. skúsi dnes vyzistiť, či sa sťažovali aj iné deti. On nemá čas tam chodiť, pretože je od rána do večera v práci a ja som na deti sama. S najmladšou tam nemôžem chodiť, pretože je ako malé tornádo. Preto chodí syn sám.
Syn si to proste neuvedomil, má NKS, niekedy sa prejavujú aj symptómy PAS ale to je v podstate nepodstatné, pretože vulgárne nadávať deckam mi i tak príde cez.. Syn tam už ani nechce ísť. Musíme všetci vychladnúť a riešiť to s chladnou hlavou a porozprávať sa aj s trénerom.

richelina
autor
2. júl 2021

@littlebubble
@kkovacovak
@mariejenka
@mikadooo
@cinda555 ďakujem mamičky za reakcie. Oslovil dnes trénera, včera som bola v šoku a v amoku by som mu asi riadne vynadala. Dnes skúsi manžel osloviť rodičov, ktorých pozná, či sa im deti sťažovali a čo si o tom myslia ostatní. Viete, keď by použil iné slová alebo sprísnil tréningy, zaviedol tresty pri nedodržaní disciplíny, tak toto by som všetko brala a decká by sa viac zamysleli nad chybami, ktoré robia. Mám z toho stále zmiešané pocity, syn tam už teraz chodiť nechce.

malva123
2. júl 2021

@richelina nenolo by fajn aby chlapske zalezitosti riesili tatovia...? Preco zeny mamicky chcu za svojich synov riesit vsetko..este aj futbal? Inak nie som za pouzivanie vulgarnosti..Chlapci potrebuju aj iny pohlad na svet ako ten nas mamickovsky....lebo potom placeme ze ten nas je mamanek...

evkamotka
2. júl 2021

Tragédia. Pod uroven. Takyto clovek robi s detmi....? Synovi sa necudujem.

janage
2. júl 2021

@richelina pozri ak by sa to stalo jeden jediný raz, inak na tréningoch je tréner prísny, no slušný, hodila by som s nim reč, synovi vysvetlila a dala tomu šancu.
Ak sú vulgárne nadávky na tréningoch bežné syn by tam už nešiel. Facka by bola u mňa pochopiteľná jedine v prípade, že dieťa vedome neposlúchlo pokyn a hrozil úraz jeho alebo spoluhráčov, určite nie pre chybu v športovom výkone

pleja
2. júl 2021

Náš syn má deväť rokov, a na futbal už chodí 4 roky. Takéto správanie trénerov som nezažila a keby áno tak to riešim... A myslím nielen ja ale aj iní rodičia. Sú to len deti a nie svetové hviezdy a vulgarizmy nie som ochotná tolerovať. Ú nás skôr tréneri povedia ze sú zaspatí ak zle hrajú a počas prestávky im vymyslia nejakú odmenu ak vyhrajú... Potom sa smejeme že sú ako motorové myší. Takže disciplína tvrdosť áno, vulgarizmy nie... Na tréningu je napr. Najväčší trest pre decká že si na konci nezahŕňajú zápas.. To sú inak sklamaní.

jozefmatej
3. júl 2021

@richelina ani sa mu nečudujem že tam nechce ísť zakomplexovaný debilko trénuje deti keby je to môj syn tak si čas na riešenie debilka nájdem a tiež pracujem do večera ale toto nie keď sa nevie chovať nech ide ovce pásť idiot jeden