Ahojte. Už pol roka sa trapim suchym drazdivym kašlom. Prešla som si roznymi vysetreniami, od plucneho,cez alergologičku a teraz po novom aj krčného. Bola som aj na rtg pluc, odbere krvi, všetko v poriadku, dostala som aj antibiotika (augmentin), nezabralo. U alergologicky sa nič nenašlo. Teraz mi robili vyter z mandli a endoskopiu hrdla a nosa. Vraj aj to je negativne. Vysledky mam u seba ale tam čitam,že nalez ojedinely staphylococcus aureus a alfahemolytické streptokoky. Doktorka mi na to nedala nič, vraj tam bacil nie je a to čo sa našlo nie je príčinou mojho kašlu. Dostala som dalšie doporučenie od nej k endokrinologovi + gastroenterologovi(vraj to može byť reflux). Ja už neviem teda. Stale premyslam nad tym,prečo mi na to krčna nič nedala a tvrdí že na to antibiotika netreba. ma niekto s tym skusenosti? je spravne ako postupovala doktorka? dakujeem moc
Poslala ma *
Drazdivy kasel moze sposobovat aj dlhdoby stres, pri ktorom klesa imunita. Ja by som este vyskusala esencialne oleje napr. Oreganovy (zjest), tymianovy inhalovat (je aj tymianova mast -potierat si hrud), levandulovy - inhalovat vecer na uvolnenie. Je to len navrh.
Pripadne sa doma treba popozerat aj po zdroji, kt. Moze sposobovat kasel, ako napr. Skryta Plesen ( napr. Za skrinou). Ta alergologicka ti robila testy na ruke?
@katharines ano na ruke. Alergicka som nikdy nebola,ale clovek aby vylucil aj to,tak som sa bola dat testovat na vsetko mozne,aj plesen,prach,roztoce,zvierata,skratka bolo toho vela. Ja kaslem vsade,ci doma,vonku,takze plesen to nebude. Ale dakujem za navrhy,skusim niektory vyskusat.
🙂, super diskusia, ja sa tiež idem dat vyšetrit na alergologii, lebo ja sa trapim s bielymi čapmi na krčnych mandliach, ,a vyter z hrdla vyšiel dobre, že nemam žiadny bacil , ale idem trvat aj u obvodneho odber krvi, je to proste otras, lebo trapim sa viac ako dva mesiace,a neurobil uplne nič, naše zdravotnictvo je hotova pohroma.
@tomasko9 biele loziska na mandliach moze byt uz vytekajuci hnis. Na krcnom by bolo dobre, aby to doktorka povytlacala a potrela jodovou tinkturou. Potom kloktat propolisom, ak nie je alergia na vcelie produkty a pit oreganovy olej (2 kvapky do vody alebo oleja).
ked som bola na krčnom, najprv u jednej doktorky, ta mi nevidela nič, a nevedela mi pomôct, vyter som mala v poriadku, tak potom som išla ku druhemu lekarovi, ten vedel hned, aj mi to vybral, aj ukazal, ale či mi to potrel aj tym jodom?? to veru neviem, dal mi bio gaya take na cmulanie, po tyždni som mala dalši vyter aj ten bol v poriadku, a napisal že mam kloktat peroxid vodika 3percetny, ,ale ani ten nezaberal.
@tomasko9 no ak je vela hnisu, treba to vytlacit opakovane. Mne to doktorka robila a potom dala ten jod (fakt hnusne), ale pomohlo 😉. Biogaia su probiotika. To je fajn ako prevencia.
@angel987 Ahoj, čo Ti nakoniec pomohlo na ten kašeľ? Dcérka to už má rok a pol, bola na výber mandlí a nič... na reflux ju ešte netestovali
alfa hem.strept...su bezna ustna flora aj ked su premnozene a aureus je v malom mnozstve tiez bezna flora..takze Dr robi spravne. Probelm je betahemolyticky streptokok alebo vyrazne premnozeny aureus. Pricnou kasla moze byt ak skryty reflux..kyselina drazdi dych cesty a clovek ma casto infekty,alebo dlhodobe kasle. Palenie zahy byt nemusi.-aha vidim ze pises o refluxe..tak to treba vysetrit.