Ahojte, na buduci tyzden mam bakalarske statnice z politologie. Chcem pekne poprosit ak mi viete poradit ako presne prebiehaju, na co si dat pozor, comu sa vyvarovat... Beriem vsetky rady. Mooooc dakujem 🙂
Ahoj Sisaha, dakujem za podporu. Ja som bohuzial velka tremistka a tak neviem ako to prezijem. Tak rada by som to spravila, ale neverim si ...
@bevab ja som tiez tremistka a bolo to na mne vidiet. Ale kedze mam uz 2 statnic za sebou (aj Bc, aj Mgr) tak viem, co maju skusajuci radi a co nie. Prave preto, ze mozes mat pred sebou papier, kde budes mat v bodoch napisane o com bola tvoja praca, bude ta to drzat, aby si neodbocila od temy. Nacvic si obhajobu pred zrkadlom a potom pred niekym z rodinnych prislusnikov. neboj zvladnes to 🙂
otazka bola ohladom statnic, nie ako prebieha obhajoba, nie kazda skola to ma v ten isty den
Ja som na UKF v Nitre a budeme mat vsetko spolu t.j. obhajobu aj otazky 😒
Ano preco ?
Ahojte. Obnovujem diskusiu. Je tu niekto kto isiel statnicovat posledny ? To realne prebiehalo ? Ked nevedel zacat hned ho zrusili na zaciatku ci ? Ja idem tento piatok a budem posledna ....bojim bojim nic neviem ...
☹
naozaj vobec nikto ?
@bevab aj ja som išla posledná, a 4xA... a mala som podobné cítenie a strašnú hystériu že nič neviem...ale akonáhle vytiahneš otázky všetko sa Ti v mysli znovu objaví...mňa rušilo to, čo ostatný hovorili...tak miatlo...
komisia navrhla, aby predposledná, ktorá zodpovedala zostala prítomná. Išlo to rýchlo, prípravu som mala na dvoch papieroch, ani mi to nedali celé prečítať...
Ako ste sa vy pripravovali na štátnice? Ja stále uvažujem nad tým, ako veľmi sa potrebujem učiť. Láka ma dať si napísať napríklad diplomovku sem http://www.vsprace.sk/diplomove-prace alebo sem http://www.diplomovky-bakalarky.eu/
Skúšali ste niečo podobné?
@bevab 🙂 v prvom rade, treba nechat stres za dverami. Prist oblecena pekne, nie vyzyvavo, usmievat sa, pozerat sa do oci kazdemu z komisie. Pred sebou mozes mat na obhajobe v bodoch napisane o co je tvoja bakalarska praca. Hovor strucne, vystizne. na zaciatku sa predstav, povedz o com je praca, co si skumala, k comu si prisla, aky je zaver. na konci obhajoby sa podakuj skolitelovi a oponentovi za to, ze ti venovali svoj cas. Co sa tyka samotnych statnic, vytiahnes si otazky, mas nejaky cas na pripravu a potom hovoris k tomu co si si vytiahla. Drzim palce.