Správy o úmrtí rodičov

22. máj 2024

Zdravim rodicia. Mam taku otazku,ako na vas vplyva ked napr citate na nete,ze nejaky rodic tragicky zomrel,mal chorobu a zanechal za sebou malinke deti? Odkedy som mama toto na mna nesmierne zle vplyva. Snazim sa nezaoberat sa tym,ale denne vidim taketo spravy/clanky. Preto nepozeram ani modre z neba,reflex atd. So psychologickou som to riesila a myslim,ze sa to trochu zlepsilo,ale stale ma to vie dost vykolajit,ze nad tym rozmyslam cely den. Hlavne z pohladu tych sirôt,ze zostali bez mamky,oca. Ako to mate vy?

zooeynka
22. máj 2024

Des kazdeho rodica, nie len tvoj, neboj....

janettdamian
22. máj 2024

Tiež tieto správy nesledujem. Môžem ti napísať z pozície dieťatá, ktoré prišlo o mamu. Mala som 17r. a bola som najstaršia zo štyroch detí. Ak príde maličké dieťa o mamu, tak neviem, nakoľko ho to zasiahne. Záleží asi od toho kto sa ho ďalej ujme. Staršie deti si myslím, že to vnímajú a nesú horšie ako maličké. Nás to do života zocelilo, ale nesieš si to zo sebou proste celý život. Ako matka čo mám deti som sa nastavila, tak že to beriem ako život ide. Nemám to ako ovplyvniť čo sa stane. Môžem iba žiť tak, aby som bola k sebe zodpovedná (zdravie) a veriť, že moje deti to zvládnu, tak ako som to zvládla ja, keby sa niečo stane.

autor
22. máj 2024

@zooeynka ja viem,ale chcem vediet ako sa s tym vyrovnavate,aby vas to neovplyvnovalo v beznom zivote.

zooeynka
22. máj 2024

Nezaoberat sa tym dopredu. Co m byt sa stane.

autor
22. máj 2024

@janettdamian to je mi luto co sa ti stalo,dakujem ti za tvoj prispevok.

autor
22. máj 2024

@zooeynka vela veci viem "vypustit" a nechat to plynut,ale toto nesiem velmi emotivne. Mam citlive dieta a uz sa zacina zaujimat o temy smrti,tazko mi je to komunikovat s chladnou hlavou.

really8
23. máj 2024

Ja to mam naopak. Mna tak dostane ked cital ze sa stalo nieco nejakemu dietatu. Vzdy si to nejak debilne “prenesiem” na tie svoje.
Spravy uz nepozeram, aj na fb aj na insta mam vyselektovane co sa mi ma zobrazovat aby som sa takym spravam vyhla.

autor
23. máj 2024

@really8 ano aj detske tragedie sa ma dotykaju,ale to som si tiez zakazala klikat na clanky,hrabat sa v tych pribehoch hlbsie. Dnes som si neviem preco rozklikla pribeh jednej maminy co umrela a zostala po nej mala dcerka,ktora ju vsade hlada. Kde vidi v tv blondinu tak povie,ze mama. Tak to vo mne rezonuje momentalne.

dzejny656
23. máj 2024

Ja nechcem znieť necitlivo, ale popravde nejako články a spravy neprezivam.

minenkak
23. máj 2024

Ja budem tiež z tých necitlivych,to naozaj dokáže toto niekoho rozrušiť,teraz som nedávno videla niekde kúsok rozhovoru,ako sa znásilňujú niekoľko týždňové deti,tak toto je strašne,smrť a choroby sú prirodzená súčasť života

minenkak
23. máj 2024
bororka
23. máj 2024

Mňa to tiež nerozrusuje. Beriem to ako súčasť života. Nik mi nezaručil, že tu budem do 90.
Ja som si poistila muža a zistila, čo by si prial ak by ostal nemohuci alebo zomrel. pripravila som si akoby posledné prianie keby som zomrela, čo a ako majú vybaviť. Ak by sme zomreli obaja, kam má ísť malá a kde nájdu všetky financie. Toto si chcem dať ošetriť aj právne.
Teda všetko, čo je v mojej moci som pripravila a môžem kľudne spať.

