Sťahovanie z Anglicka na Slovensko - preprava nábytku

petra8888
25. okt 2016

Ahojte vsetci.Mam na Vas otazku.Vy co ste sa stahovali z UK na SK ako ste to riesili s prepravou nabytku?a kolko vas to stalo?oplatilo sa Vam to previest alebo to radsej skusit predat?
A este by som mala otazocku na mamicky ktore ste zili v UK a prestahovali ste sa naspat na SK nelutujete to?Dakujem vsetkym za odpovede 🙂 🙂

michaelasv
25. okt 2016

Ahoj Peti, ja som odisla z uk cca 6 rokov dozadu a posielala som si veci domov cez "delfi" (teraz si nespominam ci sa.to.pisalo takto alebo delphy) posielala som asi.5 krabic ale uz.neviem kolko som platila. Ale mozem ich odporucit a keby im zavolas co vsetko.mas, isto.ti povedia priblizne cenu. Uvidis co.vsetko.sa.ti.oplati brat domov. No a ci lutujem? Ked vidim aky je tu klud (by vam na dedine) tak som stastna ze sme tu ...ale ked vidim aka je toto bananova republika tak by som radsej usla..ale chyba mi uk stale viac.. tie obchody, ludia, vsetko ... ale zvyknes si, nasa priroda, rodina a priatelia sa nedaju nahradiť..takze sup.domov 🙂

petra8888
autor
25. okt 2016

@michaelasv to som potrebovala pocut😊dakujem pekne ze si si nasla cas a napisala.

petra8888
autor
26. okt 2016

Dievky este nejake rady?

lucka.holka
5. jan 2017

@petra8888 Ahoj, tak ako ? Presťahovali ste sa?

oli117
15. jan 2017

Mam presne podobne otazky/pocity lebo sa tiez stahujem z UK na SK ale neviem ci to je dobry krok. Este by som chcela vediet ci sa oplati priniest aj elektroniku tv, bluray ked ma uk plug alebo to radsej predat, vobec neviem ake ceny su u nas doma na takto veci. Bolo tazke si najst pracu po navrate domov? Boze ja mam kopec otazok a velmi zmiesane pocity ved skoro 10 rokov v anglicku je tiez predsa doba. Uz som myslela aby si nechat aj zadne dvierka a sa dohodnut aby mi nachali moj terajsi job kebyze to nahodou nevyslo doma alebo len zbytocne dramatizujem. Neviem fakt neviem vela veci mi asi bude chybat dokonca aj nakupy z internetu alebo vratenie tovaru ked zmenite nazor alebo jo len nechcete, ja viem banality tam ale kruta realita doma. Cakam na vase postrehy, zatial ..

lucka.holka
15. jan 2017

@oli117 ahoj a prečo sa sťahuješ? Máš aj rodinu? A s prácou ako? Ja si zatiaľ len hľadám...

michaelasv
16. jan 2017

@oli117 ahoj, ak mozem budem reagovat. Ak si nechas otvorene zadne dvierka, tak sa naplno nebudeš snazit sa usadit tu na svk, lebo.ved naco, mozem sa vratit...moj nazor. Ale zalezi preco sa vracias, co cakas. Ja som si po dvoch tyzdnoch.nasla pracu s platom najprv minimálnym, do roku mi plat zdvojnasobili vdaka anglictine. Ja som sa tu vydala, mam rodinu a momentalne tu ma dcerka krasny a bezpecny zivot na dedine. Keby som sama, tak..asi tu nezostanem ale ani v uk. Ale zastavam nazor, ze ak pracu chces, urcite ju najdes. Pokial ide o elektroniku, som si ista ze zasuvku ti vymeni kazdy zdatný elektrikár, ale uz aj tu byvaju super akvie takze to nie je taky luxus.

oli117
17. jan 2017

@lucka.holka ahoj stahujeme sa leo mame babo a by sme chceli aby si ho aj nasi rodicia uzili a v uk sme nikdy nechceli zostat na trvalo.

oli117
17. jan 2017

@michaelasv ahoj vdaka za uprimnu odpoved.
Zadne dvierka som mala na mysli kebyze fakt bolo zle lebo obaja s partnerom mame dobru pracu aj platovo aj kvalifikacne takze by nas vzali spat aj po roku napríklad. Urcite sa chceme zaclenit na sk ale clovek nikdy nevie. Tiez spoliehame na anglictinu za by sme si snad vedeli nieco najst aj ked si myslim ze uz mame na sk vela ludi s dobrou anglictinou takze asi ziarit nebudeme 🙂 Na tvoju otazku ze co cakam od navratu je vlastne velmi jednoducha odpoved , nic extra a nerobim si velke nadeje lebo viem ze slovensko je tak trochu na hlavu v niektorých veciach ale to nebudem rozvadzat to by bolo na asi na dlho. Nehovorím ze som si zvykla na luxus ale skor by som povedala ze na komfort tz ziaden stress . S elektronikou si vezmeme iba telky lebo boli kupene iba nedavno do dvoch izieb a tu by som za ne dostala iba min za pouzite. Zoziera ma taky vnútorný nepokoj ked viem ze odchadzame. Kedze sme z východu viem ze s pracou to bude tazsie nez pre ludi z inej casti slovenska. , kludne mi piste dalej vase postrehy budem rada.

lucka.holka
17. jan 2017

@oli117 držím palce, nech máte co najviac stressfree sťahovanie a veľa štastia s hľadaním si dobrej práce.

michaelasv
21. jan 2017

@oli117 ten nepokoj je uplne normanly, ides do neznameho, kedy nevies ci robis dobre. Treba skusit a uvidis ale tiez.mysli na brexit, kedy by vam navrat do uk uz nemusel byt umozneny. Clovek pri nich nevie. Drzim palce xx

janka994
12. jún 2017
Používateľ janka994 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od janka994.

skúšali sme predať nábytok, ale nikto to nechcel v celku a jednotlivo to rozpredávať nemalo zmysel, presťahovali sme takmer všetko. našli sme šikovných sťahovákov, nebol s tým až taký stres ako som čakala a nakoniec to všetko dobre dpadlo. ak by niekto hľadal kontakt na sťahovákov z Uk na Sk tak skúste týchto http://makoakubko.com

wewerka01
22. jún 2020

Oprasujem starú tému. Baby radte....čo je lepšie

mirage
22. jún 2020

@wewerka01 co je lepsie? More ci hory? Ci?

wewerka01
22. jún 2020

@mirage bozeee téma je jasná načo otvárať novú? 🙏

wewerka01
22. jún 2020

Predali ste všetko alebo zobrali zo sebou? Ako hodnotíte návrat po 4-5r?

michaelasv
24. jún 2020

@wewerka01 som šťastná že som odišla.hlavne teraz keď vidím ako to tam ide dolu vodou