Ahojte prosím vás potrebujem poradiť
S priateľom máme spolu dieťa (ročného chlapčeka). Už to medzi nami nefunguje .. keď sa pohadame my vulgárne nadáva,nadáva na moju rodinu(rodičoch)..proste uráža jak sa len dá. Chcela by som od neho odísť ale bojím sa kvôli malému . Lebo mi stále hovorí že malého by mi nenechal že by vyhral súd lebo mám len rodicak a stoho si platím svoje veci a že mi nič nezostáva. Som zúfalá neviem čo robiť. O malého sa vzorne starám všetko tak ako má bit. Samozrejme malý ho ľúbi aj mu povie tata a všetko..
Nechcem prísť o malého . On má už proste psychicky ničí denno denne urážky ,hádky ,nadávky a neviem čo .. čo mám robiť ? Získal by malého keď mám len rodicak a ostane mi len pár € ?
@pribinak ja som už s tohto zúfalá...denno denne má niečím atakuje nadáva na moju rodinu ,namna ..bývame sami v prenájme že všetko platí on všetko tu je jeho ,nábytok je jeho ..a že keď odídem a zoberiem malého že má nájde a rozbije mi nos..
@dadinka1311 už vidím ako ostane s ním na rodicaku a bude mu vymieňať plienky.
Máš kam ísť? Rodičia ti pomôžu?
Dohodni sa s rodičmi nech tá presťahujú a chod na políciu že sa ti vyhráža.
@pribinak mám rodičov. Oni by ma zobrali hneď . Ja mám aj odfotené všetky správy ako čo mi písal aj v minulosti aj teraz .. aj natočené videá ako sa rozpráva..len proste nemám odvahu lebo sa bojím ☹..on že keď pôjdem k mojim rodičom zavolá sociálku ako keby moji rodičia boli nejaké svine alebo ja neviem kokos..
@dadinka1311 to je úplne super že ti rodičia pomôžu. Kopec báb nemá podporu rodiny.
Pošli im tie smsky, či nahrávky, aby ti nevzal mobil alebo tak.
Keď bude v práci, nech po teba a dieťa prídu.
A nech príde aj sociálka. Veď aspoň uvidia že dieťa má u tvojich rodičov dobre podmienky a je on dobre postarané. Ukazes im aj tie smsky
@pribinak nemám odvahu volať sociálku proste ja nechcem aby mali prišiel celkovo o rodičoch..ale budem zo tak musieť asi spraviť lebo už sa takto trápim dlho . Mobil mi nevezme mám zaheslovane...ja mám auto mám vodičák ale bojím sa toho keď odídem čo nastane bojím sa že ma bude nejak atakovať bojím sa že prídem o malého a to by som fakt neprežila :'(
@dadinka1311 prečo by si mala prísť o malého? Pijes? Fetujes? Máš nejakú ťažkú psychiatrickú diagnózu? Je dieťa podľa pediatricky zanedbane? Bijes ho? Má modriny?
Jednoducho tá manipuluje a ty mu to veríš.
@pribinak nie som úplne normálna žena starám sa 24/7
..o malého je super postarané , doktorke volám aj za každú blbosť takže s tejto stránky sa nebojím len s priatelovej strany sa bojím čo nastane..viem že malý ho ľúbi ale ja už nevládzem
@viestta viem že on malého ľúbi a malému by neublížil...on vie ubližovať len mne. Robím / robila s všetko preto aby sme boli dokonalá rodina .. denno denne poriadky ,varila prala proste všetko tak ako má bit ale žiadna vďaka ale takéto atakovanie...on mi povie že on pôjde na materskú s malým a ja môžem ísť aj do pi...... Že on bude mať peknu materskú..(no možno tak pol roka )..ah som nadne ..denno denne rozmýšľam čo mám spraviť . A hlavne aby som dostala odvahu
@dadinka1311 kde to mám ísť riešiť? Ako začať?. Najprv ísť na sociálku alebo na nejaký úrad či?
@dadinka1311 máš dôkazy, to je tvoja výhoda
@dadinka1311 najskôr odidi a až potom chod na políciu a socialku
@pribinak mám dokaze..možno má aj on niečo namna keď ma vytočil keď som nadávala :'(. Ale proste som výbušná v tomto keď niekto atakuje na moju rodinu .
najskor na socialku, poziadat o zverenie maleho do svojej starostlivosti. uradnicky ti tam poradia, co a ako.
@deedol mám s toho strach celého :'(☹
To čo zažívam posledné dni je neopísateľné. Ten strach ten pocit že by namna niečo vytiahol alebo si vymyslel aby som nemala ja malého:'(.
Jeho rodina je tiež prefikina bojím sa aj s tej stránky čo by bolo.
@dadinka1311 keď nie si alkoholička, nie si na drogách, o tvoje dieťa je postarané, nie je dôvod, aby ti ho zobrali. Budeš mať RP, prídavky, alimenty a nikde nie je napísané, že musíš byť s dieťaťom doma tri roky. V drvivej väčšine prípadov, keď sa muž vyhráža žene, že jej nedá dieťa, že jej ho zoberie, tak veľmi skoro po rozvode stratí oň záujem a ani ho nenavštevuje v dohodnutom čase. Vyhráža sa ti preto, lebo vie, že máš strach. Bolo by dobré, keby si sa obrátila na nejakú linku pre týrané ženy, neviem ti dať link, verím, že niekto pomôže. Drž sa
Ahojte baby . Každej jednej ktorá mi komentovala aby som sa chcela veľmi pekne poďakovať za informácie za podržanie veľmi si to vážim..nie som si volala na sociálku a tie najdôležitejšie veci som si zistila 🙂 tak nemusím sa ničoho báť tak teda dúfam 🙏🏼🙂
@dadinka1311 nemusíš sa báť, aj keď vyhrážať sa ti určite ešte bude, postupuj opatrne, nehovor mu v žiadnom prípade o tvojich plánoch, veľmi ti držím palce
To že máš rodicak nie je žiadny problém. Ešte máš nárok na výživné pre dieťa a možno aj pre seba.
Problém je, že sa necháš takto vydierať a manipulovať.