Starostlivosť o surfínie a muškáty

anii18
23. máj 2023

Dobry den,chcem sa spytat, ako casto zalievat muskaty a surfinie v nie samozavlazovacich kvetinacoch (mam obycajne hrantiky) a bez drenaze (pod substrat som nedavala kamienky). Pokial je na vrchu poda sucha,ale hlbsie vlhka,je to potrebne? Bojim sa zahnivania korenov. Zaroven odstranujem odkvitnute kvietky. Ked je surfinia povadnuta,samozrejme polejem. Ak napr zltnu listy muskatom, snazim sa neliat velmi.
Rozmyslam este,ze opat presadim kvietky len kvoli spominanej drenazi,aby som ju tam mala lebo ak pride burka napr, mam ich na nekrytej terase.
Vdaka za rady 🙂

diaalex
23. máj 2023

@anii18 ja mám muškáty tyrolské a teda polievam každý deň, sú uložené na východ a hnojím tekutým hnojivom 1x týždenne

nelca84
23. máj 2023

@anii18 ja mavam muskaty kazdy rok na balkonovom zabradli. V horucich dnoch polievam kazdy vecer. Drenaz som nikdy neriesila, muskaty su nenarocne. Ked ich burka preleje, necham ich tak, casom to preschne. Nikdy sa im nic nestalo. Hnojim raz za tyzden. Niekedy za dva, ked zabudnem.

hradnapani
23. máj 2023

zavisi aj na ktoru stranu mas terasu. Ja mam balkon na JZ, takze v case tych najvacsich horucav polievam rano aj vecer. Inak len raz denne. Ak maju muskaty vela vody, oni sa ozvu. Je to nenarocna rastlina, netreba ju nejako specialne sledovat.

anii18
autor
24. máj 2023

@hradnapani tiez mam na juhozapad terasu 🙂