Stafford - problém s kĺbmi

anahaha
2. júl 2023

Dobry den dnes sme kúpili šteniatko staforda. Lenze sme si všimli ze sa mu vyklbuje predná labka. Predajca mi o tom pred kupou nepovedal az potom sa priznal ze to ma po jeho otcovi , ale zevraj bol s nim u doktora a tam mu nic nezistili. Ako mam postupovať prosim dalej ? 🙂 dakujem. Psík je bez PP.

o__o
2. júl 2023

Chod ku svojmu veterinarovi, on ti poradi

anonymanonym
2. júl 2023

Neodpustim si - a (aj) pre toto sa neoplati podporovat mnozitelov.
Ako postupovat dalej. Smer veterinar, nech štena cele pozrie, bohvie co je tam este vsetko zanedbane. Ohladom klbov by som zavolala na zvieraciu kliniku Pašek (certifikovany odbornik na tieto klbove veci) a s nimi si dohodla dalsi postup. Asi to bude chciet aspon RTG nech sa uvidi co s tym dalej.

jaga18
2. júl 2023

No to sú tí bez PP . Určite choďte hneď zajtra k veterinarovi, ešte by mu mali vedieť pomôcť. Aspoň dúfam 😔

colsami
2. júl 2023

Chodte k veterinarovi, ale pozor (!), k ortopedovi na vyssie pracovicko. Nie hocijaky vet.
Nerozumiem sice co je to "vyklbuje sa mu labka", neviem si to celkom predstavit.

Preco hned vet riadny ortoped a nie hocijaky - su totiz urcite veci, ktore sa daju este ovplyvnit, ale tam ide velakrat o cas. Cim starsi pes, tym vacsi problem ovplyvnit to, pes bude velmi intenzivne teraz rast (aspon teda predpokladam ze sa jedna o stena?).

simsalabim
2. júl 2023

@anonymanonym
@jaga18 neda sa zovseobecnovat. Dcerinej kamaratky rodina kupila steniatko z chovnej stanice - davali im ho 2 tyzdne po ostatnych steniatkach, lebo bolo drobne, zle priberalo. Po case zistili, ze psicek dychci, nevladze. Chore srdiecko. Zomrel, ked mal tusim 6-7 rokov. A tolke peniaze zanho dali. Bol to cavalier king spaniel.

anonymanonym
2. júl 2023

@simsalabim ale da sa zovseobecnovat 🙂 Ano, ani CHS neprodukuju stroje, ani CHS nevedia dat 100% zaruku, ze psik bude zdravy a dozije sa v plnom zdravi najvyssi mozny vek, ale... A to ale si vie kazdy dohladat sam. Relevantnych informacii je uz v dnesnej dobe velmi vela. Napisem uz len tolko, ze pri PP psovi by sa nestalo "ma to po otcovi, ale vraj to nic nie je". Ohladom klbov by obaja rodicia a aj dalsi rodinni prislusnici rodokmenu mali porobene RTG na DLK, DBK, OCD... a ziadne "tam mu nic nezistili".. to co je? Bol na RTG a ma "nulky"? Alebo bol u doktora, ktory nanho kukol, prehmatal a "nic mu nie je"? 😒😒😒 100 a 1 snad...

anahaha
autor
2. júl 2023

Teraz som volala na veterinu, mam tam ist utorok ale neviem no. Dala som za psíka 100€ a za vyšetrenia budu chciet 60-70€ takze sa mi to neoplatí. Je mozne psíka vrátiť s tym ze mi predal chorého psa alebo nieco take ? Je mi to strašne ľúto tešili sme sa na neho kúpili sme ho dcérke a takto to dopadlo ...

anonymanonym
2. júl 2023

Mas zmluvu?

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
2. júl 2023

Jezkovi oci!!! Na mnozitela by som poslala hned kontrolu z veterinarnej spravy. Stena by som mu nevracala, je to ziva bytost, nie topanky. A mali ste pocitat s tym, ze stena za tie peniaze nebude v poriadku. To co ste "usetrili" na psikovi s PP, teraz miniete na veterinarov a pes sa bude cely zivot trapit. Mali ste radsej vziat psika z utulku nie od mnozitela, ktory s bohorovnym kludom mnozi psov s dedicnymi vadami

elmivelmi
2. júl 2023

@simsalabim presne tak ,aj PP mnozitelia maju nezdrave psy,je to o nahode hlavne ze zhrabnu vela penazi a daju chybne stena.V tomto pripadr co pises este chudak pes uhynul.Tento bez PP s tym sa da nieco urobit.

elmivelmi
2. júl 2023

@anonymanonym Jasne ale pri PP mnozitelivi chudak pes uhynul na 8 den,som zvedava ci PP mnozitelia vratili peniaze.A to tento pes z bazaru (asi) je na tom este dobre.Mozno neuhynie na 8 den ako pes od PO mnozitela.

anonymanonym
2. júl 2023

@elmivelmi o akom psovi, ktory uhynul na 8. den sa tu bavime???

