Rada by som zistila, ako sme na tom so spotrebou elektrickej energie v porovnaní s inými. Ak máte podobné východiskové podmienky, prosím, napíšte mi, koľko Vás mesačne stojí elektrika.
Takže:
- 5 členná rodina
- 2-poschodový dom, podlahová plocha cca 150 m2
- kúrime plynovým kondenzačným kotlom
- varíme na indukcii (čiže na elektriku)
Mesačne už 2. rok platíme zálohy rovných 30 eur, čiže je to plus mínus skutočná spotreba. Je to veľa či málo?
6 členná rodina, výmera domu 120 štvorcov, kúrime tiež plynom. varíme na plyne...Záloha 34 e....
@oliverka 3- členná rodina v novostavbe 115 m2. Plyn nemáme, nemáme ani tepelné čerpadlo, priemerná platba za spotrebu elektriky 65 €/mesačne. Kúrenie podlahovkou na elektrokotol (regulované cez inteligentný rozvod), varenie, svietenie, spotrebiče (všetky nové). Neviem koľko platíte za kúrenie plynom.
Dom 140m, 3 osoby, kurenie plyn a sporak indukcia a 34€. Ale zrejme vela miname v lete lebo cerpadlo na polievanie fici dlhe hodiny.
A zabudla som dopísať že predtým sme boli v byte 59 m2 a len samotná elektrika stála 35 € mesačne. Kúrenie bolo ústredné radiátormi.
Velmi dobre. Malo platite 👍🏽
My sme 4clenna rodina. Bývame v byte 60m. Máme umývačku, periem každý deň, telka ide stále, elektricky sporák, plyn nemáme vôbec a platíme 32 €. Mávame preplatky do 10€.
Stolarska dielňa,brúsky,cinkular cca 10hod denne+RD 200m,mesačne 65€,každý rok nám vracajú cca 150€
Ďakujem veľmi pekne všetkým za Vaše skúsenosti. Zistila som, že sme na tom so spotrebou OK 🙂. Uvidíme, ako dopadne vyúčtovanie za plyn...
3 izbovy byt zalohovo 40 ....5 clenna rodina ...preplatky male....
To ste na tom dobre. My sme traja v byte 60 m 2 a sporak vrch plyn rura elektricka.ale.vela periem a umyvacka asi vela zerie ale platime cez 30 eur