Ja už neviem. Jednoducho viem kam mam ísť pozriem si číslo dopravy aj čas a just sa vždy nájdem niekde úplne inde. Nechápem ci hlúpnem na staré kolená alebo kde je problém. Mam termín u Dr a zmeškala som kvôli tomu ze som sadla do zlej mhd. Došlo mi to až par zastávok pred konečnou. 😔 Som jediná čo sa jej to stáva? Pritom jazdím bežne každý deň a seknem sa hocikedy len niekedy trafím aspoň inu mhd co ide podobným smerom
nikdy sa mi to nestalo
Mne sa to stalo len raz, v Bologni, ked som tam bola prvykrat. Ale na moju obranu musim povedat, ze autobus bol zle oznaceny a nesiel v takom case, v akom by mal. MHD v IT je ale tymto znama, takze asi som mala byt lepsie pripravena.
Inak sa mi to nestava, aj ked som v danom meste prvykrat.. vzdy sa vopred pripravim, pozriem, ako idu zastavky, mapku a pod. Dnes si uz vdaka datam v mobile pozries cokolvek kedykolvek.
Ale stava sa mi obcas, ze zabudnem vystupit na zastavke, ktoru potrebujem a odveziem sa dalej🤦♀️
Nie. Jazdila som veľa(Bratislava, Košice) ale nikdy sa mi to nestalo. Možno si rozptýlena, nesustredena,alebo nejaký problém so zrakom máš, lebo určite nie je normálne, pravidelne zle nastúpiť.
Nikdy sa mi to nestalo.
Kebyze sme nejaky velky stat s velkomestami, ako napr. Mnichov, Frankfurt,… kde je xy liniek vlakov, metra, elektriciek,… to by som akotak pochopila.
Ale pises ze jazdis denne a furt sa pomylis??
Mne sa to este nikdy nestalo
Nikdy sa mi to nestalo.
A to sa ti stáva v tebe známom meste?
Inak su takito ludia, ktori maju problem s orientaciou v priestore. Zijem v Brne a mam kolegynu, ktora sa tam narodila, byvala tam 15 rokov, potom sa prestahovala na dedinu vedla mesta a pravidelne do Brna dochadza do prace. Aj napriek tomu, ze je tunajsia, vobec sa v meste neorientuje a pozna len cestu z Hlavniho nadrazi do prace, z Hlavniho nadrazi k svojmu lekarovi a z adresy, na ktorej kedysi byvala do skoly, kde kedysi studovala. Nic ine. Ak potrebuje nieco vybavit inde, musi ist niekto s nou, pretoze nie je schopna ist sama mhdckou na nejake nezname miesto. Ma 45 rokov. Raz bola sama v Prahe a ma z toho dozivotnu traumu 🙂
v cudzích mestách, kde som prvýkrát, tak áno, bežne, najhoršie v tomto boli asi busy v londýne 😀 doma využívam 95%, ale kým som aktívne využívala mhd tak sa mi to 2-3x stalo - ale malo to ľahké vysvetlenie, buď som dobiehala na bus a zle som si všimla číslo alebo som bola myšlienkami niekde úplne inde. Ale spamätala som sa podstatne skôr ako pred konečnou.
@diewcatqoo ale tu sa jedna zrejme o to, že autorka síce pozná trasy, vie, kam chce ísť, aj takou trasou už šla viackrát. A napriek tomu sa mýli, nastúpi zle. Príklad chce ísť elektrickou č 6 k nemocnici. Vie, kde to je, aj kedy ide elektricka. A potom nastúpi na 9,ktora ide úplne inde a navyše si uvedomí až niekde pred konečnou. Aspoň ja som tak pochopila, že nejde o niečo nové (nové miesto, nová trasa)
Mne sa to stalo par x. Ale totalne mimo som sadla len prvy rok v Kosiciach. Potom sa mi par krat stalo,ze som bola na dobrej zastavke (kde som nikdy pres tym nebola) ale druhy smer. xDD
Nie nechodim moc autobusom a neviem u nas su cestovne poriadk celkom prehladne, takze zatial som taketo stastie veru nemala
Takže to znamená, že máš iný problém, buď sústredenosť alebo apatia, keďže si uvedomis až pri konečnej, že si v zlom buse
V KE sa mi stalo, že som nastúpila na Rku alebo RAcku, keď bola prvá zastávka od Moldavskej Peres, to bol pruser, teraz sa z nej dá vystúpiť aj v civilizácií, takže pohoda.
