Všade sa o tom hovorí, píše a ja naivka som včera naletela. Doteraz som krútila hlavou nad takými ako som ja. Išlo o predaj tovaru cez marketplace. Kontaktoval ma záujemca z Fiľakova a chcel kúpiť cez Packetu. Klasika, obohrata platňa, že... Tak som zadala mailovú adresu, mobil a prišiel mi akože z Packety informačný mail s linkom na potvrdenie platby. Všetko vyzeralo tak autenticky.. platobná brána banky a aj odkazy na packetu. Tak ja blbá som sa nalogovala cez čítačku na účet a robila poslušne čo mi cez online chat diktovali. Keď zistili, že tento účet mám pre nich nezaujímavý (zostatok peňazí skoro nič), chceli iný účet, resp. účet manželov. Odmietla som zadať s odôvodnením, že je to firemný účet a ten nemôžem používať na takýto účel.. v tom momente odišiel podvodník z chatu a zablokoval ma. Mne zasvietila kontrolka a volala do banky so žiadosťou o blokaciu účtu. Len si dávajte pozor, buďte obozretní, je toho teraz straaasne veľa.
To bolo ešte dobre, že si žiadaju iny učet, lebo mas malo peňazi.. Šťastie v nešťastí..
Možno aj preto som išla do takého rizika, keďže som nemala moc o čo prist...
@karolinakr myslíš, že kvôli tomu si žiadali iný účet, keďže som na svojom mala minimum? Isto sa doňho nalogovali, že? Na základe toho pýtali iný účet... To je sila ako majú tie aplikácie a vôbec celú psychológiu zvládnutú ..
ano, 100% prečo by inak pytali iny účet, keby nevideli, koĺko tam je..
a predstav si, už aj take podvody robili na babkach, niekenže mali zadat udaje, ale napisat presnu sumu, kolko tam majú ( aby mohli tolko vybrat)
už toto by malo byt podozrive. Tie babky im to dali vlastne na zlatej tacke
Blbo som to napisala, samozrejme, že žiadny iny učet im nedávať ani vo sne
to si mala šťastie... hádam si sa poučila