autor
23. máj 2024

@dzejny656 viesco vela tem beriem s nadhladom,ale toto sa ma dotyka ako matky

autor
23. máj 2024

@bororka velmi múdro 👌

luccija
23. máj 2024

Zle snažím sa to necitat...hlavne, keď teenegeri skočia pod vlak, či zomrú pri hlúposti.O pár dedín ďalej teraz zomrela mladá mamina včera som stretla jej muža s malým dieťaťom ťažko mi bolo žiaľ to je život.Treba sa tešiť z každého dňa a mať pokoru

vkatush
23. máj 2024

Beriem to ako súčasť života.
Mám veľmi skvelý support system, viem, že o malého by bolo v prípade tragédie postarané (jednak rodina, ale aj priatelia).

Navyše, mám bohužiaľ veľa priateľov, ktorí si tým prešli, že stratili rodiča/rodičov, ako deti. Niektorí nehoda, iní choroba. Niektorí ako škôlkari, iní ako školáci. Niektorí jedináčikovia, iní museli potiahnuť a postarať sa o súrodencov.
A musím povedať, každý z nich je úžasný, šikovný človek, s dobrým srdcom a aj rodinou a prácou. Nikoho to "nezničilo", práve naopak.

Takže autorka, nesleduj zbytočne takéto správy, ak ti to nerobí dobre na psychiku. Zabezpeč si dieťa (finančne, ale aj tak, aby sa o neho mal kto postarať fyzicky, ak by došlo k najhoršiemu) a užívaj si každú možnú chvíľu s ním.

karolinakr
23. máj 2024

@minenkak a to je presne to, ked ludia hovoria, že diabol neexistuje, toto je presne satan v praxi

zuzanka.zuzu
23. máj 2024

smrť nie je to najhoršie čo nás alebo našich blízkych môže počas života stretnúť 😢🙏

minenkak
23. máj 2024

@karolinakr tak to s tým stanom si naozaj vystihla, najhoršie čo môže byť je týranie a toto,čo je vlastne tiež týranie

minenkak
23. máj 2024

@minenkak satanom

karolinakr
23. máj 2024

@minenkak alebo aj Stanom, ja viem

ibatanecnica
23. máj 2024

Nerozmyslam nad tym. Aky to ma zmysel trapit sa tym? Co sa ma stat aj tak sa stane len nevieme co a kedy

karolinakr
23. máj 2024

vieš čo, teraz ťa šokujem, su aj zli rodičia...určite je to jedna z tych ťažšich veci, čo človek zažije ale každy mame svoj križ, niekto ľahší, niekto ťažši...v biblii sa často spomina, že sa mame starať o siroty a vdovy, takže niečo na tom je..ja poznam jedneho, čo vyrastal ako sirota, teta ho ma ako svojho vlastneho syna, velmi dobre zabezpečeny...ber to aj z tohto pohľadu, život im niečo vezme a na druhej strane dá..adopcia deti, najznamejši priklad Adela, alebo Veronika Žilkova si adoptovali deti, Angelina Jolie..nemaju sa finančne zle, i ked mama je mama, to je jasné

marsmykkok
26. máj 2024

A? Postará sa druhý rodič, starý rodič a tak? Je to smutné, myslím že každé dieťa také niečo zasiahne, ale prežije. Mala som spolužiaka v 10 rokoch mu umrela mama na rakovinu, otec nefunkčný alkoholik, vychovala ho starká. Chlapec skončil vysokú školu s doktorátom, má manželku, deti, žije spokojne. Teda musíš to brať tak že keď sa aj niečo také stane je to bolestivé pre dieťa, ale neznamená to, že život dieťaťa skončil. Môže žiť dobrý život aj bez matky alebo otca.