elmivelmi
2. júl 2023

@anonymanonym o tom,co pise simsalabim.Tu mas vizitku PP mnoziteliv.
Inak ja som len tak pre info volala kvoli paovi jednej oani,ma chovnu s PP a ona ma uz bombardovala spravami ze ,este fenu neoplodnili ale maju to v plane a uz si ma pridavala medzi priateliv a podobne.A ze nejde o peniaze.A to som len sa informovala ci by mala stenata len informativne,nic zavazne.

anonymanonym
2. júl 2023

@elmivelmi simsalabim pise "Zomrel, ked mal tusim 6-7 rokov." Aky 8. den? 😂 No nic, plati to co ti napisem do kazdeho fora, v ktorom ma neviem z akeho dovodu stale oznacujes - si osoba, s ktorou nemam zaujem diskutovat 👋👋👋 Pa.

elmivelmi
2. júl 2023

@anonymanonym No vidis moc sa nedozi. a to este so srdcocou vadou od PP mnozitela.A teraz mi napis aky je rozdiel
medzi bazarovym a PP mnozitelom.
Ja ti napisem bazaroby na psoch nezaraba ,PP mnozitel ano.
Keby to bola seriozna stanica ,vrati peniaze a psa si necha a nepredava.Cize to vobec nie je o tom ci mas pp ale o nie ale o ludoch.
A potom o takych fanatikoch ako si ty.A ano oznacujem Ta lebo si posadnuta psami az to je trapne az uchylne.

dadis
2. júl 2023

@anahaha Chudak psik, nikdy, nikdy, nikdy by som nekupila steniatko od mnozitela. V utulkoch je tolko psikov...

nataly420
2. júl 2023

Zase vymyslená téma len a len na hádky …

anahaha
autor
2. júl 2023

@nataly420 nie je vymyslená 🙂

anahaha
autor
2. júl 2023

@dadis nevedela som že su mnozitelia. Moc sa v tom nevyznám . s pánom som sa dohodla ze v utorok si pre steniatko pride.

selena_luna
2. júl 2023

@anahaha ak steniatko vratite, druheho si uz radsej neberte.

anahaha
autor
2. júl 2023

@selena_luna no od neho uz urcite nie. Aj ked mam výčitky co s tym steniatkom bude ked mu ho vratim :(

anahaha
autor
2. júl 2023

A po tejto sprave uz neviem co mam robit....

maximiliana
2. júl 2023

@anahaha to akoze fakt si myslis, ze za 100e mozes mat kvalitneho, zdraveho stafforda? Zacnime tym, ze to nie je stafford, ale krizenec...A neoplati sa ti davat 60e za vysetrenie? Tusis vobec, co taky pes stoji, co potrebuje a kolko do neho budes musiet investovat aj keby bol hned zdravy? Pochybujem, ze ma co i len zakladne ockovanie. Kupte dcere plysoveho a tym aj skoncite...

anahaha
autor
2. júl 2023

@colsami Tieto kĺby sa mu ako keby vysunuli .. Ked bude behat vam to odfotim

anonymanonym
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonymanonym
2. júl 2023

Pises, ze nevies co mas robit. Nikto tu nema vestecku gulu, aby ti povedal co mu je. Moze to byt vazne a nemusi. Ale vysetrenie to chce. Si ochotna donho investovat? Ma ten pes vobec potrebne ockovania? Bol pravidelne odcervovany? Ma aspon 8 tyzdnov? Dostala si info co s nim dalej ohladom ockovani, odcervovani a celkovej starostlivosti? Vies vobec co financne obnasa starostlivost o psa ked mas pocit, ze 60-70€ sa ti neoplati davat? Viete vobec ako ho vycvicit? Lebo na to, ze posobis ako clovek, ktory o tom vie malinko ste si zaobstarali krizenca dost narocneho na vychovu.

selena_luna
2. júl 2023

@anahaha myslim vobec ziadneho psa. Pes totiz nie je pekna vec pre dcerku za 100 eur. Pes potrebuje adekvatnu starostlivost ( to sa rovna aj slusny balik penazi) , pozornost a rodinu. Zatial ste ukazali ze neviete poskytnut ani adekvatnu starostlivost, ani rodinu. Pes je pre vas prilis narocna vec a je otazkou casu kedy vas omrzi a pojde dalej "do dobrych ruk"
Navyse, Staford. je sice velmi mile plemeno, zlaticko, ale tiez aj velmi silne a tu silu treba zvladnut. Kazdy pes, akokolvek vycviceny, je chodiaca zbran a podla celeho tohoto pribehu vidim, ze vo vasich rukach by bol zbranou nabitou.

anahaha
autor
2. júl 2023

@selena_luna okay.. Neviem z coho ste vyčítali to, že by sme sa o neho nevedeli postarať. Môj manžel už mal viac tychto "bojových psov" a vzdy bolo o nich postarané na 100% , mali vsetko co potrebovali vratane pozornosti a rodiny 🙂 . chcela som len pre dcérku psíka s ktorym by vyrastala.

hladamematku
2. júl 2023

@anahaha posli tam konttolu albo mi posli jeho adresu do spravy