Ahojte baby, chcem sa vas spytat, stava sa niektorej z vas ze vam zacne len tak od seba hrat nejaka pesnicka v hlave, a strieda sa to, zachvilu zas dalsia a dalsia kolom dokola, niekedy si len tak pohmmkavam ked nemam co robit...najhorsie je na tom ze sa mi to stava skoro kazdy den, a teraz neviem ci som si to zacala len moc vsimat alebo mi to naozaj zacina liezt na nervy....mate niektora s tym skusenosti? Alebo len ja som nejaka divna?
@ella_price takze v praxi to znamena nieco take ze ked sa napriklad nudim alebo nemam co na praci tak mi zacnu hrat pesnicky? Lebo vacsinou sa mi to stava prave vtedy
Áno, môže sa to stať. Môj manžel neznáša jednu pieseň v seriály a len tak mu začne hrať počas dňa ako naschvál 😀 Neboj, len sa na to moc zameriavaš. Nejedná sa o žiadnu poruchu ani nič podobné.
@ella_price ja si to tiez myslim ze som si to zacala len prilis vsimat a ztoho som taka nervozna 😑😊 ale dakujem ti za objasnenie situacie, aspon mam pokoj na dusi ked viem ze sa to nedeje len mne
raz vraveli v 1 relacii, ak sa clovek takto zasekne a v kuse sa mu prehrava melodia v hlave, pohmkava si , az ho to otravuje, ci vycerpava, tak nech si da zuvacku- zutie to pomaha neutralizovat , tazko sa synchronizuju obidve tie veci naraz asi to riadi rovnaka cast mozgu- ci to je pravda neviem.
Prave hraju vaaaaaj em ciii eeeej
Prajem vesely večer 🙂
Mne hra paci pac a Spievankovo 😁 ver mi nikto na svete nechce viac aby sa to skoncilo ako ja... Mne to aj v noci ide
Este existuje aj taka rada skusit si tu pesnicku ukoncit - vypočuť, zaspievať az do konca a potom si to mozog vie odfjaknut ako ukoncene.
@janewithane lenze mne sa tie pesnicky dost striedaju, su to vacsinou anglicke...a ja kedze neviem po anglicky tak je to nemozne 😊
No toto mam bezne... Najhorsia je sceeina "mi pa zuzuzu" 😂🤦🏻♀️ to ked nejak ma napadne, pol dna tl budem mat v hlave 😂🤦🏻♀️
Mam to neustale. Akonahle nie je mozog zaujaty niecim vyznamnym, zacne sa mi prehravat nejaka piesen. Co je podstatna cast dna. dna.
@ruzasipova toto je presne problem ktory mam aj ja, ze ked nieco robim a som niecim zaujata tak v pohode, akonahle nie tak vacsinou mi tiez zacne vyzvanat 😊
Ahojik🙂. Ja som počula na toto taký recept, že si máš ten úsek pesničky, čo ti ide v hlave zaspievať- odzadu👍😉. Napríklad: Nie sme zlí........: ÍLZ EMS EIN... Je to smiešne, ale ževraj to zaberá 👍. Kľudne si to napíš na papier a zaspievaj kúsok odzadu. Potom daj vedieť, či to funguje aj na teba 😉. Držím päste!
@simca06022011 presne viem co myslíš. 😂😂
Počula som, že vtedy pomáha jediné - pesničku "dospievať". Akože dat jej "koniec".
si zaočkovaná? Tak tu to máš! Si začipovaná a hrá ti youtube do uší !!!
Samozrejme, žartujem, ale očakávam tu takéto odpovede. 😎
Myslím ale že je to tým, že na to viac upriamuješ pozornosť. Mne hučia piesne alebo v skladby v hlave celý život, hudbu milujem, ak ti to ide na nervy, začni žuť žuvačku, vraj to pomáha.
@veronikaa1998 to som rada, lebo mam tam tolko preklepov, ze aj ja mam problem to precitat :D dcerina tam mala byt... :D inak ona mi to slecna chodi naschval vyspevovat, ked som vytocena... a potom sa raduje, ked jej pekne podakujem
Gigi D'Agostino- Lamour Troujours
Anglicky sa tomu hovorí Ušné červy a tvoj mozog sa len snaží vyplniť medzeru v sluchovej kôre. Keď ti teda hrá nejaká pieseň neustále dookola, mozog prenáša tieto informácie do akejsi slučky v systéme krátkodobej pamäte-