Ahojte, som relatívne racionálny človek a viem, že mi to môže byť u zadku, kto si čo myslí..
Ale žiaľ nie je.
Mam pocit, že mňa, môjho manžela a deti ľudia hodnotia, sledujú, posudzujú.
Akí sme, akí nie sme, ako sa správame, ako žijeme, ako sa obliekame, neobliekame,..
Dosť mi to komplikuje život, lebo co i len navsteva ihriska mi obcas príde náročná.
Budú tam matky ktoré budú vyzerať lepšie, budú tam deti, kotre budú jesť zdravšie svacinky, budu krajšie oblečené..?
Neviem ako z toho von.
Mam nadváhu značnú a tiež sa považujem za nemoderné sa obliekajúcu.
Dosť rodinu izolujem, čo ma trápi.
Neviem z to von.
@darius_a myslim, ze v tomto pripade presne plati - podla seba sudim teba. Prestan s tym, sama vidis, ze ti to komplikuje zivot a co je horsie, ma to vplyv na celu rodinu.
Nie si spokojna sama so svojim zivotom? Tak s tym nieco sprav. Je to cele v tvojej hlave a tiez v tvojich rukach
Na ihrisku budeš zaujímavá presne 5 minút kým tam nepríde ďalšia s piatimi deťmi, vyholenou hlavou, dogabaným oblečením... doplň si čo chceš.
Neposudzujem.
Ja skôr porovnávam a vždy takmer zo všetkého vijdem(e) horšie.
Skús sa na to pozrieť z iného uhla. Nikdy nevyhovieš všetkým a vždy sa nájde niekto s iným názorom. Život je však len jeden a treba si ho užiť, nielen prežiť sedením doma a rozmýšľaním o tom, čo si myslia druhí.
A určite si netreba robiť ťažkú hlavu z tých "lepších" ľudí. Možno je nejaká tá pekná luxusná bunda zo sekáča alebo je to bolestné za domáce násilie. Načistené jabĺčka namiesto čokolády môžu byť prejavom šetrnosti, nielen zdravého životného štýlu.
Ak chceš mať lepší život pre seba a svoju rodinu, tak začni úsmevom na vlastnej tvári. Všetko ostatné je potom oveľa ľahšie. Trochu viac sebavedomia, spokojnosti so sebou a hrdosti na seba by asi neuškodilo.
Nespokojnosť a nízke sebavedomie určite hra v mojich pocitoch rolu.
Viem, že ľudia majú na robte iné ako riešiť mňa, ale aj tak na to myslím.
Co si pomyslia, keď..
Brani mi to občas aj v obyč veciach🙄
@darius_a vieš prečo? Lebo si úplne rovnaká, rada provnavas, odsudzujes. Poviem ti tajomstvo - pre nikoho nie si v živote tak podstatná ako si ty sama o Tom presvedčena. Každý má na háku tvoje značkové handry a podobne veci.
@darius_a Netráp sa tým ľudia posudzujú všetkých. Dôležitejšie je čo má človek v srdci nie na sebe. Každý sa snaží najlepšie ako vie. Máš pri sebe tých čo ťa ľúbia. Manžela a deti to je to najkrajšie a najdôležitejšie. Prajem ti krásny deň. Aby si ho prežila s úsmevom na tvári. Si krásna, jedinečná a milovaná taká aká si.
Napíšem to teraz schválne drsne- ľudí nezaujímaš. Ak sa aj nad niečím pozastavia, bude ich to zaujímať tak 5 minút, kým ich nezaujme zase niekto iný, dlhšie ti pozornosť venovať nebudú. A už vôbec ľudí nezaujíma tvoja váha. 99% ľudí naozaj nebude nijak rozjímať nad tým, ako vyzeráš, ako si oblečená, čo dávaš deťom alebo akým autom si prišla a to zvyšné 1% sú mentálne kapacity, ktorými sa netreba zaoberať 😁 napríklad na tom ihrisku - niečo o tom viem, lebo dcéra sa tam pravidelne hráva bosá (naposledy tento víkend) a oproti iným deťom málo oblečená. Väčšinu cudzích rodičov to upúta, pozrú sa, maximálne sa niekto spýta, či jej nie je zima- a ďalej si žijú svoj život a viac ich to nezaujíma. A takto je to aj s ostatným, senzácia na 30 sekúnd 🙂 a ako z tej neistoty von? Podľa mňa hlavne častým vystavovaním sa takým situáciám, čím viac sa tomu budeš vyhýbať, tým neistejšia budeš. A cielene nahradzuj tie myšlienky opačnými, v duchu si dokola opakuj "nikto mi nevenuje pozornosť, som pokojná a sebaistá".
