Spotreba VW Transporter T5 valník 2.5TDI

27. feb 2023

Ahojte, prosím Vás kde by som zohnal informáciu o spotrebe k VW Transporter T5 valník 2.5TDI, manuál 6 stup. prevodovka. Rok výroby 2004, 96 kw..

V technickom preukaze sa táto informácia nenachádza a účtovníčka to potrebuje kvôli vyrátaniu spotreby nafty. Pozeral som rôzne stránky a našiel som samé neoficiálne informácie, ale ona chce po mne skôr nejaký oficiálny doklad, ktorý by mohla ukázať keď príde napríklad daňová kontrola.

Keď pozerám stránky tak práve o valníku sa nikde informácia o spotrebe nenachádza.
Vedeli by ste ma niekto nasmerovať. Ona hovorí že by stačil aj technicky preukaz z nejakého auta čo má rovnaké parametre. Len kde niečo také zohnať 🤦. Ďakujem

duunlo
27. feb 2023

http://www.meraniespotreby.sk/index.php?menu=22

Pripadne si moze dat do nakladov pausalne 80% z nakupenych PHM.

anjelicek26
27. feb 2023

8,9-11,4/l podla leto/zima, dialnica-mesto, kratke-dlhe trate, styl jazdy, zapnute vyhrievanie sedaciek, klima a podobne zeruce veci... aspon tak jazdi moj, aj ked mam novsi model podstatne... takze take nieco ako "kolko zerie" neexistuje... kazde auto inak, podla sofera...

autor
28. feb 2023

@anjelicek26 áno presne takúto spotrebu má moje auto záleží či som naložený 😅 a či sliapnem na plyn.
Len ona po mne chce oficiálny papier..našiel som len že sa môže vyrobiť smernica ...kde nejaký čas sa evidujú jazdy a priemerné spotreby.

autor
28. feb 2023

@duunlo hej toto je naozaj posledná možnosť. Bohvie čo táto sranda stojí ...

autor
28. feb 2023

@liljana Díky za tip ...prvé vin číslo nenašlo ...ale to druhé je vlastne to isté auto.

autor
28. feb 2023

@duunlo len tak medzi nami keď ideš na paušál 80 % vtedy to je jedno akú má spotrebu v technickom preukaze ? Nerieši sa to ? Len teda musí to byť samozrejme ,,primerane,, počtu najazdených kilometrov, ak dobre rozumiem.