Ahojte, už dlhšie uvažujeme nad psikom .. konkrétne nad touto rasou .. viem že to je o výchove atd .. ale je vhodný ku deťom? Máte skúsenosti? Pre a proti? Pripadne akú rasu psa máte?
@lucka12399 staffordy milujú deti, su vhodni a budú z nich skvelí parťaci. ...toto plemeno je mierumilovné ak je správne vychovane a odmalička dobre socializovane. Nie je však plemeno čo sa "vychova samo" ako napr. Retriever. Je skôr pre skúsených chovateľov a pre ľudí ktorí naňho majú čas....ak ste nemali ešte nikdy psa, zvoľte radsej nejakého maznaka...
@lucka12399 áno mame a mali sme už troch . Miláčikovia. Ale mame sučku aj sme stále mali. Je to úžasné plemeno.
@gejb čo sa týka času tak myslím že by sa ku nám hodil, sme aktívna rodina. Psov sme mali ale len malé plemena.. ale vychované boli vždy úžasne ..
@lucka12399 máme kríženca starodávne z útulku. Je to najlepší pes akého sme mali, mame 2 detí a nikdy na ne ani nezavrcal. Sú úžasný partaci. Ale záleží aké máte skúsenosti so psami, za mňa to nieje pes pre neskúsených. Ak si rozhodnutá pre toto plemeno tak nekupuj z bazosu namnozenych chudakov(toto platí pre každé šteniatko, nekupuj z bez pp) aj genetika je dôležitá. Nájdi si poriadnu chovku, kde ti aj ukážu rodičov a ich povahy.
@natalia1619 tak to aj plánujeme, nechceme ho hneď chceme si to všetko premyslieť.. a chcela som počuť nejake skúsenosti 🙂
@lucka12399 keď si dohľadas aj nejaké články k tomuto plemenu nájdeš, že sa používali aj na stráženie deti, sú to zlatíčka...aj v mojom okolí vidim, ze su skvelí pri deťoch 😊
@lucka12399 tak to je super ze takto rozmýšľaš 🙂 pomaly rarita že si niekto najprv prečíta skúsenosti s plemenom až potom sa rozhodne ci áno.
@lucka12399 my mame. Dokonca ho mame vnútri a k obi dvom deťom je úžasný. Je to ochranca 🥰
A ku ostatným zvieratám? Mame doma aj “farmu” hydina, ovce a spol 😃 keby bol od malička socializovaný tak by nemal byt problém či ?
@lucka12399 ani neviem ktorú foto vybrať, mám ich milión
@lucka12399 ja si myslím že keď bude s nimi od malička tak úplne všetko ok
@barus26 zlate 😍 vy ste mali skúsenosť pred tým ako ste si ho zaobstarali? Lebo sa trocha bojím, že by som výchovu nezvládla. Keďže s takýmto plemenom skúsenosť nemám ..
@lucka12399 nie nemali vôbec s takýmto plemenom. mali sme predtým yorkshira a predtým ešte pár psov ale ani jedno “bojové” plemeno. Staforda- nášho Arga sme si zaobstarali s manželom keď sme odišli od našich bývať do našeho domu 🙂Je s nami vnútri, spáva medzi nami v posteli 😀 A von chodi na dvor keď potrebuje vykonať potrebu sa vypýta, je tam koľko chce a potom sa vypýta dnu. Ale samozrejme chodíme na prechádzky aj 🙂
@barus26 super ďakujem 😍 tak si to este budeme musieť riadne premyslieť .. ale snad raz 😃
@lucka12399 kamarat mal. K detom aj k ludom super, aj k cudzim, ale k ostatnym psom neexistuje. Kym bol maly ok, ale ked vyrastol, tak psom nedoveroval.
@lucka12399 nedá mi. Posielam aktuálnu foto, minútu dozadu odfotenú 🥰 trošku rozmazana lebo malý furt je v pohybe 😀
@barus26 krásne 😍
Najkrajsia rasa, miluje deti a celu rodinu, teda nasa miluje aj vsetkych cudzich, prideme k veterinarovi a od stastia sa ide zblazdnit, ze je tam vzdy sa smeju 🙂
@zuzubb007 nasa stafordka to iste…muz mal uz viacerych psov, vsetci sa bali veterinara, ale stafordka miluje ludi, vratane veterinara.
@autorka Nasa je pri mojich dvoch detoch od cca 1,5 roka jej veku (vtedy sa narodil syn) a je na deti velmi naviazana, samozrejme aj oni na nu, davaju jej pamlsky, su pri skoro kazdom venceni (kedze vencim s nimi a nemam ich kam dat kym je muz v praci). U nas su problem ine fenky (skoro vsetky) a psi stafordi (asi su velmi dominantni, co jej vadi). Tiez napr macku mojich rodicov nahana, hoci su spolu od malicka v kontakte. Taktiez ked sme na poli, tak lovi bazanty, mysi, cize s tou farmou, zavisi ake budete mat “stastie”. Nam nepomohlo nic na to lovenie macky… Drzim palce, stafordi su proste laska,naozaj super plemeno a napr moja mama (ktora sa predtym bala psov) ju uplne zboznuje 😀
K deťom by som sa nebála škôr k iným psom nie takže ak budete chcieť ísť na dovolenku treba myslieť na to kam psíka umiestniť aby nebol v kontakte s inými psami, kuknite si štandard plemena resp. kontaktuje RIADNEHO chovateľa (nie množitela ten na psy kašle) a určite vám poradí vybrať aj vhodné šteňa podľa povahy
@lucka12399 mame presne tento typ fenky a ano je to o výchove ale ona nikdy nebola z deťmi a momentálne máme už malé dieťa 2 ročne a sú na seba tak naviazané ...od malička pri nej spavala ochraňovala ju proste je to krásne aký majú vzťah k sebe...nečakala som to bála som ss ze ako bude reagovať keď sa mala narodila ale všetko dobre dopadlo si normálne zaklopem😊😊