Starý kocúr

22. nov 2023

Vie niekto poradiť? Má sa dávať starému cca9r. kocúrovi iná strava, keď má už iba pár zubov. Granulky odmieta. Ešte dodám....Nie je izbový.

maria1989
22. nov 2023

9 rocny kocur nie je taky stary. Granule macky zjedia aj bez zubov, ale ak nechce, kvalitne konzervy alebo pomlete ci nadrobno narezane surove premrazene maso.

deti95060810
22. nov 2023

my nášmu nedávame ani len granule... tiež má kto vie koľko rokov min. 7, ešte chytá myši.... Mačka sa aj sama o seba postará - najmä tá vonkajšia.

colsami
22. nov 2023

Ak nema zuby, kludne konzervy alebo kapsicka. 9r ale vobec nieje na macku tak vela takze... Ak navyse nie je bytovy, poradil by si tak ci tak s granulkami, predpokladam ze zadne stolicky ma 🙂

liusa82
22. nov 2023

a to kde má všetky zuby? je ešte dosť mladý aby nemal zuby.My sme mali mačku skoro 19 či 20 rokov a mala komplet celý chrup.Jeden jediný zub mala iba nalomený

daniela2202
22. nov 2023

A vyzerá asi takto?

madeline1
22. nov 2023

Chuda 🥹😪, ako to ze nema zuby?to ako co ste mu davala zrat? Bezne zvieratu vydrzia zuby cely zivot, ak zerie sladke nicia sa, ale ak nema niektore zuby vobec, to je nasledok zlej starostlivosti. Ak by ste mu davali vhodnu stravu a pravidelne chodili k zverolekarovi toto by sa nestalo. Mohol mat aj paradontozu. S nim chod okamzite k zverolekarovi, on ti da rady, nie konik. Potrebuje zdravotnu starostlivost.

autor
23. nov 2023

@madeline1 je to vonkajší kocúr zdedený po predchádzajúcom majeteľovi nášho domu. Je je izbový, nie je kastrovaný. Taký . obyčajný dedinsky. Dnu nechodí, dcéra aj ja máme alergiu. Sem tam odíde a a nepríde niekoľko týždňov, stalo sa že sme ho nevideli aj 3mesiace.Až donedávna lovil myši v pivnici. Nejak chytať či mojkať nenechá.

madeline1
23. nov 2023

Tak to by ste ho mali v prvom rade dat zaockovat a osetrit tie zuby, ak je uz vas, zdedeny. ved to nie je normalne, aby bol tak zanedbany.

autor
23. nov 2023

@madeline1 ok, vás názor...ako som písala len tak chytiť sa nenechá

h2
23. nov 2023

Mám 9 a pol ročnú mačku, ale ona zuby má. Dávam najčastejšie konzervu pre mačky a surové mäso, alebo vnútornosti. Sem tam aj granule, ale tie nie sú príliš obľúbené.

sense
23. nov 2023

My máme 3, 5jrocnu, adoptovanu Teraz mala ošetrenie a prišla o polku zubov, odvtedy je len surové mäso alebo kapsicky.

sense
23. nov 2023

@madeline1 zuby nemusí mať preto ze mohol byť otrhnuty od matky a nemal zivyny z materského mlieka. Bežné u zvierat vyrastajú ich na ulici o ktoré sa nikto nestaral. A potom už ani zubný veterinár neurobí zázraky, môže len pomôcť nech sa infekcia nerozsiri ale zviera o zuby prísť môže

autor
23. nov 2023

Tak to som našla na Wikipédii, teoreticky by ten kocúr ani nemal žit

madeline1
23. nov 2023

@sense ale musi ho to boliet :( plus tie infekcie, zapalene dasna...autorka by sa onho mala postarat

sense
23. nov 2023

@madeline1 neviem koľko ich to boli resp našu bolelo ale odvtedy neje granule. Ak sa nedá kocúr chytiť tak ťažko mu pomôžu, keďže potom mu budú musieť dávať aj atb, plus je to dosť drahý špás. Robí sa to pod narkoziu. Samozrejme sa môžeš ako majiteľ rozhodnúť ci to dáš vytrhnúť alebo co sa dá zachrániť zachránis. Od toho sa odvíja aj cena. My nežijeme na svk ale teda prvotný odhad bol medzi 400-1200e.pre niekoho mesačný plat

h2
23. nov 2023

Prečo by nemal žiť? Vieš, čo znamená priemerne? Veľa vonku žijúcich mačiek zahynie v mladom veku, lebo ich napríklad zrazí auto. Keď máš dvoch kocúrov, z ktorých jeden umrie vo veku 1 rok a druhý vo veku 15 rokov, tak ich priemerný vek dožitia je 8 rokov. To neznamená, že ten 15 ročný žije extrémne dlho. Tí vonkajší kocúri nezomierajú vo veku 7-8 rokov na starobu.

mk1111111111
23. nov 2023

Daj maso, alebo konzervu, kapsicku. Nasa tiez nema par zubov, ma 8 rokov a nepimohlo, ani ze byva dnu, zuby jej vybrali u veterinara. To je ako u ludi, jeden ma dobre a druhy zle zuby. Tiez je nakrajane surove maso, kapicky a k tomu lahko rozkusatelne granulky.

kikazoe
23. nov 2023

v DM majú pod ich značkou paštéty pre staršie mačky.... majú dosť dobré zloženie, nestoja veľa a skoro všetky mačky ich ľúbia. ja ich kupujem pre vonkajšie mačky čo krmim, sem tam dám aj tým naším bytovým ( keď už nevedia od dobroty čo by žrali : ) )