Stalo sa vám, že ste začali komoliť slová?

8. okt 2020

Baby idem si k vam pre radu. Stalo sa vam alebo niekomu vo vašom okoli, ze z nicoho nic zacal komoliť slova?????? Mne to povedal dnes muz,ze včera vecer som tak komolila no som z toho mimo. Mám 28 rokov.

limetka69
8. okt 2020

a to ti povedal muz? a ty si samu seba nepocula, alebo ako?

jankasamulko
8. okt 2020

No zalezi na tom ako to prebiehalo, ci to bolo chvilkove, ako si sa citila, ci si to pamatas a tak. Napriklad mojmu synovi sa tak prejavuju pravdepodobne epilepticke zachvaty. Na par sekund komoli slova alebo rozprava od veci hoco. Podla toho co potom hovori ked to prejde vie ze sa mu to deje, nevie to ovladat a boli ho hlava. Trva to chvilu, kym to prejde. Ale to by si asi vedela rozlisit

autor
8. okt 2020

@limetka69 ja som o tom vobec nevedela.
@jankasamulko nepamätám si to :(

miskaska
8. okt 2020

Tak ja by som sedela už u doktorky. Mohla si prekonať porážku. Tam je včasný zásah lekára veľmi dôležitý.

limetka69
8. okt 2020

och, tak to je cudne, asi by soom zavolala obvodnemu lekarovi, ze co on na to

pribinak
8. okt 2020

Nemala si migrénu?

Asi by som sa objednala doktorke. Toto nie je sranda

siimonella
8. okt 2020

toto ma zaujima. tiez sa mi to stalo uz asi 2x. mylila som sa velmi, plietla slova, nevedela som povedat vetu bez chyby

stanulienkat
8. okt 2020

Ja na materskej bezne+materska demencia do toho. Strasne sa mi zuzila slovna zasoba.😄

autor
8. okt 2020

Ďakujem baby, zavolám obvodnej čo mi povie.
Ešte ma napadlo, že asi dva týždne som dosť vyčerpaná, od rána do večera fungujem bez prestania......

anjelicek26
8. okt 2020

Cokolvek, kludne fakt aj mala porazka, treba k lekarovi (nesoferovat sama!)

autor
8. okt 2020

@anjelicek26 dakujem ti velmi ✔️

simsalabim
8. okt 2020

Urcite k lekarovi. Moze to byt vselico. Ja to napriklad mavam ako predzvest migreny spolu s aurou. ja si to vsak uvedomujem a hoci sa velmi sustredim, nedokazem povedat to, co chcem. U mna to ale trva kratko, maximalne 20minut. Vtedy vsak najradsej niekde zaleziem, kym opat dokazem normalne rozpravat (a samozrejme, uzijem liek, nech sa mi nerozbehne zachvat).

lilitela
8. okt 2020

@stanulienkat Taku lahsiu formu aj ja, dokonca dodnes, 4,5 r po porode, skor tazko sa mi vyjadruje, nechce mi slovo vyliezt z ust, ale som si toho plne vedoma, toto bude asi ine, ked sa sama nepocula, mozog bol niekde mimo.

andreakg
8. okt 2020

Ja len poviem príklad z môjho okolia,svokor tak komolil slová,tiež si to vôbec neuvedomoval, bohužiaľ mu zistili nádor na mozgu, určite by si sa mala dať hneď vyšetriť.

