Športujem, ale neviem kotúľ letmo

sammoo
17. jan 2022

Nazdar, je to fakt fakt divné, ale aj tak by som bol rád za odpoveď. Mam rad šport, hlavne basketbal, hravam uz zopar rokov. Tak isto si rad zahram florbal futbal ani volejbal mi nevadi, rad mam atletiku, rad behanie, posilňovanie mi nerobi problem napr zhyby kliky atd. Najviac travim cas v prirode s kamaratmi, napr stavanim bunkru. Chodim do 1. Rocnika na SŠ a mame celkom prisneho telocvikara. Do teraz mam znamky v pohode, ako na normalnej telesnej ako furt, ale bojim sa gymnastiky, sice na nej nemam asi problem skocit cez kozu, ale ide o kotrmelce, kedysi asi v 6. ročníku som mal spravit letmo, bal som sa, ale skusil som to, ale zle som padol, zranil som si krk a bolel ma aj chrbat, nie moc ale zlakol som sa, neviem ci sa mi aj dych nevybil, zlakol som sa a od vtedy to nedokážem spravit znovu, uz fakt nie, na zakladke sa to neznamkovalo, ostatny neriesili, tak som mal u riti, teraz som doma skusal kotrmelcom dopredu, ten viem, ale ten letmo proste nie, ja sa bojim smiatia spoluziakov a nepochopenia ucitela, ze ma znemozni atd.
A este ci je to normalne ked milujem sport a neviem kotul letmo, a bojim sa spoluziakov atd, inak v skole som tiez dobry, nechvalim sa, ale mam pomaly najlepsie znamky v triede, cize nie ze len sa rad hrajem sportove hry a stavam bunker, ale staram sa dost aj o skolu, z nicim inym na skole nemam problem, doslova, len kotul letmo

dazdovka
17. jan 2022

Je to nebezpecne, robili ste ho s dopadom na hrube penove doskocisko? Vies, take ako ked skaces do vysky... Nech to riesia tvoji rodicia, ze co akoze to ma znamenat na telocviku robit take nebezpecne cviky, o co im ide, ked si zlomis vazy, bude ta telocvikar tlacit na vozicku?

renab
17. jan 2022

@dazdovka to trosku prehanas, ci?
V zivote sme nerobili kotul letmo na hrube zinienky.
@dazdovka a ano, vela deti to nevie, lebo sa to na telesnej neucili. Ak vies spravit klasicky kotul, skusaj to postupne. Ze budes dalej a dalej natahovat ruky. Skusaj to z drepu, daj si pred seba nejaku prekazku, staci mikina a ruky klad az za nu. Postupne ju oddaluj.

laurita285
17. jan 2022

Ľahké riešenie, pôjdeš na rad a zahlásiš, nejdem daj mi 5 " a pokračuje v rade ďalší...

bikarbona
17. jan 2022

Ked mas kondicku, das aj kotul letmo. Postupne cvic ako bolo uz napisane. Isto mas silnejsie ruky ako v 6. rocniku 🙂 A isto nebudes sam, kto to neovlada na supu.

sammoo
autor
17. jan 2022

@laurita285 dakujem vam vsetkym moc, pokusim sa to trenovat, ale neviem ci to stihnem dovtedy, kym to budeme robit, bojim sa aj ked poviem ze nejdem dajte mi 5, tak ostatni sa budu smiat, utahovat si zo mna, ze to neviem a ucitel ma bude nutit a nútiť to skusit a cim dlhsie budem hovorit ze nie fakt nejdem ze sa bojim, alebo tak, tak ostatni sa mi budu viac smiat a vkuse to spominat

kacena4
17. jan 2022

@sammoo a co takto to vysvetlit ucitelovi presne ako nam ze mas blok zo zakladky kedy si sa pri tomto cviku zranil a ostatne odcvicis len tento kotul nech ta nenuti? a nik o tom nemusi vediet len ty a ucitel

sammoo
autor
17. jan 2022

@kacena4 samozrejme aj nad tym rozmyslam, toto urcite planujem povedat, ale myslim si ako ho poznam ze povie, ze bez ospravedlnky ta neodpravedlnim, a bude. Bojim sa toho ze nie je taky empaticky, lebo tak vyzera, jemu sa paci len ked je niekto sokovny, neviem ako zobere toto

renab
17. jan 2022

@sammoo si z Vrutok?

kacena4
17. jan 2022

@sammoo tak to potom poriesis s rodicmi nie??

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab to som len tak random dal

sammoo
autor
17. jan 2022

@kacena4 ved hej ked to nevide poviem, ale strasne sa hanbim, proste je to uplne zakladny cvik a ja ho neviem

renab
17. jan 2022

@sammoo tak potom nic, chcela som ponuknut pomoc.

