Kde sa dajú zohnať čísla veľkostí, ktoré u nás možno ani nie sú? Skúšala som pozerať na internete, bola som aj ja v obchode, ale nerozumiem tomu. Keď si zadám do kalkulačky správnej podprsenky a vypočíta mi výsledok, neustále mi to vychádza na 70D, pričom takú podprsenku ani len nezapnem lebo ma to škrtí. Ja nosím 75C, ale zistila som, že mi je malá na objem. Keď si ale vezmem 75D, tak mi je veľká. Do akej teda veľkosti ísť, aby mi bola podprsenka dobrá a sedela správne? Vie mi niekto poradiť?
@staromodna zakladne pravidlo je take, ze so zvacsujucim sa obvodom sa znizuje velkost kosika - 70D - 75C-80B… a naopak. Ale suhlasim, ze treba skusit rozne modely a zaroven sa kostnato nedrzat tych ich kalkulaciek. Darmo ti vypocita obvodm 70, ked to nezapnes ci v tom nemozes dychat. Vtedy treba zvacsit obvod a zmensit kosik. Ja som zistila, ake cislo mi sadne u jedneho vyrobcu a kupujem uz len tam (Lindex).
toto mam aj ja problem, ako viem v ktorych obchodoch mi uz ake velkosti sedia, ale inak je to hroza, lebo niekedy mam pocit ze mi nesedi nic ked si skusam :D
@sipopa vcera som si bola skusat podprsenky a bolo mi luto predavacky aj mna, ked som si nevybrala ani jednu. Nelutujem akoze seba, ale v tom, ze zase som si nekupila podprsenku a zaroven ani neviem kde ist vyberat. Vcera mi dala predavacka podprsenku 70c, ze to ma deckovy kosik. Zapla som si ju a podprsenka mi vyrazila dych, nedalo sa v tom dychat a kosicky ma skrtili. Kedze mam problem najst v okoli dobry obchod s podprsenkami, tak ani neviem kde ist skusat. Bola som v intimissi, ale nic moc.
@staromodna ajja odporucam lindex.
@staromodna ked ti 70 obvod bol maly, treba skusit 75 a rozne kosiky - ak 70 malo kosik D, co bolo ok, skusit 75C. Ak obvod stale skrti, tak 80 a kosik o cislo mensi.... a skusat. V Lindexe je vyhoda aj taka, ze ked raz prides na svoje cislo, budu ti sediet vsetky typy v tej velkosti, i ked, samozrejme, pohodlny sa ti bude zdat mozno bude zdta iba 1-2 modely. Ja mam v Lindexe modely,co kupujem roky, naisto.
@staromodna vyskusaj Attractiv, aj ja som to mala podobne ako ty, vychadzalo mi podla mojich merani, ze take velkosti neexistuju.
Nakoniec mi predavacka v obchode zmerala uplne ine cisla a navyse mi odporucila podprsenku, ktoru by som si typovo v obchode sama od seba nikdy nevyskusala 🙂 a prekvapivo sedi mi dokonale, nevystuzena, len s kosticou. V zivote by mi nenapadlo, ze na moje prsia, po takmer 2r kojeni, mi bude sediet podprsenka bez vystuze 🙂
nejde totiz len o velkost, ale aj o typ podprsenky. Mne sedi takato
@staromodna astratex,Bonprix. Na Bonprix som bola skeptická, no kupujem už len tam. Sedia podľa velkostnej tabuľky,skús pozrieť.
@staromodna ak vieš ísť do BA na nákup tak určite hľadaj obchody ako Lisca a ideálne Attractiv, sú to tlvyslpvene obchody zamerané na podprdy, kde naozaj majú výber a predávacky vedia čo predávajú a ako má sedieť správna podprsenka. A ver že tam si naozaj vyberieš správnu.
Hľadaj 75D, len iný strih. Treba poskúšať rôzne strihy, nie je to len o veľkosti 🙂