Ahojte, prosim vas, mate niektora skusenosti s tym, ze by vas niekto stalkoval? Alebo sa to deje len vo filmoch? Kamoska sa mi zverila, ze ma podozrenie, ze ju niekto stalkuje, dotycneho pozna z videnia a stretava ho az veeelmi casto, a nevie ci to je len paranoja, alebo za tym je fakt nieco viac...
Áno, ale žena.
Hej, asi 25 rokov dozadu, čakala som prvú, a stalkovala ma baba a všade hovorila ze ja nosím dieťa pre ňu a moho muza, lebo on je so mnou iba kým porodim. Nepomohla ani polícia, lebo "nič neurobila" iba bola všade kde ja, stala pred domom, prácou, a to ze rozprávala kraviny vtedy nikto neriešil.
Áno a nespomínam na to rada...
@abcabcada ja tak isto. Bolo to strasne. U mna musel zasiahnut muz. Zabralo, inak by som riesila policiou.
Áno a väčšinou to nie je len pocit...ja som si myslela, že je to náhoda, že toho človeka stále vidím...až pokiaľ sa ku mne neozval....a potom bol ďalší ale to už bola "iná sranda".
Ako pätnásťročného ma sledoval jeden úchylák,dokonca sa ma v obchode nenápadne dotýkal a potom mi to raz napísal,že sa ma chodí dotýkať a ja si ho nevšímam,bol to takmer sused a doteraz neviem ktorý...stalkerov je kopa. Treba dávať pozor.
Ano bohuzial, bol to clovek, ktoreho som poznala z minulosti. Neustale mi vypisoval, vyvolaval, dokonca kedze vedel, kde byvam, tak sa tam tmolil. Ja som sa s nim absolutne nebavila, podla neho som bola dokonca luzerka, s hlupou pracou /on nemal ziadnu, lebo on chce len sefovat/, v jednom kuse vypisovanie, telefonaty. Na nic som nereagovala, zablokovala som ho na socialnej sieti, dokazal to obist. Realne sa bojim, kedy sa zas ozve, trva to uz roky, raz viac raz menej. Policia nemoze nic, lebo nie je trestne mi pisat. Ked ma soti zo schodov, to uz trestne bude.
Preboha, to je hrozne co tu citam :( je mi to velmi luto, normlane som zhrozena a mam zimomriavky….
Mňa bývalý, každý deň ma v práci čakali ruže, plyšáky, odkazy za stieračmi, na dverách bytu, videla som ho všade kam som sa pohla, dodnes netuším ako o všetkom mohol vedieť, vedel o rodinnej oslave, kde, kedy o ktorej som bola..
gól bol, keď mi suseda povedala, že asi 3 noci spal ,,u mňa,, na medziposchodi, to už bol vrchol, zavolala som kamaráta a ten mu to vysvetlil, išla som na políciu a potom už bol pokoj, keď som zmenila tel čislo..
Nedávno sa mi však ozval, hral sa, že mu známy dal asi zlé číslo, hneď som ho spoznala, ale už to našťastie nepokračuje..
Tiež mám, žiaľ, osobnú skúsenosť. Trvalo to dva roky, bola som z toho už psychicky na dne. U mňa to bol kolega, nevedela som ho nestretávať, všade sa zjavil, kde som bola ja, ráno som zaparkovala, čumel z okna, už ma čakal... poobede detto. Mal nejaký skrytý senzor, vždy vedel, kde som, s kým sa rozprávam. Keď som hodiny nevyšla z kancelárie, bol schopný stáť na medziposchodí a akože telefonovať. Bolo toho mrte. Najhoršie, čo sa stalo, že som šla na aute, pozerám do spätného zrkadla a ten debil ma sledoval. Bolo to strašné obdobie. Darmo som ho blokovala na súkromnom čísle, na sociálnych sieťach, bol schopný mi písať na služobný mail a volať na služobné číslo, tam som ho ako kolegu nevedela zablokovať. Hecoval kolegov proti mne, vymýšľal si, že ich ohováram. Takto by som mohla pokračovať. Bolo to najhoršie obdobie môjho života. Bola som rozhodnutá dať výpoveď, ale kolegyňa mi povedala, že keď s tým nepôjdem za sefstvom ja, pôjde ona. Tak som šla. Ihneď to ustalo. Keby viem, že to bude také jednoduché... Žiaľ, pár mesiacov na to nastúpila iná "múza" a nalepil sa na ňu. Už stihla aj odísť. Zistila som, že som bola druhá, ktorú takto stalkoval.
áno, cez internet - vytváranie nových profilov a z tých sledovanie. nič nesmelo byť verejne a doteraz mám príspevky ktoré vidí max 5 ľudí zo všetkých čo poznám..
Nie je to len vo filmoch.
Osobnú skúsenosť nemám, ale kamošky sestra mala. Ale to už bolo fakt psycho, riešili s políciou, lebo ju pravidelne sledoval, vyvolával, skúšal zháňať informácie od rodiny, dokonca jej matku presvedčil, že je nejaký kamarát a ona ho pustila k sebe domov, že počkajú na ňu,... Našťastie bol fyzicky neškodný alebo ako to nazvať.