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab prečo? Vy hej

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab ale som blizko, takze mozte skusit

kataka10
17. jan 2022

@sammoo pozri sport robis pre seba a svoju radost. Tam zapada aj telocvik, aj ked sa to bohuzial u nas tak neuci 😕. Ja uz ani neviem, ci by som kotul letmo este dala a to pravidelne sportujem. A tiez by som sa bala, ze si rozbijem usta, lebo sa to potom v praci dost zle vysvetluje 😄 Tvoj blok uplne chapem, ja som mala taky uraz pri jednom pade v aikide a uz nikdy som ho nerobila. A fungovala som aj bez neho. 🤷‍♀️ Ak chces skusit natrenovat, skus si rozlozit velke postelne matrace. Ja som tak natrenovala stojku na hlave. Padala som do makeho matraca, takze som sa nemala coho bat. Ked som to technicky zvladla, uz som po case ziadny matrac nepotrebovala.

sammoo
autor
17. jan 2022

@kataka10 jasne, ďakujem pekne, ja len to, ze ja nie som ani ziadny gymnasta, ani parkurista, ze by som to potreboval vediet, myslim si ze to nevyuzijem aj keby to viem. Chcem len to aby to nikto neriesil, kludne dostanem 5, ale nech to neriesia spoluziaci, lebo koli nicomu inemu sa s tym trapit nejdem ( myslim s ucenim sa toho kotulu )

evica17
17. jan 2022

@sammoo neboj, myslim ze niksa smiat nebude, a ani to spominat. U nas ked sme mali.gymnastiku na gympli, tak polka triedy nevedela cez kozu skocit, bud mali blok alebo co. Aj ja a iny proste sa rozbehli a pred kozou zastavili. A aj kotul niektori ani nerobili, ani stojku. Podla.mna to nie je ziadna zakladna sportova zrucnost, naco by som to mala prepana robit, ked sa bojim. U nas sa neznamkovalo este, ale aj keby sa malo, tak 5 za takuto vec by som prezila. Telesna by ale podla.mna mala byt o tom aby deti sportovali s radostou, a nie drilovali nejaku zrucnost, ved.nie.kazdy je v sporte doma, ale hlavne ze sa hybe.

heleninamama
17. jan 2022

@sammoo Skús si tipnúť, koľko žiakov v takej priemernej triede zvládne kotúľ letmo? Ja myslím, že maximálne 2,3, ktorí sú mimoriadne športovo nadaní a venujú sa tomu aj mimo školu. Ostatní budú na tom rovnako ako Ty. Takže, neboj, zapadneš do kolektívu. 😂

evica17
17. jan 2022

@sammoo a ak by aj niekto riesil, smail sa, tvar sa sebavedome, ze vsak to nic nie je...vtedy si z teba posmesky nebidu robit...ludi co maju nizke sebavedomie tak tych si zvyknu doberat.

sammoo
autor
17. jan 2022

@evica17 vy ste mi pomohli asi najviac, uľavilo sa mi, fakt že hej, len som medzi chalanmi len tak sa uvidí ake to bude :D ale fakt dakujem moc

sammoo
autor
17. jan 2022

@evica17 a este na zakladke to spravil kazdy, az na jedneho spoluziaka, tak som sa bal ze tu to s tym tiez nebudu mat problem

floren
17. jan 2022

@renab no mňa po kotule letmo odviezla sanitka, blbý pád 🤦‍♀️
@sammoo tiež som mala zlú skúsenosť a odvtedy žiadny kotul nedám

sammoo
autor
17. jan 2022

@heleninamama no to by som si rad myslel, na zakladke sme boli rozdeleny na chalanov, tak to vedel kazdy, len dvaja sme boli co nie

sammoo
autor
17. jan 2022

@floren chapem, som rad ze mne sa to az tak nestalo, a presne mi brani v tom ze co sa moze stat, zo skusenosti ostatnych

floren
17. jan 2022

@sammoo no ja mam následky dodnes, stalo sa mi to, keď som mala desať

renab
17. jan 2022

@floren neviem, ak sa to spravne uci, nema sa ti co stat. Ja to robim na gymnastike s patrocnymi detmi. Treba len prihliadat na schopnosti dietata a ist na to postupne. Ak je problem s technikou obycajneho kotula, netreba ist dalej do kotula letmo.

floren
17. jan 2022

@renab tam bpl celý problém v tom, že učiteľka mi šla pomáhať, chytila mi ruku a hotovo... rok predtým som to dávala bez problémov

eeffka
17. jan 2022

Nic v zlom ale to este nezrusili? Mam 44r a kotul letmo som vedela svojho casu z 36ziakov ja a kamoska ( mimoskoleske treningy juda pady lety preskoky) 2ja zapasnici ( podobna priprava ako my) a 1 gymnastka. Nikto iny. Kotul letmo sa trenival v halach ze lahli ludia a kotrmelec cez 1, cez 2, cez3, cez 4 az clovek stratil strachletiet vzduchom a vedel kedy je cas zbalit sa sa a doskocit. Uz vtedy sa to nehodnotilo len to bolo amo bonus.v dnesnej dobe to okrem gymnastov a cieleneho treningu bezne decko neda, nema vediet z kade

renab
17. jan 2022

@floren nuz, potom nie je o com... bola to chyba ucitelky, nie tvoja.

evica17
17. jan 2022

@sammoo a na zakladke sa ti vtedy smiali ze to nevies alebo z coho usudzujes ze sa.ti budu smiat teraz na sš ?