Chcem sa ísť spovedať, je dôležité, aby som šla do tej cirkvi v ktorej som pokrstená? Aby sa nestalo, že ma vyhodia z nejakej inej, som pravoslávneho vierovyznania.
Myslim,ze vyhodit by ta nevyhodili,ale spoved by bola zrejme neplatna. Chod do cirkvi,kam patris,kde si bola pokrstena. Idu pre nas najvacsie sviatky,stoji to zato.
moja svokra je rimokatolicka ale obcas chodi aj ku grekokatolikom na spoved...ale neviem ci pravoslavny tak mozu tiez,myslim,ze by si mala ist rovno k svojim a nemas problem ;)
Pre dobro cirkvi máte pravdu, ale aj tak si stojím za svojim, že Boh je len jeden a spovedám sa pred Ním. Ďakujem za odpovede 🙂
@dyamonds ...no pre dobro Cirkvi sa nespovedas,tej je to uplne jedno 😀 ...spoveda sa kvoli sebe...a celkom si neviem predstavit ako by si sa spovedala a vlastne naco aj,ked nejdes k "svojim"...asi to az tak vazne neberies...ked mas jasno v tom,ze Boh je len jeden a chces spoved hocikde,tak si sadni do zahrady a rozpravaj sa s nim=a teraz to myslim vazne,nie ironicky...ved aj spoved je vlastne taky rozhovor o tom,co clovek urobil a lutuje,ze to urobil-dostane rozhresenie a novu startovaciu ciaru(co ale neznamena,ze odrazu je vsetko zle len tak zmazane a kedykolvek si zmysli,pride sa vyzmizikovat a ide sa delaj 😀 😀)
ak ti ide aj o rozhresenie,atd..tak k pravoslavnym
inak,katolici a grekokatolici sa mozu spovedat u jednych aj u druhych
@terezka1947 nedoslo ti, ze moze mat k pravoslávnej spovedi daleko? Nie su v kazdom meste a dedine ako rimokotolici.
@zita19 ...doslo...ale clovek,kt. vazne berie spoved vie,ze kde sa moze a nemoze spovedat-resp.co je podstata spovede a kto moze dat rozhresenie
a kedze autorka napisala,ze podla nej je Boh iba jeden a spoveda sa pred Nim...tak mi vychadza,ze jej ide IBA o ulavenie vnutru a je to jedno kde,preto som napisala,nech si najde pokojne miesto a rozprava sa s Bohom tam....
inak s tymi pravoslavnymi to az take zufale nie je...daju sa najst 😉 ak clovek velmi chce
dovolím si upozorniť,že sú to gréckokatolíci,nie grekokatolíci-to je skomolenina.....k spovedi-môžeš ísť ku gr.kat.,len by si mala v úvode kňazovi povedať,že si prav.
Skus sa spytat v skupine veriace mamicky, mozno tam bude niektora pravoslavna, ktora ti poradi 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/2055/
Boh je len jedy, pocuje ta vsade, olutuj svoje hriechy doma a hotovo. Farari na spovediach aj tak spia je to len formalita
@janinah ...ano,musim sa opravit-greckokatolici 😉
Ak si pravoslávna, tak môžeš iba u pravoslávnych ísť na spoveď
Na spoveď nepotrebuješ farára
Evanjelium podla Tomáša: (77)
Ježiš povedal: Ja som svetlo, ktoré je nad všetkými. Som všetko. Všetko zo
mňa vzišlo a všetko sa ku mne vráti. Rozotni kus dreva - som tam, zodvihni
kameň - a mňa tam nájdeš.
@ultra hm....evanjelium podla Tomasa???
hm...tak vsetko sa riadi nejakymi "pravidlami"....a na rozhresenie potrebuje veriaci knaza-tiez je to v jednom evanjeliu-ak mas tolko evanjelii nastudovanych,urcite vies,kde Jezis "delegoval"a koho na spovede
inak,
@dyamonds mozes sa vyspovedat aj u katolickeho duchovneho,aj u greckokatolikov-samozrejme,dopredu im povedz,ze si "pravoslavna" 😉
Ja viem, ze len u pravoslavneho popa.....
@terezka1947 ja ku spovedi nepotrebujem knaza a ani cirkev.
@ultra ja knaza a Cirkev nepotrebujem pri spytovani svedomia,to robim hocikedy a hocikde...pri spovedi ano,kedze Evanjelium beriem vazne 😉
No, zaujimava otazka, bud chod hocikde a hned na uvod sa polopate knaza opytaj...myslim, ze maximalne co sa moze stat tak ta usmerni 🙂 alebo chod rovno a naistotu k pravoslavnym.