Sporiaci účet

nestastny
23. júl 2013

Ktorý sporiaci bankový účet by ste odporučili? Rád by som si totižto otvoril sporiaci účet na ktorý by bolo možné vkladať finančné prostriedky aj v hotovosti. Na niektoré takéto účty to (vraj) nieje možné. Alebo si sporiaci účet vôbec neotvárať a odkladať si peniaze jednoducho doma v hotovosti? Poradíte?

cashmon
23. júl 2013

Ahoj, skus sluzbu www.totalmoney.sk konkretne tu http://www.totalmoney.sk/sporenie/sporiace-ucty/ - mozes tam porovnat rozne produkty.

Dolezite je, aby na sporiacom ucte bol urok aspon taky ako je inflacia (tj aby uspory nestracali na hodnote) a dalej pozor na poplatky za vklady - napriklad ja na svojom ucte v SLSP za vklady neplatim nic, s cim som maximalne spokojny.

Pozri si aj nasu sluzbu Cashmon, mozes si v nej evidovat, kde a kolko minas alebo kolko si si kedy usetril co Ti pomoze udrzat prehlad nad financiami a mozno aj zlepsis svoje hospodarenie 🙂

01fialka01
23. júl 2013

@nestastny ahoj. Ja mam sporko vo VUB a som spokojna. Mozem si tam vkladat v hotovosti a ak platim kartou, dala som si zaokruhlovat na 1e. Takze mesacne sa tam z tych zaokruhlenych centov na euro nazbiera +10e. 🙂

labelo
23. júl 2013

@cashmon
neviem aký konkretne máš typ uctu,ale to čo zaplatis v SLSP za vedenie účtu sa ti na urokoch na ich sporiacom ucte,ak len sporis vráti tak za 100 rokov 😉

labelo
23. júl 2013

@cashmon
zatial za vklady neplatis nic,ale je to len predlžená akcia inak je poplatok 0,50 centov čo sa i zda dost a absurdne,aby človek za to,že im prinesie peniaze ešte aj platil

cashmon
23. júl 2013

@labelo jasne nehovorim ze obycajny ucet je tam vhodny na sporenie len som chcel pripomenut ze aj poplatky za vedenie hraju svoju rolu, tak ako si napisala 🙂

majkamajka11
7. sep 2021

@nestastny Zdravím....jedna otázka... musí to určite byť banka? My máme pre deti sporenie na ktoré nemá inflácia dosah....ak by bol záujem o info, napíšte mi správu M.