Starého psa novým trikom (ne)naučíš

mamamasama
17. jún 2021

Zdravím, Vzali sme si staršieho útulkáča. Je zlatý, rozumie si s deťmi, no nemá žiadne hygienické návyky. Ako ho naučím pýtať sa von? Dnu všetko značkuje. Aj keď je na dvore celý deň, akonáhle pribehne dnu, hneď dvíha labky a ideš. Prosím poradte čo s tým.
Vďaka

bloger
17. jún 2021

Ak ho chcete mať v dome tak musíš s tým počítať dať nejaké handry alebo niečo to je normálne ale práve kvôli tým deťom by bolo najlepšie ak sa dá aby bol vonku lebo im to môže škodiť zdravotne

mamamasama
autor
17. jún 2021

@bloger ked on je mix yorksira a neviem coho.. proste male plemeno.. nie vhodne na pobyt na dvore.. takze ho nenaucim pytat sa? vsade musim mat handry?

qwerty81
17. jún 2021

@bloger detom moze pritomnost psa skodit zdravotne?? fíha, to mi je novinka 😲 😂 zjavne si odbornik, tak nas pouč...

pribinak
17. jún 2021

@mamamasama aj takýto maly psík môže byt vonku.

qwerty81
17. jún 2021

@mamamasama ziadne handry, musi sa naucit, co je von a co dnu. ked sa nazerie, hned ho zober von, ked urobi co ma, treba pochvalit, dat pamlsok. to iste, ked sa zobudi, hned von, aj po hre... nebude to ovladat za jeden den, ale casom to pochopi. hlavne trpezlivost. ked cikne doma, tak hned pokarhat, ale nebiť.

bloger
17. jún 2021

@mamamasama jáj tak potom okej ale bolo by dobré zo začiatku kým sa naučí pozriem o tom niečo a dám ti vedieť ako by si ho to mohla naučiť
@qwerty81 to si nemyslím len ja opýtaj sa akéhokoľvek lekára povie ti to isté deti môžu mať s toho alergie

qwerty81
17. jún 2021

@bloger tak neviem s akymi lekarmi rozpravas ty, ale ja viem prave od lekarov, ze je dobre ked deti vyrastaju so psami (zvieratami). buduje im to imunitu, prospieva psychike, uci zodpovednosti atd. samozrejme ak to dieta nema prave alergiu na psie chlpy. "najlepsie" je deti drzat v "bubline" a potom sa strasne cudujeme, ze su nachylne na vsetko, ze maju alergie, exemy a hned su chore, ked ich ofukne vanok.

janulik2008
17. jún 2021

@bloger alergia z toho ze zviera je vnútri?
Ja si psíkmi vnútri nesúhlasím sama mám psa vonku ale malá žije s ehm 3ma mačkami doma a žeby jej to škodili zdravotné sa mi nezdá 😀😀😀. Teda okrem toho ze huncútstva vymýšľajú spolu 🤣🤣🤣bežne jej kocúr spí pri hlave

bloger
17. jún 2021

@janulik2008 pozri to je tvoja vec ja mám na to iný názor ale rád sa nechám poučiť

loginexistuje
17. jún 2021

da sa to vyriesit plienkou pre psa

erika212
17. jún 2021

Naučí sa, len to chce veľa trpezlivosti. Nemnechavaj mu žiadne handry ani podložky. Bude mať v tom chaos. Ráno hneď ako prvé ho daj von vycurat, po jedle to isté, pri hre a blazneni tiez. Po každom výčurani vonku pochvala, pamlsomk, hlavne aby sa na čuranie vonku tešil. Tiež sme si tým prešli a naučili sme našu utulkacku na venčenie. Bude to chcieť čas ale určite to nevzdávaj. Lebo horšie pre teba, keď budeš pár nasledujúcich rokov stále vytierat cikanicu v byte 😉

elementissa
17. jún 2021

@bloger praveze deti nemaju ziadne alergie, ked vyrastaju so zvieratkami. A navyse si buduju uplne iny vztah k zivym tvorom a k svojmu okoliu. Mat doma (nie na dvore), doma zviera, je pre kazde dieta iba prinosom

erickatt
17. jún 2021

@mamamasama naucis. Na FB je skupina vycvik psa. Tam ti poradia. Skusim kuk link a poslat ti

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
17. jún 2021

@mamamasama mohla by si skúsiť robiť to tak že ak ho prichytíš, že robí potrebu na nevhodnom mieste treba povedať napríklad fuj a odviesť ho tam kde môže vykonať potrebu netrestať ho samozrejme za to najlepšie urobíš ak ho budeš častejšie brávať von aby mal možnosť vykonať si potrebu tam jedine takto sa to môže naučiť veľa šťastia

zanetakovacsova
17. jún 2021

@mamamasama my sme kúpili podložky a snažili sme sa dozerať na to aby chodil tam. V obchode pre zvieratká majú aj také kvapky čo mu čuch budú ťahať tam na podložku. Ale niekedy cikal aj inde potrebuje to čas... Teraz sa náš už pýta sám od seba.

chicca555
17. jún 2021

aky je stary? je kastrovany?...
Vsetko sa da naucit, aj ked niektore mensie plemena a psy (nie fenky) maju tendencie doma znackovat, treba ho dlhsie vonku vencit nech si oznackuje rajon tam a vzdy chvalit, a ak by chcel doma oznackovat, tak pokarhat, zvysit hlas, nech si to spoji s neziaducou cinnostou... niekedy je to beh na dlhsie trate, ale treba byt dosledny 🙂 drzim prsty

nataly285
17. jún 2021

Možno si len značkuje nové prostredie, skúsila by som ho mať čo najviac vnútri, aby sa to naučil robiť opačne. Že vnútri je domov, kde to pozná, nemá si prečo značiť a vonku nech ciká koľko chce. Samozrejme keď sa doma stane nehoda, slovne pokarhať (fuj). Ešte by mohla pomôcť kastrácia, skúste sa spýtať veterinára, ten vám najlepšie poradí. Určite sa dá aj starší psík naučiť. Oveľa "náročnejšie" veci sa dajú naučiť. Alebo sa poraďte priamo s cvičiskom...

mofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leuchtturm
18. jún 2021

najdi si nejaky povel na vykonanie potreby, odsleduj si psa vonku, ked sa chysta vykonat potrebu, daj mu povel a odmenu. Toto opakuj, kym sa to nauci.