Stafordširský teriér

lucka12399
19. apr 2023

Ahojte, už dlhšie uvažujeme nad psikom .. konkrétne nad touto rasou .. viem že to je o výchove atd .. ale je vhodný ku deťom? Máte skúsenosti? Pre a proti? Pripadne akú rasu psa máte?

petra7797
19. apr 2023

@lucka12399 mame presne tento typ fenky a ano je to o výchove ale ona nikdy nebola z deťmi a momentálne máme už malé dieťa 2 ročne a sú na seba tak naviazané ...od malička pri nej spavala ochraňovala ju proste je to krásne aký majú vzťah k sebe...nečakala som to bála som ss ze ako bude reagovať keď sa mala narodila ale všetko dobre dopadlo si normálne zaklopem😊😊

gejb
19. apr 2023

@lucka12399 staffordy milujú deti, su vhodni a budú z nich skvelí parťaci. ...toto plemeno je mierumilovné ak je správne vychovane a odmalička dobre socializovane. Nie je však plemeno čo sa "vychova samo" ako napr. Retriever. Je skôr pre skúsených chovateľov a pre ľudí ktorí naňho majú čas....ak ste nemali ešte nikdy psa, zvoľte radsej nejakého maznaka...

pictbridge
19. apr 2023

@lucka12399 áno mame a mali sme už troch . Miláčikovia. Ale mame sučku aj sme stále mali. Je to úžasné plemeno.

lucka12399
autor
19. apr 2023

@gejb čo sa týka času tak myslím že by sa ku nám hodil, sme aktívna rodina. Psov sme mali ale len malé plemena.. ale vychované boli vždy úžasne ..

natalia1619
19. apr 2023

@lucka12399 máme kríženca starodávne z útulku. Je to najlepší pes akého sme mali, mame 2 detí a nikdy na ne ani nezavrcal. Sú úžasný partaci. Ale záleží aké máte skúsenosti so psami, za mňa to nieje pes pre neskúsených. Ak si rozhodnutá pre toto plemeno tak nekupuj z bazosu namnozenych chudakov(toto platí pre každé šteniatko, nekupuj z bez pp) aj genetika je dôležitá. Nájdi si poriadnu chovku, kde ti aj ukážu rodičov a ich povahy.

lucka12399
autor
19. apr 2023

@natalia1619 tak to aj plánujeme, nechceme ho hneď chceme si to všetko premyslieť.. a chcela som počuť nejake skúsenosti 🙂

gejb
19. apr 2023

@lucka12399 keď si dohľadas aj nejaké články k tomuto plemenu nájdeš, že sa používali aj na stráženie deti, sú to zlatíčka...aj v mojom okolí vidim, ze su skvelí pri deťoch 😊

natalia1619
19. apr 2023

@lucka12399 tak to je super ze takto rozmýšľaš 🙂 pomaly rarita že si niekto najprv prečíta skúsenosti s plemenom až potom sa rozhodne ci áno.

barus26
19. apr 2023

@lucka12399 my mame. Dokonca ho mame vnútri a k obi dvom deťom je úžasný. Je to ochranca 🥰

lucka12399
autor
19. apr 2023

A ku ostatným zvieratám? Mame doma aj “farmu” hydina, ovce a spol 😃 keby bol od malička socializovaný tak by nemal byt problém či ?

barus26
19. apr 2023

@lucka12399 ani neviem ktorú foto vybrať, mám ich milión

barus26
19. apr 2023

@lucka12399 ja si myslím že keď bude s nimi od malička tak úplne všetko ok

lucka12399
autor
19. apr 2023

@barus26 zlate 😍 vy ste mali skúsenosť pred tým ako ste si ho zaobstarali? Lebo sa trocha bojím, že by som výchovu nezvládla. Keďže s takýmto plemenom skúsenosť nemám ..

gejb
19. apr 2023

@barus26 super fotky 😍❤️❤️

barus26
19. apr 2023

@lucka12399 nie nemali vôbec s takýmto plemenom. mali sme predtým yorkshira a predtým ešte pár psov ale ani jedno “bojové” plemeno. Staforda- nášho Arga sme si zaobstarali s manželom keď sme odišli od našich bývať do našeho domu 🙂Je s nami vnútri, spáva medzi nami v posteli 😀 A von chodi na dvor keď potrebuje vykonať potrebu sa vypýta, je tam koľko chce a potom sa vypýta dnu. Ale samozrejme chodíme na prechádzky aj 🙂

lucka12399
autor
19. apr 2023

@barus26 super ďakujem 😍 tak si to este budeme musieť riadne premyslieť .. ale snad raz 😃

aalt
19. apr 2023

@lucka12399 kamarat mal. K detom aj k ludom super, aj k cudzim, ale k ostatnym psom neexistuje. Kym bol maly ok, ale ked vyrastol, tak psom nedoveroval.

barus26
19. apr 2023

@lucka12399 nedá mi. Posielam aktuálnu foto, minútu dozadu odfotenú 🥰 trošku rozmazana lebo malý furt je v pohybe 😀

lucka12399
autor
19. apr 2023

@barus26 krásne 😍

zuzubb007
19. apr 2023

Najkrajsia rasa, miluje deti a celu rodinu, teda nasa miluje aj vsetkych cudzich, prideme k veterinarovi a od stastia sa ide zblazdnit, ze je tam vzdy sa smeju 🙂

lalenka33
19. apr 2023

@barus26 je krásny 🥰, ako sa zmestíte 3 do postele? My máme pitbulla, ale k nemu sa zmestí len jeden z nás, druhého odstrčí 🤣

barus26
20. apr 2023

@lalenka33 neviem ale zmestime sa bez problémov. 😀

rajc1nka
20. apr 2023

@zuzubb007 nasa stafordka to iste…muz mal uz viacerych psov, vsetci sa bali veterinara, ale stafordka miluje ludi, vratane veterinara.
@autorka Nasa je pri mojich dvoch detoch od cca 1,5 roka jej veku (vtedy sa narodil syn) a je na deti velmi naviazana, samozrejme aj oni na nu, davaju jej pamlsky, su pri skoro kazdom venceni (kedze vencim s nimi a nemam ich kam dat kym je muz v praci). U nas su problem ine fenky (skoro vsetky) a psi stafordi (asi su velmi dominantni, co jej vadi). Tiez napr macku mojich rodicov nahana, hoci su spolu od malicka v kontakte. Taktiez ked sme na poli, tak lovi bazanty, mysi, cize s tou farmou, zavisi ake budete mat “stastie”. Nam nepomohlo nic na to lovenie macky… Drzim palce, stafordi su proste laska,naozaj super plemeno a napr moja mama (ktora sa predtym bala psov) ju uplne zboznuje 😀

sheila72
26. apr 2023

K deťom by som sa nebála škôr k iným psom nie takže ak budete chcieť ísť na dovolenku treba myslieť na to kam psíka umiestniť aby nebol v kontakte s inými psami, kuknite si štandard plemena resp. kontaktuje RIADNEHO chovateľa (nie množitela ten na psy kašle) a určite vám poradí vybrať aj vhodné šteňa podľa povahy