@jaskolka pochopila si dobre 👌
Mne sa raz stalo že som nastúpila do inej nastastie som vystúpila ešte v meste nechtarke som niesla gitaru, vonka pršalo🤣 ale išli za sebou dva busy tak asi preto..
@trema ja aj pozriem ale aj tak mi mozog vyhodnotí ze nou mam ísť a jednoducho nastúpim nechápem.. 😐
Ahoj, raz sa mi to stalo, keď som bola mladšia, ale to som si ,,frajerka,, zložila okuliare, lebo som sa hanbila-puberťáčka. A tak som namiesto do 27-ky nastúpila do 21-tky, odviezla sa namiesto domov do blízkej dediny, zbadala som sa na konečnej, vonku sa stmievalo, no panika 😁 Potom pre mňa rodičia prišli a okuliare som si pri cestovaní už radšej nikdy nezložila...
Môže to byť diskalkúlia. Mala som spolužiačku na VŠ, ktorá
namiesto 69 nastupovala na 96. Stalo sa jej to niekoľkokrát. Potom sa už pýtala pre istotu ľudí na zastávke, aké číslo autobusu ide.
Aj mne sa to stalo, v meste, v ktorom žijem, na trase, ktorú som chodila každý deň 😅 bola som strašne unavená a bolo hnusné počasie, tak nejak som sadla na prvé čo prišlo, vôbec som si neuvedomila, že na tej zastávke chodia aj iné autobusy 😅 a tiež mi trvalo hodnú dobu, kým som si to uvedomila, lebo som bola zapozeraná do mobilu 😅
Ale keby sa mi to dialo opakovane, tak by som za tým hľadala asi nejaký problém, no ani neviem poriadne poradiť, že kde začať... Ale mne výrazne znižuje pozornosť, keď držím mobil v ruke, niečo čítam alebo som započúvaná do podcastu - nie je to aj tvoj prípad? napr. Mne sa tak podarilo viackrát sa pár zastaviek previesť alebo sa mi raz stalo, že som si nevšimla, že môj autobus prišiel a nechala som ho odísť 😅😅 celkovo odvtedy eliminujem scrollovanie sociálnych sietí, lebo mi to očividne neprospieva 😊
Jediné čo mi potom napadá je pristupovať ku tomu vedome a fakt nad tým vedome rozmýšľať.. myslím, že pri nastupovaní, keď prichádza autobus je čas sa samej seba spýtať - Kam idem? Akým číslom? Je toto môj autobus?
treba si davat vacsi pozor. mne sa to stalo, ked chodil vecer vzdy moj bus o pol desiatej. ine cislo po nom chodilo dve minuty - o com som nevedela, lebo v tom case som tam uz nebola. a raz moj bus meskal a o dve minuty prislo to ine cislo a automaticky som nastupila.
teraz sa mi asi dvakrat stalo, ze som nastupila zle, ale to preto, ze menili v celom meste linky a chodia inymi trasami. ked teraz pride bus na zastavku, vzdy si pozriem na jeho tabuli, kadial ide, aby som sa neodviezla zle.
a u nas napriklad chodia linky nie vzdy po tej istej trase, nestaci si pozriet cislo. niektore chodia napriklad v case, kedy sa konci vo fabrikach cez fabriku, takze trasa sa meni a obidu napriklad centrum mesta.
parkrat som bola taka zamyslena, ze som nastupila zle, ale vacsinou som sa uvedomila vcelku vcas, a ano, citila som sa ako debil :D
Zasla by som cim skor k lekarovi, bez srandy. Mozno je to len nepozornost, ale pokial sa to stava viackrat, toboz ked si to uvedomis az neskor, medzitym akoby nie si pri zmysloch? Moze to byt priznakom aj vaznej choroby, napriklad zacinajuca demencia (su dokazane pripady aj vo veku 30+) alebo ine neurologicke poruchy. Cim skor to treba zacat riesit
@viestta taky tak🤣
Ja som sa tak za viezla s deťmi v pondelok. Pozrela som číslo MHD a keďže som volala s maminou, nepozrela som si že ide od nemocnice na konečnú, tiež my to došlo až po pár zastávkach. Ešte že máme lístky zadarmo 😀
Stalo sa mi to raz, keď silno pršalo,nastúpola som do prvej, čo zastavila, ale došlo mi to hneď v prvej zakrúte..asi ak sa to stáva pravidelne, si roztržitá a dáko by si to mala riešiť,vravieť si zakaždým,dvakrát kuknem číslo, tak nastúpim
Nie, nestáva.