Stále choré dieťa

viktoria12
17. okt 2018

Ahojte poraďte mi nemôžeme stále len antibiotiká a. A ako škola už sa učia 4 tento pismenko. Ja sa s ňou síce učím doma no škola je škola .mám dceru teraz v septembri nastúpila do prvého ročníka . Je predčasné narodená . Bola som s ňou aj na predĺženom rodičovskom kvôli tomu že bola stále chorá v škôlke . Ide o to nastúpila na do školy . A už druhý mesiac sa točíme v kuse okolo chorôb . Bola asi týždeň v škole škole horúčky kašeľ prešlo do zápalu pľúc . Liečili sme sa teraz v piatok sme mali ísť na kontrolu už bolo celkom dobre . Včera k večeru opäť teplotu nespali sme sme skoro celú noc.ideme k lekárovi ja som už zúfalá

pribinak
17. okt 2018

k imunologovi chodite?

viktoria12
autor
17. okt 2018

@pribinak áno dala nám sirup na imunitu

matabb73
17. okt 2018

Moja dcéra tiež bola často chorá , keď nastúpila do školy. Do novembra tri krát. Potom jej alergologička predpísala lieky na imunity a to veľmi pomohlo. Neviem presne ktorý, ale raz brala aj bronchovaxon, ten sa berie pri častých zápaloch dýchacích ciest. Vám čo dala?

emmi101
17. okt 2018

Ono to tak býva keď dieťa začne navštevovať školu a škôlku. Hneď sa n ane všetko nalepí. Ono je fajn dodávať deťom rôzne vitamíny

willino1
17. okt 2018

keď dieťa nastúpi do kolektívu je to prirodzené... preto by sa nemalo čakať až na školu... je lepšie keď si to deti odbijú v škôlke... jednoducho si tým musia prejsť.... moji nastúpili do škôlky a prvý rok boli chorí každý mesiac... druhý rok 10 x za 12 mesiacov (konečne sme dali aspoň leto len so zapálenými očami 🙂 čo nepovažujem za chorobu ) teraz sme začali v septembri ďalší rok a už sme boli 2 x chorí a je polovica októbra... ano boli sme u imunologičky - 10-12 krát do roka prvé 2-3 roky po nástupe do kolektívu sa považuje za normu... dostali sme niečo na imunitu, budú nám robiť testy, ale jednoducho to obdobie musia deti pretrpieť... áno sú výnimky potvrdzujúce pravidlo a jedno dieťa zo 100 nebýva po nástupe do kolektívu choré... niektorým stačí rok v kolektíve a ďalší rok je už v pohode a niektorým stačia 2 roky... my máme asi smolu a budeme tí nastavení na 3 sezóny... brali sme bronchovaxon, arius na litre, furt na fenistile... imunoglukam, déčko, otužovanie, vitamíny, cvičenia... teraz berieme zase nejaký iný sirup na imunitu a niečo ešte do nosa... už aj stácam prehľad čo všetko som im dávala ... len dúfam, že túto sezónu nebude mať zase 4 - 5 x laryngitídu a po minuloročnej katastrofálnej chrípke ich tento rok očkujem proti chrípke ... a čakáme kedy sa to zlepší 🙂

evabb35
17. okt 2018

@viktoria12 to je prirodzené, škola je vysoko infekčné prostredie, školáci bežne navštevujú školu chorí, nedoliečení,s antibiotikami. Školáci zanedbávajú hygienu rúk, do toho stres... Takže chorobnosť v našich školách je vysoká.

evabb35
17. okt 2018

@viktoria12 antibakteriálny gél na ručičky nech sa naučí používať

aaadinka
17. okt 2018

@viktoria12
Ja som mala prvu dcerku castejsie choru ( atb mala dost casto) , pomohli nam pripravky z justu a cordyceps z tiens ... pri druhej, uz len s tymito vyrobkami a atb nevidela ani zdaleka... skuste 😉