Ahojte, idem si sem sčasti vyliať srdce a sčasti zistiť či iba mne príde čudné a rozčuľujuce ako sa správajú niektorí ľudia pri predaji a kúpe vecí cez net pri osobnom odbere. Ja neviem, ale ja keď chcem niečo kúpiť, tak predávajúceho slušne kontaktujem a zistím kam si viem po vec prísť, kedy sa dá, kedy a ako to vyhovuje aj druhej strane, aby sme sa dohodli. Ked raz poviem, že prídem v den a hodinu a ten človek ma čaká tak prídem a ak sa niečo vážne stane a nedá sa tak volam, píšem. Ale poslednú dobu, čo som sa strela, tak ludia napíšu ze prídu a vôbec sa neozvu, neprídu, tak sa snažím im napísať ci do toho niečo prišlo a oni bud zabudli, alebo mali vela v práci alebo bla bla výhovorky na vsetky strany, dohodnú ďalší termin a zas neprídu. Ani bu ani mu ani sa ozvat, ze sa im nedá, vypytaju si lepšiu cenu, zlavu a aj tak neprídu a myslia si ze budete cakat na nich dva mesiace. Potom sa spamataju a su nahnevani, ze ste predali inemu. Stretávate sa s tym? To uz ozaj neplatí nejaká základná slušnosť, ue ked nieco raz slubim a dohodnem, ze to aj splnim? 🤦
@deedol Mne sa to stalo teraz v krátkom čase 3krát po sebe, ešte som si pomyslela, ze super osobný odber, človeku odpadnu starosti s poštou, ale ešte horšie. A toto posledné ma dopálilo, lebo som predávala niečo mojim rodičom, keďže nemajú sociálne siete a vlastne aj oni na toho človeka čakali a vybavili si skorší odchod z práce a pani nemala ani len slušnosť zavolať, ze nestihne prísť (a nestalo sa nič vážne ani nečakane). Už ma to dorazilo ozaj.
uplne chapem. ja mam vyhodu, ze s muzom obaja robime z domu, takze niekto z nas je takmer vzdy doma. v tom tvojom pripade by ma to fakt nastvalo a asi by som dala aj zle hodnotenie.
Ano, este najlepsie aby som im to ja doniesla.. a takyto pristup maju aj opravari, kominari... nik kto nam ma prist robit nieco do domu, tak absolutne nema pojem o case
Mám len dobré skusenosti.Celkom sranda je,ak príde niečo skúšať otecko s dieťaťom,takých musím trošku "šorovať",či mu to sedí a tak,nechcem predať za každú cenu,aby ich s tým mamka potom poslala kade ľahšie.
Tiez mam otrasnu skusenost. Minuly rok som vela veci darovala a predavala, hlavne nabytok, ale otras. 8 z 10-tich ludi si to rezervuje a potom sa uz neozve, respektive povie ze pride a nepride, ani sa neospravedlni. Ludia su vadni coraz viac
Tiez som mala raz dohodnuty osobny odber pani stale vypisovala tak som sa dohodla a ked uz mala prist neozvala sa .. tak u mna tym padom osobne odbery skoncili. A riesim len cez postu...
Davnejsie som predavala cez net kallax skrinu cez nasu stranku mesta.. pani sa hned ozvala ze berie .. tak hovorim ok.. dohodli sme sa ze cez vikend .. potom sa jej nedalo raz mi napisala ci mozeme po 22:00 🤦♀️ tak to nie .. takto sa to odkladalo cca tyzden .. potom po tyzdni mi napisala ci vie po to prist osobne (pesi) ci ju bude vediet odniest.. nakoniec to skoncilo tak ze jej ju isiel priatel zaniest pred dom kedze si to nemala ako ist zobrat (auto nemala) vylozil jej to pred vchodom a odisiel .. a este ze ci mam cenu pevnu 🤦♀️ ludia su fakt divny 🤷♀️🤦♀️
To je zjavne folklór tejto doby mám pocit. Ja som veľa veci hlavne nábytok darovala asi pred polrokom, ozvalo sa mi x-ľudí na každú vec, a keď na to prišlo tak nikto nikdy neprišiel, potom otázky typu, dovezte nám to a podobne🙄Nervy som mala na pochode, muž povedal, že to dáme do kontajnera a hotovo, mne to bolo ľúto, tak som sa dohadovala s debilmi. Nakoniec prišla taká rómska rodinka konkrétny deň, hodinu s dodávkou, pani mi ešte aj kvety a krabicu horaliek poslala po mužovi.