tigev
8. okt 2020

ja tak komolim slova, ked som total total prepracovana.. ze nieco poviem a ten druhy mi vobec nerozumie.. ale to je stav ze nedokazem povedat ani jedno slovo suvisle.. ked sa mi to stalo prvy krat, tak som plakala, som nevedela preco to.. a teraz ked sa mi to stane, tak len naznacim ze nemozem rozpravat. ostatny uz vedia, ze sa ma nemaju pytat.. 30 minut si oddychnem a uz to prejde... a davam sa pozor na tu prepracovanost

mila23
8. okt 2020

Inak, toto badam u seba tiez. Akokeby som nevedela niekedy najst spravne slova...ked som bola na materskej, tak som myslela,ze materska demencia, ale uz robim dlho a stale sa mi to deje.....
akoze aj pri pisani sa mi stava,ze pismenka poprehadzujem,ale tak neviem ci to je tym,ze sa ponahlam.....
ani ma nenapadlo ist s tym k doktorke.....ale asi by som mala...len ako poznam nase zdravotvictvo, tak mi povedai od stola ze to nic nie je....

radkaradix
8. okt 2020

stalo sa to svokre, mala velke zdr. problemy, uz nie je medzi nami.. urcite chod k lekarovi..

komir63
8. okt 2020

Nábeh na mozgovú porážku? Asi by som ihneď letel k lekárovi.

ivana247
8. okt 2020

Casto sa to stava z nedokrvenia ( ako pri porazke, ci inej pricine) alebo ciastocneho nedokrvenia casti mozgu (napr ako pri migrene, tetanickom syndrome), caste aj pri dlhodobom strese, unave a vycerpani, treba vyhladat lekara a vylucit rozne priciny a tym predchadzat zdravotnym komplikaciam a nasledne sa bud liecit ci robit rezimove opatrenia (oddych, viac spanku, viac tekutin...)

bagre
8. okt 2020

ak si to nepamätáš, tak to rieš s lekárom.
mne sa to sem tam stane, ale som si toho plne vedomá a to sú také dni "blbec"

thoughtfulweirdo
8. okt 2020

Moj otec komolil slova pri nadore na mozgu. Samozrejme to je len jedna moznost z mnohych a je velmi malo pravdepodobna, ale je viac nez pravdepodobne, ze problem bude v mozgu a urcite to treba riesit. Drzim palce, aby to nebolo nic vazne

simca06022011
8. okt 2020

Tak tu je viac moznosti, od unavy az po chorobu. Zaujimave ze si to nepamatas, co konkretne, ako kedy.. ci si bola spomalena, aelbo si trepala dve na tri, alebo si ani nevedela riadne vyslovovat atd...

peony13
8. okt 2020

Moja sestra ked ide mat pred epi zachvstom hovorinz cesty

berny800
8. okt 2020

Keď som bola studentka, mavala som silne migrény. Tie dospelostou prestali. Ale neskor vzdy počas kazdeho tehotenstva sa mi vratili a aj v takejto forme, že mi napr. strpla lava časť tvare a nemohla som normálne povedať vetu, komolila som, alebo som niečo chcela povedat a nedalo sa mi povedat nič. A tiež som na pár sekúnd prestala aj vidieť. Migréna je sviňa, kadečo dokáže. Našťastie prešlo tehotenstvo, prešli aj tieto šialenosti

wetsel
14. okt 2020

Mne sa toto stávalo zakaždým pred menzesom, keď ma chytila taká riadna migréna. Chcela som niečo povedať, ale nedarilo sa mi to. Na nervy som z toho bola.

jankasamulko
26. okt 2020

Ako sa mate? Nieco vam zistili?

autor
27. okt 2020

@jankasamulko dobry den, nakoniec sa mi zistila skleróza multiplex

jankasamulko
27. okt 2020

Uf, to mi je ľúto, a to z čoho zistili? Aké vyšetrenia. Lebo my tiež nemáme ešte naisto určenú epi

autor
27. okt 2020

@jankasamulko komolenie slov, padanie predmetov z rúk, koktanie, náhle som zle videla a mr to potvrdila....
Snáď sa vám nepotvrdí, buďte zdraví ❤️

jankasamulko
27. okt 2020

MR mal syn už 4 krát, naposledy v marci, tak to by asi videli. Zrejme sme iný prípad. Prajem veľa zdravia aj Vám, nech to máte dlhé dlhé roky stabilizované ❤