@darius_a tak asi by už bolo na čase dať sa dokopy, nie? toto všetko si spôsobuješ sama tým, aká si nespokojná so sebou a so svojim životom a taktiež ako ostatných hodnotíš a súdiš - potom máš pocit, že to robíme všetci. Závidíš ostatným ľuďom ale nechceš spraviť nič preto aby si sa mala lepšie. Nie, naozaj ťa všetci nehodnotia, väčšinu okoloidúcich ani nezaujímaš a to ti hovorím ako okoloidúca. Treba pochopiť, že to nie je o ľuďoch ale o tebe. Si frustrovaná a máš komplexy zo samej seba a brzdíš kvôli tomu aj rodinu. Dobre vieš, že by si sa mohla snažiť viac ale serieš na to a potom máš výčitky, ktoré sa prejavujú tým, že iným ľuďom závidíš a porovnávaš sa s nimi.
Vôbec nejde o to či si krásna, jedinečná a blabla ako to tu niekto spomenul a už vôbec tu neplatí "netráp sa tým". Ty si tak neprídeš a preto máš komplexy ale to nemá nič spoločné s cudzími ľuďmi a trápiť sa budeš až kým to nezmeníš. Jednoducho si myslím, že je na čase dať si do poriadku postavu aj život, lebo už keď tvoja frustrácia brzdí aj tvoju rodinu, tak to už v poriadku nie je. Zbytočne ti tu budeme písať ako nás nezaujímaš ty ani tvoj muž a ani tvoje deti. Ty si aj tak pôjdeš svoje lebo si za 1. rovnaká ako tí, o ktorých si myslíš, že ťa budú súdiť a za 2. máš komplex zo samej seba.
Ono to funguje tak, že ty pokiaľ máš jasný rebríček priorít, a si si vedomá čo je pre teba dôležité, tak toto ťa ani nenapadne. Ale, pokiaľ ty žiješ v tom, čo má kto oblečené, koho deti ako jedia atď... Tak nikdy nebudeš žiť slobodne. Buď si to nastav v hlave, váž si zdravé deti a manžela, alebo si urob všetko v živote tak, aby tieto veci na ktorých tebe tak záleží, boli podľa tvojich predstáv, a s hrdosťou si vykročila nato ihrisko. Inej cesty niet. Viem o čom hovorím. Toto je väzenie a zbytočná paranoja. Buď úprav rebricek priorít, alebo úprav život podľa svojho rebríčka priorít.
@darius_a tak si pestuj sebavedomie. Su ludia ktori riesia a ti, ktori neriesia.
Ak si spokojna so svojou nadvahou a retro handrami, tak si ich pokojne nos. Ak nie si spokojna, tak zacni s tym nieco robit.
Ak si to nevies sama upratat, tak navstiv terapeuta. Vela zien ma komplexy, neciti sa vo svojom tele ok. Ale je to tvoje jedine telo, tvoja hlava, tvoje zdravie, tvoj zivot. Staci sa len rozhodnut ktorym smerom sa vydat.
@darius_a tak prestaň porovnávať. V 99% prípadov si každému ukradnutá. Nekomplet celá vrátane účesu, teolakov a obsahu desiatoveho boxy. A tebe by mal by rovnako každý ukradnutý. Staraj sa o seba a svoje veci, neporovnavaj sa.
No a nadváha? Správ s tým niečo, pretože nespokojnosť so sebou samou interpretujes na druhých ľudí. Keď budeš spokojná a sebavedomá, v tom momente ti ostatní budú ukradnuti, vrátane toho co si o tebe myslia
Viem ze porovnávanie je cesta do pekla.
Ale mam to hlboko zakorenené.
Viem aj, že keď oni majú to a ono, ja mam zas to a ono.
Ale stále akoby vidím, to co majú oni lepšie.
Nie sú to len materiálne veci.
Neporovnavaj sa, proste aj ta najkrajsie vyzerajuca mamina ma svoj nejaky problem/hendicap ktory ty mozno vobec nevidis, ale je tam....
len priklad... mamina je pekna, chuda (ma celiakiu).. alebo dieta a zdrava strava (lebo ma atopicky exem a musi vylucit sladke alebo bezlepkac...)
Ja tiez registrujem ze vzdy chodim navlecena v rifliach alebo v leginach a niektore maminy ktore vobec nepracuju, pridu ako na pracovny pohovor... je to ich vec... mozes spravit to ze odkukas co sa ti paci a kupis si nieco podobne vhodne tvojej postave. Ja poriadne ani neviem ake topanky su v mode, v kuse som v teniskach.... tak som okukala taku maminu a mozno si take topanky po vyplate kupim...zrejme nebudu znackove ale o to mi vobec neide. Hlavne sa nauc mat rada samu seba.