Dávate niečo zadarmo a ešte aby ste boli Vy vďačná, tak mi to u niektorých príde
Áno, aj ja mám veľa podobných príbehov. Či sa jedná o predaj, alebo darovanie.
Ľudia sa zmenili nejdem tu opisovať dobrý starý komunizmus,ale čo bolo kedysi nemysliteľné,je dnes bežnou normou a vidím to na všetkých úrovniach života.Tu slobodu si ľudia vysvetľujú tak,že sa správajú ako zveri vypustené z klietky .a zmenili sa k horšiemu..
Hej stalo sa mi, tiež som bola nemilo prekvapená.. ja predávam už len na stránke našej obce, nech nemusím každú maličkosť baliť a posielať.. predávala som kávovar, pani sa ozvala, bez pozdravu povedala kedy dôjde.. ok vravím si neriešim každý je nejaký.. neprišla, kaslala som na to a kávovar stál ďalej.. o pár dní nám niekto zvoní, už som aj zabudla že som niečo predavala.. že ona si prišla pre ten kávovar, ja som sa práve zbierala na odchod.. ok kávovar som predala, ale ten spôsob mi prišiel veľmi divný...
aj ja mam podobne, asi je taka doba. ale to aj zo strany sluzieb taka neserioznost. objednala som online kyticu pre tetu dorucenie na covidovy pohreb na konkretnu hodinu dorucenie do domu. pozostali cakali, kytica nikde, volali mi, ze uz chcu ist ci maju cakat na kyticu odo mna. hanbila som sa jak slak a to nebola lacna ta kytica, prislo mi to luto. reklamovala som a oni ze cas sa neda presne dodrzat. no ale pohrem netrva tri hodiny. alebo dodavaju aj na pohreb alebo nie. ach jaj.
Mam podobne skusenosti s predajom/darovanim a osobnym odberom. Ako fakt jednoduchsie je to zaniest na charitu ako sa s tym babrat.
Dievcata ale to je chyba vo vas, ja predavam dost. Pokial si clovek vec nevyzdvihne stale ju predavam, bezne mam 3-4zaujemcov, kto prv pride ten berie. Termin na vyzdvihnutie primarne urcujem ja, nie ze budem panackovat. Teraz so. Napr predavala kostymy na karneval zaujemcov 20 realne 2-3, to uz poznam podla reakcii. Zasadne ziadne dobierky prides pozries nebudes pindat ze si nespokojna. A davam hlavne do lokalnej FB skupiny, to vedia ludia dobehnut za 5min hocikedy obzriet.
Ja mam praveze dobre skusenosti. Len presne ten cas a miesto si urcujem ja. Kedy som doma dam hodinku od do kedy mozu prist. Ak nepridu a ozve sa iny tak berie.
ja toto neriesim, bud si to pridu vziat ku mne na firmu, hocikedy, alebo ked som doma. Nic ine neriesim, nikde inde sa nestretavam, nikde necakam a nechodim. Ak by sa stalo toto co opisujes, ze niekto opakovane nechodi v dohodnuty cas, rpedam to dalej a nech sa zduva kolko chce a kto chce. Inzerat nestahujem, pokym vec nie je prec, zstavujem ho vlastne pred odoslanim tovaru, ak ide postou - cize napr. cakam na peniaze, albeo tovar uz je poslany a cakam kym ho dostane zaujemca. najjednoduchsie je tovar posielat. zatial som mala vzdy dobre skusenosti, cez bazos ked som predavala lyze tak sa pokusali zjednavat, ale proste som nesuhlasila, a vratili sa po ne. To bol jediny taky kupujuci, ktory mi dvihal tlak, lebo bol obzerat detske lyze 3x a cely obchod trval tak 2 tyzdne 🙂
Mne sa stalo to iste ked som chcela darovat plne krabice oblecenia. Ozvalo sa mi vela mamiciek, ze si pre to pridu a jedna za druhou neprisli a ani sa neozvali. Po stvrtej, co neprisla som to vzdala a hodila do humany.
aj mne sa to parkrat stalo. neriesim, rezevovany inzerat odblokujem, a ked sa vec preda, maju smolu. nemam cas sa tym viac zaoberat 🙂