@darius_a ano, ludia teba a tvoju rodinu budu posudzovat a kazdy jeden clovek, ktoreho stretnes bude mat z vas nejaky prvy, druhy, alebo milionty dojem. Ci to uz riesis, alebo nie, toto sa bude diat stale. Mozes ich napomenut, alebo sa spytat ci im nieco treba ak budu neslusne cumiet, to je vsetko. Mozno skus popracovat na svojom sebavedomi, najdi si nieco svoje, v com sa sama najdes. Potom ti mozno bude casom jedno, hlavne, ze ty budes so sebou spokojna.
@jane89 👍🤣
@darius_a tvoji rodičia sa tak veľmi porovnávali s ostatnými, keď to máš zakorenené?
@lady_hurts je to možné.
Že áno, mama sa porovnáva a trápi ju čo si ľudia myslia.
Ja si myslím, čo si ľudia asi pomyslia ale oni si to možno vôbec ne pomyslia alebo aj pomyslia ale venujú tomu 1 min života a mňa to trápi dalej
@darius_a mama nech sa porovnáva, keď jej to vyhovuje. Sama vidíš, že tebe to nerobí dobre a reálne ťa má naozaj každý na háku. Ľudia majú dosť svojich problémov, hlavne v tejto dobe.
Ak nie si spokojná so sebou, predpokladám že najviac ťa trápi váha, tak začni pre to niečo robiť, aby si sa cítila lepšie a schudla. A uvidíš, že budeš sebavedomejšia a takéto hlúposti riešiť nebudeš.
@darius_a prepáč, ale myslíš, že každý má cas skúmať čo máš od cinana a čo z Pepca?
Ak sa chces problemu zbavit, skus najst pricinu, preco to potrebujes tolko riesit. Co konkretne ta trapi na tom, ze si ludia o tebe pomyslia? Su to iba negativne veci? Ak to sama nedokazes, vyhladaj odbornu pomoc.
prve co mi napadlo bola otazka ze
a ak si aj pomyslia nahodou to co si ty myslis ze si myslia tak co? ako ta to ovplyvni ze si nieco myslia?
dievca zaci so sebou nieco robit. mas nadvahu zbav sa jej. nie kvoli druhym ale kvoli sebe, svojmu zdraviu ako fyzickemu tak aj psychickemu. nos oblecenie nie podla mody ale podla toho v com sa citis dobre a prijemne. potom z teba bude aj vacsia pohoda vyzarovat.
mas asi vela casu ked riesis taketo veci tak si najdi konicka nieco co ta uplne pohlti, co da zmysel tvojmu zivotu. nieco co ta nadchne a nic ine ta nebude zaujimat. mas konicky?
ja ked sa pre nieco nadchnem vsade vidim len to.
zivot je tak brutalne rychly, kratky a kadejaky ze robit si mindraky je trestuhodne.
ak nic nepomoze skus terapiu. takyto zivot je na hovno.
@darius_a
A prečo sa neporovavas s tymi, ktori su na tom horsie? Lebo vzdy, aj kebyze si kralovna krasy, mas prijem 20 tis. eur mesacne atd... vzdy vo svete budu ti, co budu na tom lepsie.
Podla mna ta tieto veci trapia preto a preto sa porovnavas, lebo nie si spokojna vo svojom zivote.
Mozno to deklarujes, ze ano, ale ta to proste sere, ze:
- mas značnú obezitu
- z toho vyplýva aj to, čo si na seba nahodís a ano, vacsinou je clovek vo "vreci"
- vzdelanie, tvoja praca - mozno o nicom...
- ....a tu si dopln dalsie veci
Ak s niecim nie si spokojna, ries to. Zameraj sa na seba!
A porovnavaj sa!
Aka si bola vcera a aka su uz dnes.... ako sa menis, ako menis svoje navyky
@darius_a zlatko,zapni si TV alebo net a uvidíš,čoho všetkého sú ľudia schopný narobiť,aby si ich niekto všimol🤣 ale bez srandy: skús popracovať na sebavedomí a bude ti fuk,čo si kto pomyslí. Ber to tak,že sú ľudia,ktorý nájdu chybu aj na Panne Márii.
@darius_a ja neviem ale ak to obmedzuje tvoju rodinu, podľa mňa už to nie je len o tom "ver si, naštartuj sebavedomie, ver si".. Ja by som na tvojom mieste asi vyhľadala psychológa, lebo toto si myslím sama nedáš. Lebo ty si si vedomá, ze to nie je ok ale nemáš ani tušenie co s tým urobiť.
Vies preco? Lebo ty velmi posudzujes. Seba. A inych. Si prilis kriticka. Zastav sa. :D Bud v pritomnosti. Uzivaj si teraz a tu. A rob nieco s tym,co sa ti nepaci. (Nadvaha,oblecenie..) Vsak nik to nespravi za teba,nie?